بررسی وضعیت ساکنان تهران پس از زلزله ۷ ریشتری

استاد پژوهشکده زلزله‌شناسی می‌گوید: تهران بعد از زلزله ۷ ریشتری، یک میلیون مصدوم دارد و دو میلیون نفر نیز در انتظار غذا خواهند بود!
کد خبر: ۱۲۷۹۸۳۳
|
۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۴ 25 December 2024
|
118893 بازدید
|
۲

استاد پژوهشکده زلزله‌شناسی می‌گوید: «برای زلزله با بزرگای ۷ در تهران، برآوردها نشان می‌دهد که حدود ۱۰ درصد از جمعیت ممکن است به مراقبت‌های پزشکی نیاز داشته باشند (حدود یک میلیون نفر). هر بیمارستان صحرایی به طور معمول می تواند بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ بیمار را به طور همزمان پوشش دهد اگر هر بیمارستان صحرایی به طور متوسط ​​۱۵۰ بیمار را در آن واحد پذیرش کند برای مدیریت موثر هجوم بیماران، تقریباً ۶۶۰۰ بیمارستان صحرایی مورد نیاز است.»

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، مهدی زارع با بیان اینکه من با آمار لرزه‌خیزی مدام کار می‌کنم، ادامه می‌دهد: «آخرین آنالیزی که داشتم این است که به نوعی نگاه کردن کاتالوگ تاریخی در محدوده تهران، رسیدم. سال ۳۲۰ قبل از میلاد، زلزله تاریخی در ری اتفاق افتاد که ثبت شده است. تا امروز این زلزله‌ها را نگاه کردم و نتیجه جالبی حاصل شد. این نتیجه ادامه آن کنجکاوی است که آیا زلزله ۷ ریشتری در تهران خواهیم داشت یا نه.»

به گفته زارع برای تعیین تعداد امکانات غذایی و تغذیه ای مورد نیاز برای شرایط اضطراری پس از زلزله با بزرگای  ۷  در تهران، عوامل متعددی باید در نظر گرفته شود. این موارد شامل جمعیت، مدت زمان مورد انتظار شرایط اضطراری، قابلیت‌های لجستیکی و انواع خدمات غذایی مورد نیاز (غذای سرد و گرم) است. تهران حدود ۹.۸ میلیون نفر جمعیت دارد  و  ۷.۵ میلیون نفر دیگر در شهرهای اطراف آن ساکنند. در یک سناریوی اضطراری، بسیار مهم است که تخمین بزنیم چند نفر به کمک غذایی فوری نیاز دارند. طرح‌های واکنش اضطراری معمولاً جمعیت‌ها را بر اساس نیازهایشان به گروه‌های مختلف دسته‌بندی می‌کنند مثلا  جمعیت عمومی شامل افرادی  که  به دلیل آسیب زیرساخت ها یا اختلالات زنجیره تامین به غذا دسترسی نداشته باشند  و گروه‌های آسیب‌پذیر شامل کودکان، افراد مسن، زنان باردار و کسانی است که نیازهای غذایی خاصی دارند.

 پس از وقوع یک زلزله مهم زنجیره تامین مواد غذایی عادی برای چند روز تا چند هفته مختل می‌شود. بنابراین، برنامه ریزی باید برای تامین غذای کوتاه مدت (چند روز اول) و بلندمدت (تا دو هفته یا بیشتر)  برای  تهیه وعده های غذایی گرم و اقلام فاسد شدنی باشد که نیاز به سردخانه دارند. با فرض اینکه ۲۰درصد از جمعیت نیاز به کمک فوری دارند  فقط برای  جمعیت ۹.۸ میلیون نفر حدود ۲ میلیون نفر به کمک غذایی نیاز خواهند داشت که در سه وعده جمعا به حدود  ۶ میلیون وعده غذایی در روز نیاز خواهد بود.

زارع می‌گوید: اگر هر مرکز تامین غذا حدود ۷۵۰ وعده غذایی در روز (به طور متوسط ​​بین گرم و سرد) سرو  کند، تعداد امکانات مورد نیاز  به ۸۰۰۰ مرکز تامین غذا نیاز خواهد بود. در این مورد به طور خاص می توان از پتانسیل تکیه ها و هیئت های مذهبی در محلات تهران بهره فراوان برد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۷۲
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۶
درود واقعا اگر یک چنین فاجعه ای با زلزله در شهر تهران پیش بینی شده است پس چرا شهر تهر ان را اینقدر توسعه دادید و چرا مرکز را تغییر ندادید متاسفم برای مردم ناکار آمد
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۶
واقعا اگر این اتفاق می خواد روخ بده چرا به مروم نمی گید ازتهران برن چرا مردم به هاشیه تهران نمی برید تا بارترافیکی کمتر بشه . چرا سرکت ها رو ازتاران دور نمی کنید تا ترافیک ارام شود مردم همه به دنبال شغل به تهران می ایند اگر توهراستانی شغل باشد دیگه کسی به شهرهای بزرگ نمی رود اکثر مردم تهران مهاجر هستند وبه اجبار امدند . اگر دولت بتواند درهراستان یا ازاد سازی خونه یا دامداری یا کشاورزی درروستا کسترش دهد دیگه جوانان وارد شهرنمی شوند اگرکسی نمی تونه توباغ کشاورزی حتی یه انباری درست کنه یا یه درخت میوه کهنسال ببره ولی متاسفانه جنگ بانی ومنابع طبیعی با مصوبه جدید این کار نمیده . باید این قانون اصلاح باشه تا جوانان کشور ما بتونند به روستاهابازگردند وکشاورزی ودامپروری رونق پیدا کنه
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟