تابناک گزارش داد

وزیر خارجه عمان در سفر به ایران حامل چه پیامی بود؟/ تأکید تهران بر «کانال سوئیس»

با سفر وزیر خارجه عمان به ایران موضوع گشایش مسیر مسقط بار دیگر مطرح شده است.
کد خبر: ۱۲۸۰۸۲۵
|
۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۳ 31 December 2024
|
10699 بازدید
|

پیش از شروع مذاکرات ایران و تروئیکای اروپایی در ژنو، «مجید تخت روانچی» معاون وزیر خارجه ایران به نروژ سفر کرد که برخی آنرا به معنای نوعی استمزاج در رابطه ایران و دولت ترامپ برآورد کرده بودند.

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، وزیر خارجه عمان در سفر به ایران موضوعات مختلفی را مورد بحث و گفت‌و‌گو قرار داد.«بدر البوسعیدی» وزیر خارجه عمان حامل پیامی مکتوب از سوی سلطان عمان، برای مسعود پزشکیان بود. 

«سید عباس عراقچی» در نشست خبری مشترک با «بدر البوسعیدی» وزیر خارجه عمان در تهران گفت: سفر وزیر خارجه عمان به تهران، سفر به موقعی بود.

وزیر خارجه همچنین گفت: روابط ۲ کشور ایران و عمان در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی رو به گسترش هست و ما همواره رایزنی مستمری را با همدیگر داشتیم.

وزیر خارجه ایران در نشست خبری با همتای عمانی خود در پاسخ به این سوال که آیا وزیر خارجه عمان در جریان سفر به تهران حامل پیام کشور ثالثی مثلاً آمریکا برای ایران بوده است؟ گفت: دولت عمان همواره برای کمک به روابط ایران با برخی از کشور‌ها آماده بوده و در مواقع لازم، ارتباطات برقرار شده است.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه «طبیعی است که اگر نیازی باشد که این کار انجام شود، صورت می‌گیرد»، گفت: در جریان این سفر پیامی رد و بدل نشده است. ما به تبادل پیام‌هایی که لازم باشد در زمان مقتضی با طرف آمریکایی از طریق سفارت سوئیس در تهران ادامه می‌دهیم و برادران ما در عمان نیز در شرایطی که نیاز باشد به این کار مبادرت می‌کنند و همانطور که اشاره کردم در حال حاضر چنین پیامی وجود ندارد.

ایران همچنین این پیام را از طریق عمان به کشور‌های غربی و البته آمریکا مخابره کرد که تصمیمی برای تغییر در دکترین هسته‌ای خود ندارد. علی اکبر احمدیان دبیر شورای‌عالی امنیت ملی در دیدار بوالسعیدی در این زمینه تأکید کرد: «تغییری در دکترین هسته‌ای ایران پیدا نشده و ایران هنوز به چارچوب کلی تفاهم‌های «مسقط» پایبند است.»

پایگاه خبری هیل، رسانه نزدیک به کنگره آمریکا نوشته است: «اگرچه بی اعتمادی جدی بین واشنگتن و تهران وجود دارد، اما دیپلماسی ممکن است. ترامپ رئیس جمهور منتخب باید دوباره با ایران تعامل کند و از پنجره محدودی که در حال حاضر درباره برنامه هسته‌ای ایران به شیوه‌ای صلح آمیز و کاهش تنش با جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، استفاده کند. از دست دادن این شانس خطر نزدیک شدن ایالات متحده به جنگ فاجعه بار دیگری در خاورمیانه را به همراه دارد، چیزی که او به رای دهندگان قول داد که از آن اجتناب کند.

عراقچی پیش از این نیز اعلام کرده بود «مسیر مسقط»- که اشاره به کانال پیام رسانی عمان بین ایران و آمریکا داشت- متوقف شده است. عراقچی در مهرماه سال جاری (۱۴۰۳) گفته بود: عمان همواره سعی کرده در رابطه با ایران و آمریکا همواره نقش مثبتی را در انتقال پیام‌ها ایفا کند. این قبلا اتفاق افتاده و در دولت گذشته هم این وضعیت وجود داشت و روندی با عنوان روند مسقط شناخته شده است.

عراقچی افزود: این روند اکنون به دلیل شرایط خاص منطقه متوقف است. اکنون ما زمینه‌ای برای این گفت‌و‌گو‌ها نمی‌بینیم تا زمانی که بحران جاری را پشت سر بگذاریم. آن موقع تصمیم خواهیم گرفت که وارد کار جدیدی شویم یا نشویم و یا چگونه بشویم.

«رحمان قهرمانپور» کارشناس مسائل بین الملل معتقد است: تاکید وزیر خارجه (عراقچی) مبنی بر اینکه سوئیس اصلی ترین کانال تبادل پیام بین ایران و آمریکاست و وزیر خارجه عمان حامل پیامی از طرف آمریکا نیست، اهمیت زیادی دارد. شاید به این معنا باشد که ایران می خواهد واسطه ها را حذف کرده و با سرعت زیاد مسیر مذاکره مستقیم احتمالی با آمریکا را پیش ببرد.

وی می گوید: بر خلاف دور نخست ترامپ این بار مساله زمان برای دولت دوم او خیلی مهم است. دولت ترامپ نمی خواهد و نمی تواند مذاکره احتمالی با ایران را طولانی کند. می خواهد سریع نتیجه بگیرد و این برای ایران تهدید است. در کنار فقدان اجماع داخلی، متغیر زمان فشار مضاعفی بر نظام تصمیم گیری کند ایران، اعمال خواهد کرد.

پیش از شروع مذاکرات ایران و تروئیکای اروپایی در ژنو، «مجید تخت روانچی» معاون وزیر خارجه ایران به نروژ سفر کرد که برخی آنرا به معنای نوعی استمزاج در رابطه ایران و دولت ترامپ برآورد کرده بودند. ارزیابی این بود که نروژ بین ایران و آمریکا در حال تدارک نوعی میانجیگری است

پیش از شروع مذاکرات ایران و تروئیکای اروپایی در ژنو، «مجید تخت روانچی» معاون وزیر خارجه ایران به نروژ سفر کرد که برخی آنرا به معنای نوعی استمزاج در رابطه ایران و دولت ترامپ برآورد کرده بودند. ارزیابی این بود که نروژ بین ایران و آمریکا در حال تدارک نوعی میانجیگری است.

چند روز پیش نیز خبرگزاری کیودو ژاپن مدعی شد دولت ایران در حال بررسی میانجیگری ژاپن در مذاکرات پشت پرده با دولت بعدی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا درباره موضوع هسته‌ای است.

خبرگزاری کیودو با انتشار این مطلب گزارش داده بود: دولت قبلی ترامپ رویکرد سختگیرانه‌ای نسبت به موضوع برنامه هسته‌ای ایران داشت که موجب افزایش تنش‌ها در روابط ایران و آمریکا شد. ژاپن کشور دوست ایران محسوب می‌شود و در صورت میانجیگری، انتظار می‌رود در کاهش تنش‌ها میان آمریکا و ایران درباره برنامه هسته‌ای آن و موضوع تحریم‌ها ایفای نقش کند.
سوریه و یمن؛ از موضوعات مورد گفت‌و‌گو

یکی دیگر از موضوعات مورد بحث وزیر خارجه عمان در ایران موضوع سوریه بوده است. عراقچی در این زمینه گفته است: در مورد سوریه نیز ما و عمان بر حفظ تمامیت ارضی سوریه، عدم دخالت در امور داخلی سوریه و احترام به همه اقوام و مذاهب و رعایت حقوق آنها و ضرورت تشکیل دولت فراگیر در این کشور تاکید داریم. مواضع ما در این ارتباط با مواضع کشور‌های منطقه مشابهت دارد.

عراقچی در این زمینه خاطرنشان کرد: همه ما خواهان آرامش در سوریه و تشکیل دولتی فراگیر در آن متشکل از همه اقوام و اقشار سوریه هستیم و بر پایان اشغال خاک سوریه به ویژه توسط رژیم صهیونیستی تاکید داریم.

موضوع سوریه در حالی در سفر وزیر خارجه عمان مطرح شده که به رغم خوشحالی اولیه اعراب خلیج فارس از سقوط دولت اسد ولی تحولات بعد از آن نگرانی آنها از شیوه عملکرد دولت اسلامگرای افراطی در سوریه را شدت بخشیده است

موضوع سوریه در حالی در سفر وزیر خارجه عمان مطرح شده که به رغم خوشحالی اولیه اعراب خلیج فارس از سقوط دولت اسد ولی تحولات بعد از آن نگرانی آنها از شیوه عملکرد دولت اسلامگرای افراطی در سوریه را شدت بخشیده است.

در این میان ایران نقش مهم خود را در تحولات منطقه حفظ کرده است. برخی از بازیگران منطقه‌ای دیگر نظیر امارات متحده عربی از آنچه که در شام می‌گذرد ناراضی هستند. چه اینکه به درخواست مقامات اماراتی، عباس عراقچی در راه بازگشت از چین، به این کشور رفت و با وزیر خارجه اماراتی دیدار و رایزنی حساسی داشت.

حتی بعد از سقوط دولت بشار اسد در سوریه نیز «انور قرقاش» مشاور رئیس امارات در امور بین الملل نیز گفته بود ایران همچنان طرفی مهم در منطقه است و باید از این فرصت برای گفت‌و‌گو با این کشور درخصوص منطقه استفاده کنیم.

همچنین موضوع یمن نیز از موضوعات مهم مورد بحث دو طرف ایرانی و عمانی بوده است. عراقچی در این زمینه بیان کرده است که ما حملات نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی به یمن را محکوم می‌کنیم، ما بر حفظ تمامیت ارضی یمن تاکید داریم و امیدواریم که مذاکرات صلح هرچه سریع‌تر برگزار شود و مانع توطئه‌هایی که به دنبال بروز جنگ داخلی در یمن است، شویم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۳
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
میانجی ژاپن بهتره ازمن گفتن با بزرگان بنشنین تابزرگ شوید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
تو بگو با کیان دوستی
تا بگویم که تو کیستی

معلومه دوستی با کشور فرهیخته و موفق و مثبتی مانند ژاپن شایسته ملت ایرانه
همونطوریکه قبلا روابط خوبی داشتیم باید دوباره به دوستان درست حسابی خودمون رجوع کنیم
ناشناس
| Italy |
۱۰:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
یه جوری صحبت نکنید که انگار عمان بزرگ نیست.
اتفاقاً یکی از بهترین، آرام‌ترین و مرفه‌ترین و عاقل‌ترین! کشورهای جهانه .
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
انصافاً ژاپن همیشه صلاح ملت ایران را بر خلاف سایر کشورها در نظر گرفته است . عاقل دنیا فقط کشور و سیاستهای مثبت کشور ژاپن هست. تشکر از مردم و ملت و دولت فخیمه کشور سرزمین تابان (ژاپن).
نون
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
گفتگو فقط از طریق سویس.
والله میامحی گری عمان حز تحقیر و خسارت چیز دیگه ای ندارررررررررررررررره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
تنها راه مذاکره مستقیم با آمریکا است. خود کدخدا! اروپایی ها همگی بله قربانگوی آمریکا هستند و مذاکره با آنها تنها وقت تلف کردن است!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
روال دیپلماَسی بین المللی حضور وزیر امورخارجه دراین دیدار ضروری میباشد
شمس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
با هر كس مي خواهيد بريد صحبت و مذاكره كنيد يا اونها بيايند فقط وضع معيشت مردم رو درست كنيد همين
ناشناس
|
United States of America
|
۲۳:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
قدیما می گفتند یاور مظلومان خداست ولی نمیدانم چرا خداوند به داد مظلومان نمیرسد ای کاش خداوند خودش رهبری جهان را به عهده می گرفت آنگاه نه ستمگری جرات ستم کردن به مردم را داشت نه کسی جرات خوردن حق مظلومان
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
میانجی نمی خواهد بهترین وقت مذاکره دوجانبه است . در رقابت غرب و چین هر کدام دنبال بازارها و فرصتهای جدید هستند و ایران با سرمایه های انسانی و معدنی مورد توجه است.با تعادل بین شرق و غرب می توانیم از هر دو امتیار بگیریم. هم ایزان و هم غرب به این نتیجه رسیده اند که تقابل سودی ندارد و وضع موجود به سود دو طرف نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
مسئولین ایران عمان را منجی خودشان می دانند کل عمان اندازه استان قم نمیشود بادیدن وزیر خارجه اش ذوق زده می شوند .
ناشناس
|
Germany
|
۰۷:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
نمیشه یکی بیاد پیام نداشته باشه واسه خودمون بیاد؟!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟