تابناک گزارش می‌دهد

چرا بایدن «حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران» را بررسی کرد؟/ بسترسازی برای مذاکره زیر سایه تهدید نظامی

رسانه‌های آمریکایی در اقدامی هماهنگ تاکید ویژه‌ای بر گزینه حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران در روز‌های اخیر داشته‌اند.
کد خبر: ۱۲۸۱۶۶۹
|
۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۴ 05 January 2025
|
25263 بازدید
|

در گزارش اکسیوس آمده است که برخی از دستیاران ارشد بایدن معتقدند که افزایش سرعت برنامه اتمی ایران در حالی که حکومت ایران و گروه‌های نیابتی آن تضعیف شده‌اند، فرصت و ضرورتی را برای انجام حمله نظامی ایالات متحده آمریکا به ایران فراهم می‌آورد.

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، اخیرا پایگاه خبری آکسیوس به نقل از سه منبع آگاه گزارش داده که جو بایدن؛ رئیس‌جمهور ایالات متحده در حدود یک ماه قبل در جلسه‌ای با تیم امنیت ملی خود سناریو‌های حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران در صورت نزدیک شدن تهران به سلاح هسته‌ای را بررسی کرده است.

بر اساس گزارش روز پنجشنبه ۲ ژانویه (۱۳ دی) این پایگاه خبری، این جلسه در حدود یک ماه پیش برگزار شده و در جریان آن، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گزینه‌ها و سناریو‌های مختلف چنین اقدامی را برای رئیس‌جمهور آمریکا شرح داده است.

سالیوان پیش از این در ماه گذشته اعلام کرده بود که این نگرانی وجود دارد که حکومت ایران که اخیرا در پی تحولات خاورمیانه تضعیف شده «ممکن است به سمت تولید بمب هسته‌ای برود.»

اکسیوس در گزارش خود از قول یک منبع آگاه نوشته است که جلسه چند هفته قبل میان بایدن و اعضای تیم امنیت ملی او در شرایطی برگزار شد که هیچ‌گونه اطلاعات امنیتی تازه‌ای ارائه نشده بود و اصولا بنا بر این نبود که این جلسه به تصمیم نهایی «بله یا خیر» برسد

اکسیوس در گزارش خود از قول یک منبع آگاه نوشته است که جلسه چند هفته قبل میان بایدن و اعضای تیم امنیت ملی او در شرایطی برگزار شد که هیچ‌گونه اطلاعات امنیتی تازه‌ای ارائه نشده بود و اصولا بنا بر این نبود که این جلسه به تصمیم نهایی «بله یا خیر» برسد.

گزارش آکسیوس می‌افزاید که این جلسه، صرفا به منظور برنامه‌ریزی برای بررسی "سناریو‌های احتیاطی" برگزار شده بود. بر این اساس، هدف این جلسه این بود که اگر حکومت ایران تا پیش از آخرین روز حضور بایدن در کاخ سفید در ۲۰ ژانویه، اقدام به غنی‌سازی ۹۰ درصدی اورانیوم کند، واکنش ایالات متحده چگونه باید باشد.

در همین راستا یک منبع آگاه دیگر نیز به اکسیوس اعلام کرد که در کاخ سفید «فعلا بحث حمله نظامی احتمالی به تاسیسات اتمی ایران مطرح نیست.»

در گزارش اکسیوس همچنین آمده است که برخی از دستیاران ارشد بایدن معتقدند که افزایش سرعت برنامه اتمی ایران در حالی که حکومت ایران و گروه‌های نیابتی آن تضعیف شده‌اند، فرصت و ضرورتی را برای انجام حمله نظامی ایالات متحده آمریکا به ایران فراهم می‌آورد.

تیم انتقالی ترامپ به وال استریت ژورنال گفته‌اند که احتمال حمله به سایت‌های هسته‌ای با جدیت بیشتری در حال بررسی است

این خبر در حالی است که چندی پیش نیز روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از تیم ترامپ نوشته بود که این تیم در حال بررسی حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران است. بنا بر این گزارش، تیم انتقالی ترامپ به وال استریت ژورنال گفته‌اند که احتمال حمله به سایت‌های هسته‌ای با جدیت بیشتری در حال بررسی است. زمانی که اسرائیل بعد از «وعده صادق ۲» عنوان کرد ممکن است تاسیسات هسته‌ای یا نفتی ایران را هدف قرار دهد، ترامپ از این موضوع دفاع کرد و رویکرد بایدن در خصوص نهی اسرائیل در این زمینه را مورد نقد قرار داد.

اکنون برخی گزارش‌ها مدعی هستند که اکنون احتمال حمله به سایت‌های هسته‌ای توسط برخی از اعضای تیم انتقالی ترامپ که سقوط دولت اسد، آینده نیرو‌های آمریکایی در منطقه و حمله اسرائیل به حزب‌الله و حماس و دیگر شرکای محور مقاومت به رهبری ایران را هم بررسی می‌کنند، با جدیت بیشتری بررسی می‌شود.

منابعی در تیم انتقال گفتند که تضعیف موقعیت منطقه‌ای تهران و افشاگری‌های اخیر در خصوص افزایش چشمگیر میزان اورانیوم غنی‌شده در اختیار ایران، منجر به پیشبرد این مذاکرات محرمانه داخلی شد. با این حال، آنها خاطرنشان کردند که کار روی این موضوع در مراحل اولیه است.

دو منبع آگاه گفتند که ترامپ در گفت‌و‌گو‌های اخیر خود با بنیامین نتانیاهو، گفت که نگران احتمال هسته‌ای شدن ایران در دوران تصدی خود است و نشان داد که در حال بررسی ابتکارات برای جلوگیری از این امر است. با این حال، ترامپ می‌خواهد از جنگ دیگری، به‌ویژه جنگی که شامل ارتش آمریکا می‌شود، اجتناب کند و حمله به سایت‌های هسته‌ای ایران می‌تواند ایالات متحده و ایران را به مسیر برخورد سوق دهد.

دو گزینه کلیدی در گفت‌و‌گو‌های تیم مطرح شد که برخی از آنها با ترامپ مشورت شد. یکی از آنها افزایش فشار از طریق اعزام نیروها، هواپیما‌های جنگی و ناو‌های آمریکایی به خاورمیانه است.

ایالات متحده همچنین می‌تواند تسلیحات پیشرفته از جمله بمب‌های سنگر شکن را به اسرائیل بفرستد تا قدرت آتش تهاجمی خود را برای امکان حمله به سایت‌های هسته‌ای افزایش دهد.

 تهدید به نیروی نظامی، به ویژه زمانی که با تحریم‌های شدید همراه شود، ممکن است ایران را متقاعد کند که چاره دیگری جز انتخاب راه حل دیپلماتیک ندارد.

گزینه دیگر استفاده از تهدید واقعی از آن نیروی نظامی برای وادار کردن ایران به تغییر مسیر است. این راهبردی است که ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود علیه کره شمالی به کار برد. هنوز مشخص نیست ترامپ چه راهی را انتخاب خواهد کرد.

مشاوران ترامپ که از گزینه‌های نظامی علیه ایران حمایت می‌کنند، گفته‌اند که ایده اصلی حمایت از حملات اسرائیل به سایت‌هایی مانند نطنز، فردو و اصفهان است و یا احتمال مشارکت ایالات متحده در عملیات مشترک.

 منابع صهیونیست گفتند که ابهامات بسیار زیادی در مورد احتمال موفقیت اسرائیل در حمله به سایت‌های هسته‌ای که برخی از آنها در اعماق زمین هستند وجود دارد. اما انهدام سامانه پدافند هوایی سوریه آسمان را به روی خلبانان نیروی هوایی در میدان شمالی باز می‌کند.

مقامات تیم ترامپ گفتند که قصد دارند تحریم‌ها را افزایش دهند، از جمله ممنوعیت خرید نفت آمریکا از کشور‌هایی که از ایران نفت می‌خرند. اما به گفته یکی از اعضای تیم انتقال، باید یک انتقال برای افزایش فشار اقتصادی انجام شود، زیرا ایران برای کشتن رئیس جمهور ترامپ کار می‌کند. دولت جدید مطمئن است که با نیابت‌های ایران، از جمله حوثی‌ها، نمی‌توان با آنها برخورد کرد مگر اینکه علیه خود تهران عمل کنند و از اصطلاحات نتانیاهو استفاده می‌کند. یکی از مسئولان تیم انتقالی گفت: آنها سر اختاپوسند.

از سوی دیگر «ریچارد نفیو» که از او به عنوان طراح تحریم‌های ایران یاد می‌شود روز۱۳ دی‌ماه در نشریهٔ فارن افرز نوشته است: دونالد ترامپ می‌بایست برای آخرین بار فرصتی به دیپلماسی با ایران بدهد و هم‌زمان برای استفاده از توان نظامی هم آماده شود.

نفیو نوشته است «با توجه به خطرات اقدام نظامی، ایالات متحده باید در آغاز دورهٔ ترامپ یک تلاش نهایی و صادقانه برای مذاکره به‌منظور متوقف کردن برنامهٔ هسته‌ای تهران انجام دهد».

ریچارد نفیو در عین حال افزوده است «احتیاط ایجاب می‌کند که واشینگتن هم‌اکنون برنامه‌ریزی برای اقدام نظامی را آغاز کند و اطمینان حاصل کند که ایران این تهدید را جدی می‌گیرد»

ریچارد نفیو در عین حال افزوده است «احتیاط ایجاب می‌کند که واشینگتن هم‌اکنون برنامه‌ریزی برای اقدام نظامی را آغاز کند و اطمینان حاصل کند که ایران این تهدید را جدی می‌گیرد».

او نوشته است «اگر تلاش‌ها برای دستیابی به توافق شکست بخورد، ایالات متحده باید برای استفاده از نیروی نظامی آماده باشد».

ریچادر نفیو در مقالهٔ خود توصیه کرده است که سیاستگذاران آمریکا می‌بایست محاسبات خود را به این سمت ببرند که ساخت سلاح‌های هسته‌ای توسط ایران امری حتمی است و باید مدیریت شود و هشدار می‌دهد که فرصت محدودی برای جلوگیری از رسیدن به این نقطه وجود دارد و واشینگتن باید اقدامات شدید را در نظر بگیرد.

لحن مقاله نفیو به گونه‌ای است که بر مذاکره تاکید می‌کند. ولی تاکید او بر مذاکره زیر سایه «آماده بودن آمریکا برای اقدام نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران» قرار دارد.

نفیو که معمولا بر مذاکره برای حل و فصل مساله هسته‌ای ایران تاکید داشت عنوان می‌کند «حال احتیاط ایجاب می‌کند که واشینگتن هم‌اکنون برنامه‌ریزی برای اقدام نظامی را آغاز کند و اطمینان حاصل کند که ایران این تهدید را جدی می‌گیرد.»

شاه کلید مقاله «نفیو» هم همین عبارت است. یعنی حتی در مذاکرات هسته‌ای احتمالی میان ایران و آمریکا باید سایه گزینه حمله به تاسیسات هسته‌ای بر سر ایران سنگینی کند و از قضا «ایران نیز آنرا جدی بگیرد» و در چنین فضایی امتیازات مد نظر امریکا را بدهد.

از سوی دیگر سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه ایران در گفت‌و‌گو با شبکه چینی CCTV از آمادگی برای مذاکرات «بدون تاخیر» خبر داد.

به گفته ناظران این موضوع نشان می‌دهد که ایران نیز نسبت به تحولات آمریکا بی تفاوت نیست و سناریو‌های مختلف را مد نظر دارد.

پیشتر در سفر وزیر خارجه عمان به ایران نیز عراقچی بر «کانال سوئیس» تاکید کرده بود که نشان دهنده این است ایران خواهان مسیر مستقیم تری برای مذاکرات با دولت ترامپ است

پیشتر در سفر وزیر خارجه عمان به ایران نیز عراقچی بر «کانال سوئیس» تاکید کرده بود که نشان دهنده این است ایران خواهان مسیر مستقیم تری برای مذاکرات با دولت ترامپ است. این در حالی بود که برخی گمانه‌ها حاکی از فعال شدن «مسیر مسقط» برای گفت‌و‌گو میان ایران و آمریکا بود. «مسیر مسقط» به میانجیگری عمان بین ایران و آمریکا اشاره دارد که در سال‌های گذشته نیز وجود داشت و منجر به شروع گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای منجر به برجام شده بود.

تاکید ایران بر «کانال سوئیس» نشان می‌دهد ایران نیز خواهان به نتیجه رسیدن گفت‌و‌گو‌ها در اسرع وقت است. البته ایران تاکید کرده که هرگونه مذاکره با فرمول برجام یعنی اعتمادسازی در زمینه هسته‌ای مقابل رفع تحریم قابل اجرا است. در این زمینه ایران منافع ملی خود را به صورت جدی مدنظر دارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۵
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۳۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
مشکل این است که ایران فقط تهدیدها را جدی می گیرد و از فرصتها استفاده نمی کند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
شتاب و قضاوت ممنوع! هر چیزی در زمان خودش رخ میده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
لطفا بفرمایید کدام فرصتها
ایمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
همین مقاله قیمت دلار رو دو هزارتومن بالا برد . همین قد شکننده و بی ثبات
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
مشکل قیمت دلار شخص وزیر اقتصاده و رییس جمهور بی برنامه.
بازنشسته حداقلی بگیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
مشکلات کشور ناشی از تحریم هایی است که جلیلی و احمدی نژاد و تندروهای افراطی برای کشور گرفتند

و آنها را کاغذ پاره های بی ارزش و نعمت نامیدند!!؟؟

و ادامه بر لجبازی های کودکانه است که اوضاع اسفبار اقتصادی فرهنگی سیاسی اجتماعی را بر ۸۰ درصد مردم تحمیل کرده اند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
متاسفانه بر اساس استدلال ها و تفکرات برخی فرصت توافق در دوره بایدن از دست رفت و وضعیت کشور و مردم بحرانی شد امیدوارم در این دوره اجازه مداخله به آنها داده نشود تا کشور و مردم را به نابودی نبرند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
نه تو نه من نه اون بالاییا کاری رو به سرانجام نمیرسونیم، قطعا اراده خدا دخیل هست و مطمئن باش که ید الله فوق ایدیکم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
ناشناس 14:24 این اندازه مسئولیت را از همه سلب نکنیدو همه چیز را گردن خدا نندازید آیا خدا می خواهد ما با این همه سرمایه در وضع کنونی باشیم یا برخی بندگان خدا که خود را نماینده تام الاختیار خدا در زمین می دانند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
ترامپ خودش برجام رو نابود کرد حالا می‌خوابید با خودش با فرمول برجام مذاکره کنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
دروغ های اصلاح طلبا
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
والا ب نظرم جنگ بشه بهتره تاکی میخواهیم با آمریکا مماشات کنیم اینها آدم بشو نیستن باید شکستشون بدیم تا فکر نکنند ما خیلی ضعیفیم و اینکه فقط ایران میتونه ابهت اینهارو بشکنه باید خارشون کنیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
.جنگ چیز خوبی نیست به جای جنگ ،چیزهایی بسازید که جنگ نشود
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
!!!آمریکا راشکست بدهیم؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
التماس دعا دارم ازت چون ذهن پاکی داری
ناشناس
|
Denmark
|
۱۲:۲۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
چیز عادی هست میدونید آمریکا حتی طرح و نقشه حمله به انگلیس و کانادا و ... رو هم داره و بروز رسانی میکنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
خوبی ترامپ اینه که خودشیفته است و عاضق دیده شدن . تقریبا اغلب حرفهایی که مقامات آمریکا در پشت درهای بسته می زنند را لو می دهد . مانند چشم طمع داشتن به کاناد و ... البته حق هم دارند . آمریکا به شدت از خشکسالی و کم آبی رنج می بره .
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
آمریکا جرائت حمله به ایران ندارد آمریکا درمیان مردم فرهنگ اسلامی ما را دارد تغییر می‌دهد وقتی قادر است با فضای مجازی در طی چند سال جوانان را تغییر دهد چرا خطر جنگ را بخود بخرد ما اگر شکست بخوریم از داخل است از ماست که بر ماست هر گزندی که به هر کس می رسد از خویش است وقتی که قدرت نظامی نداشتیم 8سال در مقابل غرب وشرق ایستادیم وپیروز شدیم ایمان برکفر پیروز است اگر باشد
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
ایران باید هرچه سریعتر بمب اتم رو درست کنه برای بازدارندگی خودش
آمریکا هم خیلی داره واگ واگ می‌کنه باید به اونم یه درس درست حسابی بدیم
ضعیف اسرائیل آمریکا هست که تو این 1سال همه چیزشون رو تو غزه گذاشتن
حسن استیری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
آقا این آمریکا و نوچه هایش نوکر می خواهند نه کشور مستقل
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
یعنی شما می فرماید
197
کشور دیگه که با آمریکا رابطه دارند
همگی نوکر آمریکا هستند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
کسایی که میگن امریکا نوچه میخاد، شما یه کشوری مثل امارات و عربستان تحویل ما بده اسمشو هرچی میخای بزار
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
اونا از اسراییل دور بودن تحریم نشدن ما تو منطقه ایم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
آمریکا فقط خودنمایی میکند و هدف اصلی او همش دزدیه ذخایر نفت و غیره خیرخواه هیچ مملکت وملتی هم نیست اگه اسرائیل براش پارس نکنه اسرائیل هم از بین میبره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
امریبزرگترین صادر کننده نفت جهان با روزی ۱۲ میلیون بشکه است
و ۱۱ میلیون بشکه هم برای مصارف داخلی خودش نفت تولید می‌کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
کره شمالی بمب اتم و هیدروژنی داره اما اقتصاد نداره پس قدرتی هم نداره .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
اول یاد بگیریم همینجوری قضاوت نکنیم
کره شمالی و امثال اون مثل یه بچه با عرضه س که رو پای خودش وایساده و اسرائیل مثل یه بچه زورگو و ننر که پشتش به مامان باباش گرمه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
اقتصادش از خیلی کشورهای مثل پاگستان مصر بنگلادش و ...بهتره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
ناشناس 14:18 اول شما برو ببین سرنوشت بشار اسد توی روسیه چی میشه بعد در مورد مسائل دیگه بحث می کنیم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
۱۴:۱۸
قضاوت نیست حقایقه مثال شما ربطی نداشت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶
اقتصادش رو کی گرفتهامریکا ظالم
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟