با تحولات منطقه و جهان

اختلافات نتانیاهو با ترامپ بالا گرفت؛ عدم شرکت در مراسم تحلیف/ تغییر شیوه جنگی حماس/ تغییر اساسی در سیاست خارجی ارمنستان به ضرر روسیه

عدم حضور نتانیاهو در مراسم تحلیف ترامپ؛ تغییر شیوه جنگی حماس؛ تغییری اساسی در سیاست خارجی ارمنستان با حمایت از پیوستن به اتحادیه اروپا از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده‌اند.
کد خبر: ۱۲۸۲۵۰۹
|
۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۲ 10 January 2025
|
26934 بازدید
|

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، عدم حضور نتانیاهو در مراسم تحلیف ترامپ؛ تغییر شیوه جنگی حماس؛ تغییری اساسی در سیاست خارجی ارمنستان با حمایت از پیوستن به اتحادیه اروپا از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده‌اند.

نتانیاهو به مراسم تحلیف ترامپ نمی‌رود

رسانه «تایمز» رژیم صهیونیستی به نقل از دستیار نخست‌وزیر این رژیم گزارش داد که «بنیامین نتانیاهو» از مراسم تحلیف «دونالد ترامپ» در آمریکا صرف‌نظر می‌کند و طرح قبلی را کنار می‌گذارد.

این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که پیشتر رئیس‌جمهور منتخب آمریکا ویدئویی علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی منتشر کرد که در آن به «عقده» او برای ایجاد جنگی بین آمریکا و ایران اشاره شده بود.

تنش و نارضایتی میان دونالد ترامپ و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، یکی از جنجالی‌ترین موضوعات روابط میان آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر بوده است. ترامپ که در دوره ریاست‌جمهوری خود روابط نزدیکی با نتانیاهو داشت و از اقدامات او، از جمله انتقال سفارت آمریکا به قدس، حمایت می‌کرد، اخیرا انتقادات تندی از او مطرح کرده است.

ترامپ از عدم حمایت کافی نتانیاهو از او در انتخابات ۲۰۲۰ ابراز نارضایتی کرده و حتی در سخنانی به صراحت گفته است که گزینه‌های دیگری برای رهبری رژیم صهیونیستی را به نتانیاهو ترجیح می‌دهد. این اظهارات موجب شکاف عمیق‌تری در روابط آنها شد.

این اختلافات نشان‌دهنده تحولی در مناسبات سیاسی و دیپلماتیک میان آمریکا و رژیم صهیونیستی است. ترامپ همواره به دنبال رهبرانی بوده که وفاداری کامل به او نشان دهند، اما نتانیاهو به دلیل اولویت دادن به منافع داخلی و تلاش برای تقویت جایگاه خود، به وضوح از ترامپ فاصله گرفته است. این کشمکش‌ها احتمالا تأثیراتی در روابط آینده میان آمریکا و تل‌آویو و همچنین در سیاست داخلی رژیم صهیونیستی خواهد داشت.

تمسخر ایده جدید ترامپ از سوی رئیس‌جمهور مکزیک

رئیس‌جمهور مکزیک به ایده ترامپ برای تغییر نام خلیج مکزیک واکنش نشان داده و پاسخ وی را در قالب یک شوخی انتقادی داد.

کلودیام شینبام، رئیس‌جمهور مکزیک به طرح ترامپ جهت تغییر نام خلیج مکزیک واکنش نشان داده و ضمن انتقاد از چنین ایده‌ای آن را مورد تمسخر قرار داد. 

به گزارش گاردین، شینبام به پیشنهاد دونالد ترامپ برای تغییر نام خلیج مکزیک به خلیج آمریکا واکنش متقابل از خود نشان داد. 
وی در جریان یک نشست مطبوعاتی با ایستادن در مقابل نقشه‌ای از جهان و در واکنش به اظهارات ترامپ پیشنهاد کرد که شاید بهتر باشد نام آمریکای شمالی را به آمریکای مکزیکی تغییر دهیم. 

شینبام با کنایه خطاب به ترامپ بیان کرد: پیشنهاد خوبی به نظر می‌رسد. نه؟ اظهار نظر وی پس از آن مطرح شد که نقشه آمریکای شمالی در سال ۱۶۰۷ را نشان داد که در آن آمریکای شمالی با نام آمریکای مکزیکی مشخص شده بود. 

ترامپ که قرار است در تاریخ ۲۰ ماه ژانویه برای دومین دوره رئیس‌جمهور آمریکا شود، عنوان کرده است که قصد دارد نام خلیج مکزیک را به خلیج آمریکا تغییر دهد. 

او ضمن حمایت از ایده‌اش برای این اقدام خطاب به دولت مکزیک عنوان کرده است که نباید اجازه دهد، شهروندانش وارد آمریکا شوند. 

ترامپ همچنین عنوان کرده بود که کشور مکزیک از سوی کارتل‌های مواد مخدر اداره می‌شود. موضوعی که شینبام در پاسخ به آن مطرح کرد: در مکزیک این مردم هستند که حکومت می‌کنند. 

تمسخر ایده ترامپ از سوی شینبام در حالی مطرح شده است که وی اخیرا سیاست ترامپ برای اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر کالا‌های وارداتی مکزیک را مورد انتقاد قرار داده و به ترامپ هشدار داده است در صورت اعمال تعرفه جدید بر کالا‌های مکزیک، با اقدامات مشابهی پاسخ وی را خواهد داد.

رسانه عبری: حماس شیوه جنگی خود را تغییر داده است

روزنامه عبری «معاریو» نوشت که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) بمب‌های بیشتری در عمق زمین به‌ویژه در شمال نوار غزه کار گذاشته و آنها را از راه دور فعال می‌کند.

بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، این روزنامه عبری همچنین فاش کرد که نیرو‌های مقاومت از دور حرکت نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی را تحت نظر قرار داده و در برخی موارد از مخفیگاه خود بیرون آمده تا نظامیان صهیونیست به سمت آنها حرکت کنند و به منطقه بمب‌گذاری شده وارد شوند.

روزنامه معاریو در ادامه افزود: ارتش رژیم صهیونیستی متوجه این مساله شده که روش‌های جنگی مورد استفاده در غزه در حال پیاده‌سازی در کرانه باختری است؛ به طوریکه چندی پیش نظامیان ارتش رژیم اشغالگر چندین تن از جوانان فلسطینی را بازداشت کردند، زیرا از چند روز قبل بشکه‌ای مملو از مواد منفجره را در مسیر عبور نیرو‌های نظامی قرار داده و در حال تلاش برای هدایت نیرو‌ها به سمت منطقه بمب‌گذاری شده بودند.

طبق نوشته این روزنامه عبری، در هفته‌های گذشته بخش زیادی از نیرو‌های تیپ کفیر، ناحال، رزمی مهندسی و زرهی در شمال نوار غزه با استفاده از همین روش کشته شدند.

پیش از این نیز رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد که جنبش حماس موفق شده نیرو‌های جدیدی را به صفوف خود در شمال نوار غزه جذب کند و از بمب‌های عمل نکرده برای اجرای عملیات‌های خود علیه نیرو‌های اسرائیلی استفاده کند.

ارتش رژیم صهیونیستی از ششم اکتبر ۲۰۲۴ عملیات گسترده‌ای را برای یورش به شمال نوار غزه آغاز کرد که ویرانی گسترده‌ای برجای گذاشت و در مجموع به هلاکت ۴۳ افسر و سرباز آن منجر شد. در این عملیات بیش از ۴۰۰۰ فلسطینی شهید یا مفقود و ۱۲ هزار تن دیگر زخمی شدند.

تشکیل کمیته بین‌المللی برای تجزیه سوریه؛ توطئه جدید اسرائیل

یک رسانه اسرائیلی امروز پنجشنبه فاش کرد که موضوع تجزیه سوریه به چندین کانتون و نحوه تحقق این امر، از پیشنهادات داغ مطرح در نشست‌های اخیر کابینه رژیم صهیونیستی است.

روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» گزارش داد که رژیم صهیونیستی در حال بررسی پیشنهادات برای تشکیل کمیته‌ای بین‌المللی برای تقسیم سوریه به چندین «کانتون» است. 

این روزنامه فاش کرد که بحث و بررسی این موضوع کاملاً مخفیانه صورت می‌گیرد، زیرا این نگرانی وجود دارد که ایده‌ای که از سوی اسرائیل طرح شود، ضرورتا در سوریه با اقبال مواجه نشود. 

بر اساس این گزارش، این موضوع در نشستی کوچک به ریاست اسرائیل کاتز وزیر جنگ اسرائیل مطرح شد و طی آن چندین موضوع بررسی شد و در سایه نگرانی از امنیت اقلیت‌ها در سوریه به دلیل مداخله فزاینده ترکیه، این پیشنهاد مورد توجه قرار گرفت.

اسرائیل هیوم به نقل از منابع امنیتی اسرائیل مدعی شد که «اسرائیل قصد ندارد در سوریه بماند، اما در عین حال قصد ندارد مناطق تحت کنترل را تا زمانی که اوضاع تثبیت شود، ترک کند».

بر اساس این گزارش، مناقشات در اسرائیل درباره جبهه شمالی در حال افزایش است و نشست کوچک و محدود کاتز به عنوان مقدمه نشست بعدی با حضور بنیامین نتانیاهو با تمرکز بر موضوع دخالت ترکیه در سوریه برگزار شده است. 

اسرائیل هیوم در ادامه نوشت که رایزنی‌ها در کابینه نتانیاهو بر تغییرات در سوریه و سوء ظن درباره رویکرد احمد الشرع (ابومحمد الجولانی) رئیس اداره عملیات این کشور متمرکز است و «اسرائیل نگران امنیت و سلامت اقلیت‌های دروزی و کردی در منطقه است». 

در همین راستا نیز، الی کوهن وزیر اسرائیلی پیشنهاد برگزاری «کنفرانس بین‌المللی» در مورد سوریه برای کلید زدن پروژه تقسیم سوریه به «کانتون‌ها» را طرح کرد.

به گفته منابع امنیتی، این کنفرانس می‌تواند یکی از راه‌های باقی ماندن «ارتش» رژیم صهیونیستی در مناطقی باشد که در سوریه نفوذ کرده است، علاوه بر این، این کنفرانس، «سوریه و مرز‌های آن» را تغییر خواهد داد.

دولت ارمنستان از طرح پیوستن به اتحادیه اروپا حمایت کرد

دولت ارمنستان از ابتکار قانونگذاری نیرو‌های طرفدار غرب برای آغاز روند الحاق این کشور به اتحادیه اروپا که در پارلمان بررسی خواهد شد، حمایت کرد.

تصویب پیشنهاد دولت ارمنستان در مورد پیش‌نویس قانونی است که «آغاز روند الحاق ارمنستان به اتحادیه اروپا» خوانده می‌شود و بعد پیشنهاد دولت «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان به پارلمان ارسال خواهد شد.

پیش‌نویس این مصوبه دولت ایروان، از سوی «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان ارائه شد. به گفته میرزویان، در سال‌های اخیر روابط بین ارمنستان و اتحادیه اروپا به شدت و پویا توسعه یافته است. او افزود، اتحادیه اروپا به ارمنستان کمک کرده است، به‌ویژه در زمینه امنیت و ناظرانی را به این جمهوری فرستاده و آمادگی خود را برای کمک به توسعه اقتصادی اعلام کرده است.

از سوی دیگر نیکول پاشینیان هم به نوبه خود اعلام کرد این تصمیم به معنای عضویت نهایی این کشور در اتحادیه اروپا نیست، زیرا این موضوع تنها از طریق همه‌پرسی قابل حل است. او با اشاره به این نکته گفت پس از تصویب پیش‌نویس قانون، ارمنستان نیاز به تهیه نقشه راه مناسب با اتحادیه اروپا دارد.

به گزارش نووستی، نخست‌وزیر ارمنستان در این رابطه افزود: «با این تصمیم ما تایید می‌کنیم که ما یک سیاست خارجی مستقل بر اساس منافع خود و مطابق با سیاست تعادل و توازن در سیاست خارجی داریم... کابینه وزیران ارمنستان مخالف این ابتکار نیست. به خصوص که بر اساس تز‌هایی است که ما اعلام کرده‌ایم.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۳
ناشناس
|
Germany
|
۱۰:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
تجزیه سوریه کجا بود چرت و پرت می نویسی؟ کی گفته مردم در مناطق مختلف اختیارات محلی داشته باشند معنیش تجزیه است؟ الان آلمان در هز استانش مجلس و دولت داره یعنی آلان تجزیه شده؟ آمریکا هر ایالتش در چارچوب قانون اساسی آمریکا قوانین خودش را دارد قدرتمندترین کشور دنیا هم هست اتفاقا نظام فدرالی شبیه به آمریکا یک نظام خوب است سوریه هم با همین نظام پیشرفت خواهد کرد و صلح و ثبات در آن کشور درست خواهد شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
باشه بابا فهمیدیم تجزیه طلب اصلا نداریم در این کره ی خاکی و سوریه هم آزاد شده و قراره بشه پایتخت عشق و حال و اقتصاد دنیا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
افغانستان هم هر قسمتش دست یه نفره چرا میری سمت آمریکا با افغانستان مقایسه کن
الیاس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
مرد حسابی تو کی هستی که مردم تشویق به تجزیه میکنی به کشور های غربی کار ندارم همه شهر های ایران بهم وابسته هستیم و یک خانواده هستیم پس در موقعیتی که دشمنان با تمام توان دارند در رسانه‌ها علیه ایران میجنگد نگو تجزیه چیه ???
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
معلومه تو موضوع را نفهمیدی و چرت میگی
ناشناس
|
France
|
۱۰:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
ترامپ پولی به نتاینناهو نخواهد داد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
الان اگر عقلانیتی موجود بود ، بهترین زمان برای استفاده از
اختلاف بین ترامپ و نتانیاهو بود
و ما باید طرف ترامپ رفته و کاری کنیم که اختلافات ۴۵ ساله را حل کنیم
پیمان
| Romania |
۲۰:۰۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
عزیزم المان کلا یک ملت یکپارچه با فرهنگ وتاریخ ومذهب مشترکه نه کشوری مثل سوریه که هرتکشو باچسب چسبوندن وهیچ مشترکاتی باهم ندارن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
خواهیم دید رییس جمهور های امریکا دلقک هایی بیش نیستند
محسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
آخه تو چرا وقتی سیاست نمیدونی حرف میزنی؟؟ تو سوریه رو میاری کنار آلمان میذاری و نتیجه میگیری؟ کشور اروپایی در مقابل کشور آسیایی.این هم منطقه ای که اسرائیل توشه؟
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
با توجه به چرخش روسیه به سمت ترکیه و غیر قابل اعتماد بودن این کشور باید دنبال شرکا و کشورها با منافع مشترک باشیم. اروپا در زمینه قدرت گرفتن ترکیه و شعارهای عثمانی حساس است و مناقع مشترک در حمایت از ارمنستان و جلوگیری از نقوذ بیشتر ترکیه در منطقه با اروپا داریم و می توانیم همکاری کنیم و از هر دو طرف امتیاز بگیریم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
بجز آمریکاو اسراییل با همه جا براساس اول منافع ملی و سپس اسلامی عمل کرده و میکنیم...مگر درمواردی که اصحاب برجام میدانند
ناشناس
| United States of America |
۱۹:۵۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
روسیه متوجه شده که ایران با ترامپ مذاکره خواهد کرد به این دلیل روسیه...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
اروپاییها نوکر امریکا هستند و از خودشان هیچ اختیاری ندارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
ارمنستان و اتحادیه اروپا؟؟؟ مگر این کشور از نظر جغرافیایی در اروپا قرار دارد که میخواهد عضو شود؟!! اگر اینجوری است کره جنوبی هم باید عضو اتحادیه اروپا شود...خخخخخ
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
نزدیک شدن ارمنستان به اسرائیل و باز کردن سفارت دو کشور را نباید نادیده گرفت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
به مثبتهایی که گرفتی فکر میکنم
بله ارمنستان در اروپا واقع است. من بیسواد میدانم مسابقات ورزشی آن با اروپا هست.
دعوای
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
دعوای نتانیاهو وترامپ جنگ زرگری است.حوادث هفته های اینده این را ثابت خواهد کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
گول نمایشهای جلوی پرده را نخورید . پشت پرده ، رییس سمت چپی و نوکر سمت راستی است . کافیه رییس ، یکسال از ارسال تجهیزات نظامی رایگان به اون یکی امتناع کنه ... همون حماس برای نابودی طرف کافیه .
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
خنده دار...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
نتانیاهو بعلت عمل جراحی پروستات به مراسم تحلیف ترامپ نمیاد، اونوقت ببینید تابناک دلش رو خوش کرده که بین این دو اختلاف بروز کرده !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
دیوید دیوید یو اس آ
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
جالبه که یک تیکه قدیمی مربوط به ۸ سال پیش که ترامپ به نتانیاهو انداخت رو جوری یادآوری میکنین که انگار همین دیروز اتفاق افتاده! اما یادتون میره بگین تو همین یکسال گذشته این دو نفر چقدر به هم دل دادن و قلوه گرفتن! کلی خبر راجع به اینکه دو کشور استراتژی مشترکی برای مقابله با ایران برنامه ریزی کردن از منابع متعددی منتشر شده. بنظر میاد اینگونه اخبار جعلی برای دلداری دادن به برخی در داخل تهیه میشه!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس آنجلس دارید؟