تنهاترين مرد سال‌هاي جنگ که دنیا را خوار کرد + تصاویر

در روزگاري كه «جنگ»، متن زندگي مردم بود، با سينه‌اي لبريز از عشق و اخلاص عقيده به سمت صميمانه جبهه‌ها روی كرد. «دغدغه بندگي پروردگار نمي‌گذاشت دست روي دست بگذارد و زندگي را با مسير عاديش بگذراند. وقتي همكارانش او را از «رفتن» منع كردند، بانگ برداشت كه: «ما جنگ را دوست نداريم؛ اما عاشق اداي تكليف هستيم».
کد خبر: ۱۲۸۲۹۸
|
۰۹ آبان ۱۳۸۹ - ۱۹:۲۱ 31 October 2010
|
33515 بازدید
|
سرویس دفاع مقدس ـ نهم آبان ماه، سالگرد به اسارت گرفته شدن یکی از اعجوبه های تاریخ سی ساله جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش «تابناک»، مهندس محمدجواد تندگویان، جوان پر شور و حرارتی که در نهم آبان 1359 ـ در حالی که نزدیک یک ماه از دوره مسئولیتش در وزارت نفت دولت شهید رجایی گذشته بود ـ برای بازدید از پالایشگاه نفت آبادان رهسپار منطقه بود که در جادهٔ ماهشهر ـ آبادان به همراه معاون و دیگر همراهانش به اسارت نیروهای ارتش رژیم بعث عراق درآمد و به زندان‌های اسیران ایرانی در عراق منتقل شد.

به نقل از برخی آزادگان، وی تا مدت ها زنده بوده و حتی از شکست حصر آبادان ـ مهر 1360 ـ و آزادسازی خرمشهر ـ خرداد 1361 ـ آگاهی یافته بود، ولی سرانجام پس از پایان جنگ و تبادل اسرا و کشته شدگان میان دو طرف، پیکر مطهرش که در اثر شکنجه در عراق به آرزوی دیرین خود رسیده بود، به کشور بازگردانده و در آذر سال 1370 در ایران به خاک سپرده شد.

به همین مناسبت با نوشته زیر، یادی می کنیم از این سرو راست قامت که با خون خود، درخت انقلاب اسلامی را آبیاری کرد:

در نام تو عنوان مردي مختصر شد          در چشم تو خورشيد، مفقودالاثر شد

در روزگاري كه «جنگ»، متن زندگي مردم بود، با سينه‌اي لبريز از عشق و اخلاص عقيده به سمت صميمانه جبهه‌ها روی كرد. «دغدغه بندگي پروردگار نمي‌گذاشت دست روي دست بگذارد و زندگي را با مسير عاديش بگذراند. وقتي همكارانش او را از «رفتن» منع كردند بانگ برداشت كه: «ما جنگ را دوست نداريم؛ اما عاشق اداي تكليف هستيم».

او خاك خطرخيز جنگ را بر بستر آرامش و عافيت ترجيح داد تا پاسخي بر استمداد حسين گفته باشد. «تندگويان» نه آن بود كه در برابر تجاوز، عشق و جوانيش را مضايقه كند و با پوشيدن لباس عافيت، راه جاده «شمال» را در پيش بگيرد. او دنيا را «كوچك» كرد و در چشم‌ها «بزرگ» نشست و شهادتش شعله‌اي را در ضمير جان‌ها افروخت كه هرگز خاموشي نگرفت.



ساده زيستن و مردمي زيستن براي ما يك «شعار» بود و شايد هنوز هم براي خيلي‌ها شعار باشد ولي در «جواد» يك صفتِ ارزشي بود؛ صفتي كه با قيافه حق خواه او درآميخته بود و در تمام زواياي زندگيش رخ مي‌نمود.


در زمان تشكيل «كابينه متعدها» ـ كه اعضاي دولت شهيد رجايي باشند، برخی انگشت اتهام بر شخصيت «تندگويان» گذاشتند كه: «كوچه‌هاي خاكي خاني‌آباد كجا و مقام عالي وزارت... ؟» اما شهيد مظلوم دكتر بهشتي كه شخصيت شايسته «تندگويان» و مكارم اخلاق و مراتب مديريت او را مي‌شناخت، فرمود:

«چون بچه خاني‌آباد است، او را براي وزارت پيشنهاد كرده‌ام...» از وقتي كه «تندگويان» با پيشنهاد شهيد دكتر بهشتي به وزارت نفت منصوب شد، او ديگر آرام و قرار نداشت، مرتب به مناطق نفت‌خيز سفر مي‌كرد و وقتي ديگران، او را دعوت به استراحت مي‌كردند، متواضعانه مي‌گفت:
«وقت براي استراحت، فراوان است، امروز روز عمل است ...»

هيچ كس ندانست كه «جواد» بچه گنجينه‌اي است! ايده‌آل‌ترين انسان از هر لحاظ كه حساب كني «جواد» بود؛ از لحاظ زهد و تقوا و علم و اخلاق تا رزمندگي و برازندگي در معركه نبرد ... و تا پايداري و شهادت‌طلبي در سلول‌هاي مخوف «بغداد».


عجيب نيست اگر همسنگر شهيد «تندگويان» از جاذبه‌هاي معنوي او سخن مي‌گويد.
«محمد جواد، فردي متكي به قرآن و ادعيه مباركه بود. در زندان عراق، همه اوقاتش به خواندن قرآن و دعا مي‌گذشت، از وقتي كه ما را از هم جدا كردند و به سلول انفرادي بردند صداي شعارهاي شهيد تندگويان در راهروي زندان مي‌پيچيد و تو اي قرآن و سوز دعاي هر روز او تسلي‌بخش قلب ما و دیگر اسرا بود».

هرچند از آن روزهاي خون و خطر، سال‌ها گذشته است، كيست كه نداند سلامت امروز زندگي ما مرهون مقاومت بي‌بديل «تندگويان» و امثال اوست؟

زمان مي‌برد كه ما به درك اين حقيقت گداخته برسيم كه «تندگويان» يازده سال تمام در زير شكنجه اشرار بعث لب از لب نگشود، جز اين كه نام «امام» را بر زبان جاري ساخت. دشمن مي‌خواست صداي يك «آخ» او را بشنود؛ اما او دشمن را با ناكامي روبه رو ساخت وقتي كه گفت:
«تا زنده‌ام نخواهم گذاشت دشمن به آرزويش برسد!»



بگو به خصر بريز آب زندگاني را
مگر نصيب براي لذت‌ شهيد شدن

امروز نام روشن شهيد «تندگويان» با هويت انقلاب و ايدئولوژي مقاومت، گره خورده است. سيماي او ترجمان خاكي خداگونگي است و روايت «صبر» او تفسير واقعي سوره «والعصر» است و اين راز خوني است كه شهيد «آويني» نيز مكاشفه كرد، آنجا كه گفت:
«راز خون را جز شهدا درنمي‌يابند ...»

«تندگويان» هرگز بر زبان تعريف جاري نمي‌شود. كلمات در تابش شخصيت او آتش مي‌گيرند و دود مي‌شوند.
«تندگويان» را كسي نشناخت! نه تنها روحش را نشناختند كه جسمش نيز ناشناخته ماند و تا روزگار باقي است شخصيت او نيز در محاق مظلوميت، پنهان خواهد ماند، چرا كه «مظلوميت» از ازل با «حقيقت» گره خورده است.



آه، تندگويان!
مرا ببخش كه سال‌هايي از شهادتت مي‌گذرد، اما برايت مرثيه‌اي نگفته‌ام! ولی بدان كه زندگي در محيط بسته اين دنيا پس از تو برايم خوشايند نبوده و نيست، تنها ياد تو و اميد به «شفاعت» توست كه من را زنده مي‌دارد.
امروز من مانده‌ام و اندوه جانفرسايي كه بر مزار گرد گرفته تو پرده كشيده است.
و كيست كه نداند لحظات سخت شكنجه و تنهايي تو قرين لحظات زندان موسي ‌بن جعفر 7 بوده است؟
چه نذر و نيازي ...! چه تقارن مظلومي!



آه، تندگويان!
مرا ببخش!
قلم بي‌رمق من كجا مي‌تواند حقيقت مظلوم تو را شرح دهد؟!
اين كلمات، شايد فقط توانسته باشد حلقه‌اي ديگر از دوستي ناتمام ما را تشكيل دهد ...!

عبدالحميد رحمانيان جهرمي
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۸۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۰ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۹
ما اين چنين وزرائي مي خواهيم خداوند رحمتش كند
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۱:۵۳ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۹
ما سیستمی میخواهیم که اینچنین افراد را به سطوح عالی برساند یعنی همان شایسته سالاری
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۷ - ۱۳۸۹/۰۸/۱۰
نگرد يافت مي نشود!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۳ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۹
خدا خیرتون بده که هر چند وقت یه بار یادی از این بزرگان می کنید.واقعا بزرگ بودند.ما کجا و آنها کجا.
ساده دل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۴ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۹
افسوس از فراموشی ها.
روحش شاد و انده بر ما و غفلت ها.
رضا
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۰:۱۷ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۹
از شهید بابایی پرسیدن بهترین دعا برای شهدا چیه؟ ایشان گفتن بگویید خدا شهادتشان را قبول کند. تندگویان عزیز خداوند مظلومیت و شهادتت را قبول کند امیدوارم از مقربان باشی. چیزی که توی این مطلب منو گیج کرده اینه که اکه جنگ در ماه شهریور 59شروع شده و بنی صدر ماههای اول جنگ رییس جمهور بوده وبعداز عزلش شهید رجایی رییس جمهور میشه - چگونه است که شهید تندگویان وزیر در کابینه شهید رجاییست اما در مهر ماه 59؟؟؟
پاسخ ها
بی نشان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۵ - ۱۳۸۹/۰۸/۱۰
فکر کنم شهید رجایی نخست وزیر بنی صدر بود
و از همون اول هم با هم اختلاف داشتند
فکر کنم منظور کابینه شهید رجاییه
محمود
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۳ - ۱۳۸۹/۰۸/۱۱
دوست عزيز
در آن زمان، مسئوليت تشكيل دولت با نخست وزير بوده و شهيد رجايي در سال 59، نخست وزير بني صدر بودند. پس به نظر منطقي مي آيد كه بگوييم، وزير نفت دولت شهيد رجايي. همانطور كه در تبليغات رياست جمهوري سال گذشته، آقاي مهندس موسوي، خود را دولت زمان جنگ ميخواندند؛ در حاليكه ايشان هم نخست وزير آيت الله خامنه اي بودند كه در آن زمان سمت رياست جمهوري را به عهده داشتند.
موفق و شادكام باشيد.
احمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۱ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۹
حقیقتا در زمان صلح نمیتوان در مورد واقعیات جنگ و مصایب ان صحبت کرد انهم برای کسانی که ان شرایط طاقت فرسا را تجربه نکرده باشند ولی خوشا به روزهای ان دوران با همه تلخیهایش چون همه اش یکرنگی و گذشت صفا و صداقت بود و حالا هیچ !!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۵ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۹
دریغ که در عصر انفجار اطلاعات که به اشاره سر انگشت می توان هر گونه اطلاعات خوب و بد را در کمتر از ثانیه بدست آورد. بسیاری از جوانان ما کمترین انس و الفتی با قرآن و ادعیه ندارند. و بسیاری از دینداران می خواهند راهی بین کفر و ایمان اختیار کنند. دریغ که کمترین تبلیغ از زندگی و سیره این بزرگواران در پرده اکران عموم است. حقیقت سیره این بزرگواران افسانه شده و افسانه جومونگ حقیقت زندگی ما.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۰ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۹
سلام و درود خداوند بر شهدای راه حق
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۲ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۹
خدایش بیامرزاد. و مرا در راه اهداف والایشان ثابت قدم نماید. انشاا...
ناشناس
|
United States of America
|
۲۲:۵۹ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۹
این تیتر زشت و بردارید و مثلا بنویسید مردی که انسانیت را سر بلند کرد
سامي_ن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۱ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۹
روحش شاد. درود بر ذات پاكش.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟