با گذشت ۶ روز از آتش سوزی مهیب لس آنجلس در ایالت کالیفرنیا آمریکا هنوز آتش خاموش نشده و شمار قربانیان به ۲۴ نفر رسیده است.
به گزارش سرویس بین الملل تابناک، براساس اعلام مقامات، شمار قربانیان آتشسوزیهای مرگبار ایالت کالیفرنیای آمریکا به ۲۴ نفر افزایش یافت.
آتش برای ششمین روز در دومین شهر بزرگ آمریکا زبانه میکشد و تقریباً تمام مناطق را به تلی از خاکستر بدل و هزاران نفر را بیخانمان کرده است.
همزمان با تداوم این آتشسوزی مهیب، مقامات درباره وقوع بادهای خطرناک که میتواند زبانههای آتش را بیش از پیش شعلهور کند، هشدار دادهاند.
هرچند تلاش گسترده نیروهای آتشنشانی مانع گسترش حریق «پالیسیدز» به سمت «برنتوود» و دره بهشدت متراکم «سنفرناندو» شده، اما با توجه به رفتار غیرقابل پیشبینی حریق و شرایط تهدیدکننده و مرگبار، اوضاع در مناطق تحتالشعاع آتش رو به وخامت است.
به گفته کارشناسان هواشناسی ملی آمریکا، وزش بادهایی با سرعت ۱۱۰ کیلومتر در ساعت به معنای آن است که از اوایل فردا (سهشنبه) «شرایط ویژه خطرناک» اعلام خواهد شد.
حداقل ۲۷۵ میلیارد دلار خسارت آتشسوزی مرگبار در آمریکا
مقامهای آمریکایی خبر دادند که آتشسوزی در لسآنجلس تاکنون حداقل ۲۴ کشته و ۱۶ مفقود برجا گذاشته است.
«آتشنشانان در تلاش برای برای مقابله با آتشسوزیهای جنگلی در لسآنجلس هستند که هزاران خانه را ویران کرده است». این بخشی از جدیدترین گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس درباره وضعیت آتشسوزی در ایالت کالیفرنیا است.
این رسانه آمریکایی خبر داد، مقامهای هواشناسی درباره احتمال تشدید آتشسوزی در نتیجه بازگشت بادهای شدید طی هفته جاری هشدار دادند.
حداقل ۱۶نفر ناپدید شدند و مقامات گفتند که انتظار میرود این تعداد افزایش یابد.
هواشناسی آمریکا برای شرایط شدید آتش سوزی تا روز چهارشنبه «هشدار قرمز» صادر و اعلام داد که بادهای ۸۰ کیلومتر در ساعت و تندباد ۱۱۳ کیلومتری در مناطق کوهستانی مواجه خواهد شد.
به گفته کارشناس هواشناسی در آمریکا ریچ تامپسون، «خطرناکترین روز، سه شنبه خواهد بود.»
تامپسون افزود: «بادهای شدید و جو بسیار خشک خواهید داشت، بنابراین هنوز شرایط آب و هوایی بسیار بحرانی داریم.»
در شرایطی که کمبود آب برای اطفای حریق خبرساز شده است، آنتونی سی مارونه، رئیس آتش نشانی شهرستان لسآنجلس گفت ۷۰ کامیون آب اضافی برای کمک به آتش نشانان وارد شدند.
طبق گزارشی که سرویس جهانی شبکه «بیبیسی» منتشر کرد، با گذشت چندین روز از آغاز آتشسورزی، سه حریق در اطراف لسآنجلس همچنان ادامه دارد.
بین ۲۵۰ تا ۲۷۵ میلیارد دلار خسارت، برآورد اولیهای است که «اِکیووِدِر» از خسارات آتشسوزی در لسآنجلس اعلام کرد.
اِکیووِدِر یک شرکت رسانهای آمریکایی فعال در زمینه خدمات تجاری پیشبینی آب و هوا است. یکی از معضلات این روزها در مناطق آسیبدیده از آتشسوزی در لسآنجلس، دزدی و سرقت است. حداقل ۳۹ نفر به دلیل غارت دستگیر شدهاند. دو نفر از سارقان با لباس آتشنشان مشغول دزدی بودند.
زیرساختهایی که رها شدهاند
طبق گزارش نیویورکتایمز، بسیاری از شیرهای آتش نشانی دفنی (هیدرانت) در سراسر ایالت خالی بوده و آتشنشانان با خشک شدن تعداد زیادی هیدرانت در برابر این آتشسوزی گسترده با شکست قابل توجهی مواجه شدند.
مهندس ارشد دپارتمان آب و برق لس آنجلس نیز تأیید کرد که تمام مخازن ذخیره آب در این منطقه تا ساعت سه بامداد چهارشنبه خالی شده و تاکنون مجددا تجهیز نشدهاند.
منشأ حریق مرگبار لسآنجلس
روزنامه واشنگتنپست در گزارشی تحقیقی نوشت که منشأ حریق لسآنجلس نزدیک به محل آتشبازیهای شب سال نوی میلادی بوده است.
این روزنامه با بررسی عکسها، ویدئوها و تصاویر ماهوارهای و ارتباطات رادیویی و همچنین مصاحبه با ساکنان محلی و شاهدان عینی و بررسی شواهدی از جمله آثار سوختگی ناشی از آتشبازی شب سال نوی میلادی، علت حریق مرگبار و ویرانگر لسآنجلس و جنوب کالیفرنیا را آتش ثانویه اعلام کرده است.
براساس تحلیل این روزنامه، آتش جدید در مجاورت آتش قبلی آغاز شده و به گفته کارشناسان، شرایط آب و هوایی و وزش باد احتمالا به شعلهور شدن آتش ثانویه منجر شده است.
در بخشی از این گزارش آمده است: حدود ۳۰ دقیقه پس از آغاز حریق پالیسیدز در روز سهشنبه، بیسیمهای آتشنشانها به صدا درآمد؛ شعلههای آتش از منطقهای آشنا حرکت میکردند.
به نوشته پست، آتش منطقه پالیسیدز از جایی شروع شد که آتشنشانها ۶ روز قبل با بالگرد آبپاش ساعتها در تلاش برای مهار آتش بودند.
واشنگتنپست نوشته است که آتشسوزی شب اول ژانویه در منطقه «پاسیفیک پالیسیدز»، ظرف تقریبا چهار ساعت خاموش شد و مرکز آتشنشانی لسآنجلس اعلام کرد که برای جلوگیری از شعلهور شدن مجدد آتش، اقداماتی را اتخاذ خواهد کرد، اما به دلیل آنچه کمبود نیرو و لزوم پاسخگویی به سایر حوادث عنوان شده، رصد مناطقی که قبلا آتش در آنها مهار شده بود جهت جلوگیری از برخاستن آتش ثانویه، بسیار دشوار بوده است.
پرسش مربوط به علت این حریق همچنان در ذهن بسیاری از افرادی که خانه خود را از دست دادهاند، بدون پاسخ مانده و برخی در فضای مجازی تئورهای توطئه را نیز مطرح کردهاند!
با این حال، بررسی میدانی واشنگتنپست و اظهارات شاهدان عینی و ساکنان محلی نشان میدهد که استفاده از وسایل محترقه در شب سال نوی میلادی، احتمالا علت حریق بوده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.