به گزارش خبرنگار تابناک از خراسان جنوبی، این پروژهها شامل دو مجتمع فرهنگی هنری خوسف و سربیشه است که سال ۸۴ کلنگ زنی شده و هنوز به اتمام نرسیده است هر چند که فاز اول پروژه سربیشه به پایان رسیده است، اما مرحله دوم آن هنوز بر آهن و آجر سوار است. این دو پیر پروژه ۲۰ سال هزینه استهلاک را تحمل میکند. علاوه بر این مجتمع فرهنگی هنری طبس نیز که پروژهای جوانتر است در سال ۹۸ کلنگ زنی شده است و پنج سال از کلنگ زنی آن میگذرد به نظر میرسد سرنوشتی بهتر از دو پروژه قبل پیدا نکند.
با توجه به طولانی شدن این پروژهها اتمام عملیات آنها به گفته مسولان ارشاد شهرستان ها، به اداره کل نوسازی توسعه وتجهیز مدارس واگذار شده است.
رخسارپور مدیر کل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرنگار تابناک میگوید: اتمام عملیات سه پروژه ناتمام شامل مجتمعهای فرهنگی هنری شهرستان خوسف، سربیشه و طبس به این اداره کل به عنوان پیمانکار واگذار شده است و اتمام آنها ۱۴۰ میلیارد تومان اعتبار میخواهد. در حالی که تامین اعتبار آنها، ارتباطی با نوسازی مدارس ندارد و برخی از این پروژهها مانند مجتمع فرهنگی هنری خوسف حدود ۲۰ سال عمر دارد.
مجتمع خوسف پول ندارد
وی تصریح میکند: مجتمع فرهنگی خوسف امسال هیچ اعتباری نداشته است در حالی برای بهره برداری از این پروژه براساس قیمتهای روز، ۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است، اما در کمیته برنامه ریزی شهرستان، تخصیص نداشته است.
مدیر کل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس استان اعتبار مورد نیاز برای مجتمع فرهنگی هنری سربیشه را نیز ۳۰ میلیارد تومان اعلام و تاکید کرد: برای این پروژه امسال ۵۰۰ میلیون تومان پیش بینی شده است. علاوه بر این فاز اول مجتمع فرهنگی هنری طبس نیز برای تکمیل شدن پنج میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد در حالی که امسال یک میلیارد تومان اعتبار دارد.
رخسارپور افزود: فاز دوم برآورد اعتبار و نقشه برداری شده و اجرای آن برای بین ۷۰ تا ۷۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
بهره برداری از ۳۵ پروژه در دهه فجر
وی همچنین به پروژههای آموزشی این اداره کل اشاره کرده و میگوید: برای دهه فجر امسال ۳۵ پروژه در زیرشاخههای مختلفی از جمله سالن ورزشی، توسعه کلاس درس، مدرسه شش کلاسه، نماز خانه و ... با زیربنای ۱۰ هزار و پنج متر به بهره برداری میرسد برای انجام این پروژهها که برخی ا زآنها شش سال قبل شروع شده بود تاکنون ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
مدیر کل نوسازی مدارس استان همچنین اضافه میکند: در خراسان جنوبی مدرسه خشتی و گلی و سنگی نیست و بساط آنها برچیده شده است، اما تعدادی از مدارس به نوسازی نیاز دارد. ۱۵ درصد مدارس استان نیاز به تخریب و بازسازی دارد.
بنا به آمار وی ۳۰۰ مدرسه این شرایط را دارد که تخریب و بازسازی آنها، هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار میخواهد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.