تابناک گزارش می دهد؛

تیغ خشکسالی بر گلوی خراسان جنوبی/کسری ۱۲۸.۸ میلیون متر مکعبی مخازن آبی

گروه استان ها- به دنبال خشکسالی‌های چند ساله و برداشت‌های بی‌رویه آب، کسری مخزن ایجاد شده در استان به ۱۲۸.۸ میلیون متر مکعب رسیده است.
کد خبر: ۱۲۷۶۵۹۹
|
۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۲ 08 December 2024
|
1718 بازدید

تیغ خشکسالی بر گلوی خراسان جنوبی/کسری ۱۲۸.۸ میلیون متر مکعبی مخازن آبی

به گزارش خبرنگار تابناک از خراسان جنوبی، خشکسالی و کم آبی در خراسان جنوبی از سال‌ها گذشته پیامدهای نامطلوبی را به جا گذاشته است.

گذشته از تخلیه آبادی‌ها و روستاها، از بین رفتن منابع درآمدی روستاییان و خشک شدن قنوات، آمارهای مسئولان پیرامون کسری مخازن آبی خراسان جنوبی نگران کننده است.

این شرایط در حالی است که سالانه حجم زیادی از آب در مسیر لوله‌های فرسوده به هدر می‌رود و بر چالش بی‌آبی در استان می‌افزاید.

هرچند تاکنون اقداماتی از سوی متولیان در راستای تامین آب مورد نیاز کشاورزان، واحدهای تولیدی و صنعتی و بخش خانگی انجام شده اما مقابله با بحران آبی نیازمند همتی همه‌جانبه به ویژه از سوی شهروندان است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی در گفت و گو با تابناک با اشاره به وضعیت آبی استان، بیان کرد: خراسان جنوبی دارای ۳۵ محدوده مطالعاتی بوده که از این مقدار ۱۴ محدوده ممنوعه بحرانی، ۱۲ محدوده ممنوعه و ۹ محدوده فاقد تخصیص است.

عباس سارانی با بیان اینکه متوسط سطح آب زیرزمینی در محدوده‌های مطالعاتی استان در مهرماه ۱۴۰۳ نسبت به مهرماه ۱۴۰۲، حدود ۲۲ سانتی‌متر افت داشته است، گفت: بیشترین میزان افت، مربوط به دشت سده با ۷۵ سانتیمتر است.

وی ادامه داد: دشت بیرجند با  افت ۵۱ سانتی متر و دشت‌های خضری جنوبی و چاهک موسویه شمالی با ۴۷ سانتیمتر در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

وی با اشاره به مخازن خراسان جنوبی، اظهار کرد: کسری مخزن ایجاد شده در استان معادل ۱۲۸.۸ میلیون مترمکعب است.

سارانی با بیان اینکه کسری مخازن دشت‌های استان نسبت بهبود پنج درصدی را نشان می‌دهد، افزود: دشت بشرویه با کسری مخزن ۱۴.۷ میلیون متر مکعب بیشترین کسری مخزن استان را به خود اختصاص داده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین دشت‌های دستگردان و سرایان با کسری مخزن ۱۴.۱۵ و ۱۳.۹۶ میلیون متر مکعب در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

سارانی، برداشت بیش از آب قابل برنامه‌ریزی دشت و خشک‌سالی‌های مستمر را عامل اصلی کاهش میزان تاب آوری آبخوان‌های استان دانست و گفت: هرچند در راستای بهبود کسری مخزت اقدامات خوب مدیریتی حاصل شده اما نیازمند گام‌های بیشتری است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟