بقائی: آتش‌بس غزه مصداق دیگری از پیروزی است

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان گفت که آتش بس در غزه نمونه و مصداق دیگری از پیروزی و مقاومت در برابر اشغالگری و ظلم بود.
کد خبر: ۱۲۸۴۲۹۲
|
۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۱ 20 January 2025
|
2087 بازدید

اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه، پاسخگوی سئوالات خبرنگاران شد.

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، بقائی در ابتدا درباره تحولات هفته گذشته گفت: سفر مهم رئیس جمهور به تاجیکستان و روسیه و امضای مشارکت راهبردی ایران و روسیه را داشتیم. در حوزه منطقه توافق آتش بس در غزه تحول مهمی بود، ما مواضع خودمان را بیان کردیم و نمونه و مصداق دیگری از پیروزی و مقاومت در برابر اشغالگری و ظلم بود.

مقاومت مردم فلسطین به هیچ کشوری وابسته نیست

وی در ادامه درباره آتش بس در غزه گفت: هم کشورهای منطقه و مردم و هم در سطح بین‌المللی همه عبرت‌های روشنی را از این تحول گرفتند. اگر پیروزی را به معنای تعداد کشته‌ها و میزان تخریب در نظر بگیریم می‌توان گفت پیروزی با رژیم صهیونیستی بوده است. نقض همه هنجارهای بین‌المللی و قانون شکنی دستاورد رژیمی است که همه خطوط انسانی را در نوردید.

از آن طرف باید در نظر داشت که این جنایت ممکن نیود مگر با حمایت آمریکا و کشورهای غربی که از هیچ تلاش برای تقویت و استمرار جنایات دریغ نکردند. اما در نهایت یک شکست و ننگ تمام عیار برای رژیم اشغالگر و حامیان او بود که اولا نشان دادن به حقوق بشر باور ندارند و دوم آن چیزی که تعیبن کننده است، مقاومت مردم فلسطین که به هیچ کشوری وابسته نیست و از ذات فلسطین و باور آنان نشات می‌گیرد.

ایران درباره توانمندی‌های دفاعی و نظامی خود به هیچ عنوان مذاکره نخواهد کرد

سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به ادعاها مربوط به گفتگوهای ایران و اروپا و ادعای بحث مذاکرات موشکی گفت: غیرطبیعی نیست که طرف‌ها بحث‌های خود را مطرح کنند و این خیلی بی سابقه نیست. منتها آن چیزی که باید مدنظر قرار بگیرد این است ایران درباره توانمندی‌های دفاعی و نظامی خود به هیچ عنوان مذاکره نخواهد کرد. لذا این مباحث اگر طرح شده پاسخ مقتضی را دریافت کرده است.

از ابتدا مشخص بود که در مورد استفاده از بحث‌هایی که به سازوکار ماشه موسوم است، از همان زمان در دولت دوازدهم مشخص کردیم در صورتی که از این اهرم سوءاستفاده شود برای فشار علیه ایران، پاسخ ما متقابل خواهد بود و اساسا توجیه و دلیلی برای ماندن ایران در برخی موافقتنامه‌ها وجود ندارد.

موضع ایران و دولت توسط سخنگوی رسمی بیان می‌شود

وی درباره موضع یکی از مقامات دولت برای مذاکرات گفت: موضع ایران و دولت توسط سخنگوی رسمی بیان می‌شود. نکاتی که مطرح می‌شود نسبتی با موضع رسمی ما ندارد و نظر شخصی گوینده بوده است. این را باید در نظر داشت سیاست خارجی بحث تخصصی است و هرگونه ساده سازی موضوعات پیچیده سیاست خارجی مفید نیست.

واکنش به ادعاها مبنی بر ممنوعیت ورود کالاهای ایرانی به سوریه

بقائی در واکنش به ادعاها مبنی بر ممنوعیت ورود کالاهای ایرانی به سوریه گفت: تردید دارم اصل خبر صحت داشته باشد. در خصوص اتباع قبلا نکته‌ای گفتم که توصیه نمی‌کنیم اتباع ما سفری به سوریه داشته باشند.

موافقتنامه ایران و روسیه

وی درباره متن موافقتنامه ایران و روسیه گفت: متن معاهده اشتراک راهبردی ایران و روسیه در اختیار رسانه‌ها است. در رابطه با اشاره به موافقتنامه 1940 ، این موافقتنامه بخشی از تاریخ روابط ایران و روسیه است و معتبر است. در موافقتامه 1379 که اساس روابط متقابل بود به این دو موافقتنامه اشاره شده است.

عملکرد بایدن در 4 سال ریاست جمهوری آمریکا

بقائی در پاسخ به تسنیم در خصوص عملکرد بایدن در این 4 سال گفت: در سطح منطقه‌ای دولت بایدن یکی از بدترین عملکردها را در 60 سال گذشته داشته است چرا که 16 ماه آخر عمر این دولت مصروف جانبداری از یک نسل کشی آشکار در منطقه شد. اتفاقا توافق آتش بس در آخرین روزهای این دولت انجام شد که معنادار است. بنابراین این نقطه تاریک در ذهن مردم منطقه خواهند ماند به ویژه کسانی که از ناحیه تجاوزات رژیم آسیب دیدند.

در سطح دوجانبه هم اقدامات ایضایی آمریکا ادامه پیدا کرد و در مذاکرات احیای توافق هسته‌ای جدیت نشان داده نشد و همزمان تحریم‌های ظالمانه علیه ایران ادامه پیدا کرد. از هر دو جهت، هم از سیاست‌های ثبات زدا و هم سیاست فشار علیه ایران سابقه بدی را دولت آمریکا از خود بجای گذاشت. اما چیزی که بدتر است، این است که مقامات فعلی در صدد هستند سیاست شکسته خورده خود را به دیگران القا کنند و نشان می‌دهد که نیت دولتمردان آمریکا در این 4 سال شرورانه بوده است.

نقش‌ و عملکرد ایران در موضوع توافق آتش بس

وی درباره نقش‌ها و عملکرد ایران در موضوع توافق آتش بس و تحولات فلسطین گفت: ما مواضع خود را در رابطه با توقف نسل کشی بیان کردیم. آتش بس به این معناست که در طرح امحای فلسطین توقف ایجاد شد. ما برای جلب نظر جهت توقف جنایت جنگی تلاش کردیم. ما در سطح سازمان ملل و منطقه و دوجانبه از هیچ تلاشی فروگذار نبودیم. ایران با باور به اینکه راه نجات مردم فلسطین و حق تعیین سرنوشت، مقاومت و بهره گیری از همه توانمندی ذاتی خودشان است، در این 16 ماه به حمایت‌های خودش ادامه داد. حفظ روحیه مقاومت در کنار همدلی و انسجام ملی در فلسطین و حمایت سایر اجزای مقاومت، رژیم را وادار به تن دهی به آتش بس کرد. همه طرف‌ها درس‌های خودشان را از تحول گرفتند.

پیگیری حقوق شهروندان ایرانی جزو وظایف اصلی وزارت خارجه است

وی درباره پرونده قتل 2 ایرانی در فرانسه گفت: پیگیری حقوق شهروندان ایرانی جزو وظایف اصلی وزارت خارجه است. این مطالبه جدی از طرف ما است و هنوز اطلاعات قانع کننده در مورد ماهیت قتلی که در فرانسه صورت گرفت دریافت نکردیم. به صورت طبیعی ما مطالبه پیگرد کیفری و صدور حکم ضاربین را داشتیم و باید ماهیت آن مشخص شود. باید فرانسه پاسخگو باشد. هم سفارت ما و هم در تهران از طریق معاونت کنسولی پیگیر موضوع هستیم.

سخنگوی درباره اظهارات مقام سوئدی علیه ایران گفت: اظهارات مقام سوئدی غیر قابل قبول است. این نوع اظهارات ناموجه در عرف دیپلماتیک قابل قبول نیست.

تحریم‌ها هیچ وقت دلیل و مانعی برای گسترش روابط با کشورها نبوده است

وی درباره وجود تحریم‌ها و تاثیر بر موفقیت موافقتنامه ایران و روسیه و ادعای خواسته روسیه برای پذیرفتن اف‌ای‌تی‌اف از ایران و توافق ایران و روسیه گفت: خیر. تحریم‌ها هیچ وقت دلیل و مانعی برای گسترش روابط با کشورها نبوده است. انعقاد موافقتنامه با کشورها بر اساس نیاز سنجی دولت‌های ذیربط و با توجه به ظرفیت‌هایی است که در سطح دوجانبه وجود دارد و بر اساس آن موافقتنامه منعقد می‌شود. این چیزها غیرطبیعی نیست در یک روند مذاکراتی، ولی مهم این است که محصول چیست. محصول وجود دارد و می‌توان متن را مرور کنید و ببینید چه مواردی آمده است.  

ادعاها مبنی بر نقش ایلان ماسک در آزادی خبرنگار ایتالیایی

بقائی درباره ادعاها مبنی بر نقش ایلان ماسک در آزادی خبرنگار ایتالیایی گفت: موضع ما روشن بود و تکذیب شد و مواضع دیگران در راستای تکذیبیه ما بود.

حضور ایران در اجلاس داووس

سخنگوی وزارت خارجه درباره حضور ایران در اجلاس داووس گفت: از ایران دعوت شد و هم‌ وزیر محترم و معاونت راهبردی ریاست جمهوری دعوت شدند. امروز اعلام شد آقای ظریف  شرکت می‌کنند.

همکاری درباره آب می‌تواند یکی از نقاط قوت همکاری بین ایران و افغانستان باشد

وی درباره مسئله حق آبه ایران از افغانستان گفت: این موضوع و حق آبه‌هایی که از سایر رودخانه‌های جاری به ایران وجود دارد همیشه مورد پیگیری بوده است و دستورکار ثابت هرگونه گفتگویی است. همکاری درباره آب می‌تواند یکی از نقاط قوت همکاری بین ایران و افغانستان باشد. سیاست حسن همجواری و رابطه تاریخی ایجاب می‌کند هر دو طرف به توافق دست پیدا کنند. امسال هم با توجه با بارش‌ های مناسب انشالله موضوع آب یکی از نقاط قوت در روابط ایران و افغانستان باشد.

همکاری بین ایران و پاکستان در همه حوزه‌ها در جریان بوده است

سخنگوی در خصوص سفر سرلشکر باقری به پاکستان گفت: همکاری بین ایران و پاکستان در همه حوزه‌ها با یک آهنگ رو به رشد در جریان بوده است. مدت‌ها قبل سفر آقای عراقچی را داشتیم و گفتگوها ادامه دارد. همکاری‌های دفاعی هم جزو توافقات بوده که طبیعی است دو طرف رایزنی‌هایی را درباره با موضوعاتی که نیازمند بهبود روندها در مقابله با تهدیدات مشترک است، صورت گیرد.

با 3 کشور اروپایی در مورد موضوعات متنوع گفتگو می‌کنیم

وی درباره اظهارات عراقچی برای گفتگوهای هسته‌ای با اروپا گفت: نکته‌ای که آقای عراقچی بیان کردند این بوده که ما با 3 کشور اروپایی در مورد موضوعات متنوعی که مورد نظر طرفین باشد گفتگو می‌کنیم. درباره منطقه ما گلایه‌های جدی در رابطه با کشورهای اروپایی داریم. نمونه آن حمایت‌های 3 کشور اروپایی از رژیم اسرائیل است. این موارد را ما صریح بیان کردیم، در خصوص سوریه و اوکراین صحبت کردیم. اما آن چیزی که مشخص است مذاکره به معنای گفتگو برای داد و ستد امتیاز و تصمیم گیری در مورد موضوعات مشخص، فقط مذاکره در مورد هسته‌ای بوده است. تناقضی وجود ندارد. موضع ما روشن است، در 4 سال گذشته حتی زمانی که  آمریکا خارج از برجام بود گفتگوها ادامه داشت و مذاکرات غیرمستقیم در دوره دولت دموکرات جریان داشت و روند مسقط را در جریان هستید. رویکرد ما درباره موضوعات مختلف موضعی مستمر و کاملا روشن است.

عراقچی به نیویورک نمی‌رود

وی درباره عدم سفر عراقچی به نیویورک گفت: این اجلاس قرار بود امروز برگزار شود اما با توجه به تحولات منطقه و اتفاقات اخیر خصوصا آتش بس موضوع تغییر کرد و با توجه به اقتضائات زمانی این سفر انجام نخواهد شد.

اظهارات عراقچی مبنی بر آمادگی برای گفتگو در مورد اوکراین

بقایی درباره اظهارات عراقچی مبنی بر آمادگی برای گفتگو در مورد اوکراین گفت: ما از همان ابتدا اعلام آمادگی کرده بودیم و موضع ما در نشست‌های مختلف تکرار شده است. درگیر کردن سایر کشورها در منازعه اوکراین سیاست مخربی است و ادعای دخالت ایران در این موضوع را کاملا رد کردیم و موضعمان را صریح بیان کردیم و اعلام آمادگی برای گفتگو کردیم. در جریان گفتگوهای اخیر هم این موضوع مطرح شد و مواضعمان را بیان کردیم.

ریاست جمهوری ترامپ

سخنگوی وزارت خارجه درباره ریاست جمهوری ترامپ و انتظارات از دولت ترامپ برای مذاکرات گفت: ما امبدواریم که چهار سال بعد قضاوت درباره دولت قبلی وجود نداشته باشد و رویکرد آمریکا مبتنی بر واقع گرایی و حقوق بین‌الملل و احترام به خواسته‌های ملت ایران باشد. این یک موضع ثابت است.

ایران در دفاع از منافع و تمامیت ارضی خود قاطعانه عمل خواهد کرد

وی در واکنش به اظهارات یکی از مقامات آتی آمریکا درباره حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران گفت: ایران در دفاع از منافع و تمامیت ارضی خود قاطعانه عمل خواهد کرد و اینگونه موارد حتما مخرب است و در جهت خیر و صلاح هیچ طرفی نیست. هم از لحاظ حقوق بین‌الملل و هم از جهت نگاه ما به عنوان ایران حتما مردود است. ایران در دفاع از منافع خود با قاطعیت در هر مورد عمل خواهد کرد.

فضاسازی‌ها در خصوص پرونده اف‌ای‌تی‌اف

بقائی درباره فضاسازی‌ها در خصوص پرونده اف‌ای‌تی‌اف و موانع این موضوع گفت: تصمیم‌گیری باید در نهادهای ذیربط انجام شود. باید اجازه دهیم این موضوعات در مجاری خودش بحث شود. ما به عنوان وزارت خارجه قطعا دیدگاه‌های خود را در اختیار نهادهای تصمیمگیر قرار خواهیم داد.

هیچ کسی نمی‌تواند حضور حماس در آینده فلسطین را نادیده بگیرد

وی در واکنش به ادعاها مبنی بر عدم نقش آفرینی حماس در آینده غزه گفت: این را باید از طرف‌های ذیربط موافقتنامه سئوال کرد. آن چیزی که مشخص است، مقاومت و حماس جنبشی در قلب مردم فلسطین است و هیچ کسی نمی‌تواند حضور حماس در آینده فلسطین را نادیده بگیرد.

شرکت ظریف در اجلاس داووس

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص هدف شرکت ظریف در اجلاس داووس گفت: مقامات مختلفی از ما قبلا شرکت می‌کردند. جایگاه آقای ظریف مشخص است و قطعا حضور ایشان موثر خواهد بود. آقای عراقچی قرار بود برای اجلاس شورای امنیت به نیویورک بروند و باید این را در نظر داشت.

آینده مذاکرات هسته‌ای با آمریکا

وی درباره احتمال آینده مذاکرات هسته‌ای با آمریکا گفت: در رابطه با هر مراوده‌ای بین ایران و آمریکا در موضوع هسته‌ای، بحث ما این بوده است که در زمان‌های مختلف گفتگو را با طرف‌های مقابل ادامه دادیم و سازوکار آن مشخص است. آینده هم بستگی به تصمیم‌گیری نهادهای بالاتر در ایران دارد که بر اساس رفتار طرف مقابل تصمیم مقتضی را در نظر خواهند گرفت.

سخنگو در خصوص هدف مذاکرات هسته‌ای گفت: مذاکرات در رابطه با موضوع هسته‌ای مبنای مشخصی دارد و آن برجام است. همه طرف‌هایی که در شکل گیری برجام حضور داشتند و بعد این سند جایگاه حقوقی پیدا کرد، در این روند هم باید مشارکت داشته باشند.

پاسخ به رژیم صهیونیستی توسط دستگاه‌های دیربط در حوزه دفاعی اتخاذ می‌شود

وی درباره تصمیم ایران برای پاسخ به رژیم صهیونیستی گفت: تصمیم در این موارد توسط دستگاه‌های ذیربط ایران در حوزه دفاعی اتخاذ می‌شود.

بخش قابل توجه موافقتنامه جامع ایران و روسیه مربوط به مرودات اقتصادی است

بقائی در خصوص مزایای موافقتنامه جامع ایران و روسیه برای ایران گفت: موافقتنامه ایران و روسیه شامل طیف متنوعی از موضوعات می‌شود. بخش قابل توجه مربوط به مرودات اقتصادی است، بیش از 30 حوزه اقتصادی است که قرار است باعث گسترش روابط شود. این برای ما و روسیه آورده‌های زیادی خواهد داشت. آن موافقتنامه قبلی بین دو کشور می‌تواند مبنای خوبی برای ما باشد تا این موافقتنامه را به قوت اجرایی و عملیاتی کنیم.  ما مصمم هستیم فرایند تصویب و اجرایی شدن موافقتنامه را به سرعت پیش ببریم.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
آخرین اخبار
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟