ترامپ مدعی شد: «ما بازگشتیم تا ایران را پاسخگو کنیم و بهرهبرداری آن از پول نفت برای تامین مالی سازمانهای تروریستی را متوقف کنیم».
به گزارش سرویس بین الملل تابناک، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در مراسم سوگند ریاست جمهوری که روز دوشنبه اول بهمن در کنگره آمریکا برگزار شد از تصمیمات خارجی خود رونمایی کرد.
ترامپ در اولین سخنرانی خود پس از تحلیف گفت: من یک دستور اضطراری را در خصوص مرزهای جنوبی خودمان امضا خواهم کرد. همه ورودهای غیرقانونی متوقف خواهد شد و ما پروسهای را آغاز خواهیم کرد که چندین میلیون جنایتکاری را که به کشور ما آمدند به جایی که از آن آمدهاند، باز میگردانم.
وی افزود: در مرزهای جنوبی آمریکا حالت فوقالعاده اعلام میکنم. هر گونه ورود غیرقانونی به مرزهای آمریکا بلافاصله ممنوع میشود. سیاستی که قبلا در قبال مکزیک داشتیم از سر خواهیم گرفت. من این فرآیند دستگیری و آزادی را متوقف میکنم. من مرزهای جنوبی را قدرتمند میکنم. بر اساس دستوراتی که من امضاء خواهم کرد یکی دیگر از آنها این است گروههای تروریست بینالمللی را مشخص خواهم کرد و باندهای خلافکار را تعیین خواهم کرد.
او گفت: کارتلهای موادمخدر را به عنوان سازمان تروریستی خارجی طبقهبندی خواهم کرد.
پس از آن و در یک سخنرانی دیگر مدعی حمایت ایران از تروریسم شد.
ترامپ بامداد سهشنبه مدعی شد: «ما بازگشتیم تا ایران را پاسخگو کنیم و بهرهبرداری آن از پول نفت برای تامین مالی سازمانهای تروریستی را متوقف کنیم».
او در مراسمی در واشنگتن مدعی شد که «ایران ورشکسته شده بود و نمیتوانست به حماس و حزبالله کمک کند».
ترامپ بار دیگر مدعی شد اگر رئیسجمهور بود، عملیات «طوفان الاقصی» به وقوع نمیپیوست و ایران پولی برای حزبالله و حماس نداشت.
این اظهارات ترامپ در حالی است که ایران بارها اعلام کرده طوفان الاقصی یک عملیات کاملا فلسطینی بود و نیروهای مقاومت نیز بر حسب منافع کشورهای خود اقدام میکنند.
رئیسجمهور آمریکا همچنین در حین امضای فرمانهای اجرایی در کاخ سفید مدعی شد که ایران تضعیف شده است.
ترامپ بهعنوان شاهدی برای ادعای خود به انفجار پیجرها در لبنان و حملات رژیم صهیونیستی به سامانههای پدافندی ایران اشاره کرد.
ترامپ در ادامه و با تهدید اروپاییها گفت: ما کسری تجاری با اتحادیه اروپا را با تعرفهها جبران میکنیم و یا اینکه آنها نفت و گاز را خریداری کنند.
او همچنین گفت که «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین بهدنبال توافق با روسیه است.
ترامپ با بیان اینکه ممکن است بزودی با «ولادیمیر پوتین» همتای روس خود گفتوگو کند، مدعی شد: وضعیت او خوب نیست.
او با رد کردن توافق با اوکراین، در حال نابودی روسیه است. او باید توافق کند. فکر میکنم روسیه در دردسر بزرگی خواهد افتاد.
رئیسجمهور آمریکا در این ارتباط گفت: ما تلاش خواهیم کرد به جنگ اوکراین هر چه سریعتر پایان دهیم.
ترامپ در پاسخ به این سوال که فکر میکند در روز اول ریاستجمهوری «دیکتاتور» است، گفت: نه!
رئیسجمهور آمریکا خبر داد که کشورش احتمالا خرید نفت از ونزوئلا را متوقف خواهد کرد.
او درباره گرینلند نیز گفت: ما به گرینلند برای حفظ امنیت بینالمللی نیاز داریم.
او همچنین گفت که روابط عالی با برزیل و کشورهای آمریکای لاتین دارد. ترامپ با این حال گفت که برزیل به آمریکا نیاز دارد نه آمریکا به برزیل. رئیسجمهور آمریکا همچنین گفت که ونزوئلا را بهشدت زیرنظر دارد.
رئیسجمهور آمریکا تاکید کرد که کشورهای ناتو باید پول بیشتری در این ائتلاف بپردازند یعنی پنج درصد از تولید ناخالص داخلی.
او همچنین گفت که به «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی علاقمند است.
رئیسجمهور آمریکا همچنین گفت که فکر میکند عربستان سعودی به «توافقات ابراهیم» بپیوندند و روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی سازی کند.
ترامپ با ادعای اینکه حماس به شدت تضعیف شده است، گفت: غزه میتواند از راههای مختلف بازسازی شود. آنجا هوای عالی دارد، موقعیت عالی در کنار دریا دارد و میتوانید کارهای فوقالعاده در آنجا انجام دهید».
رئیسجمهور آمریکا گفت که ممکن است در سال جاری میلادی به چین سفر کند.
ترامپ کمکهای مالی آمریکا به کشورهای خارجی را تعلیق کرد
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با امضای یک دستور اجرایی همه برنامه کمکهای خارجی ایالات متحده را تعلیق کرد.
براساس گزارش آسوشیتدپرس، ترامپ همه کمکهای خارجی آمریکا را برای تعیین اینکه «آیا آنها با اهداف و سیاست جدید کاخ سفید همسو هستند یا خیر»، به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق درآورد.
در این فرمان که در کنار دهها فرمان اجرایی دیگر امضا شده آمده است؛ صنعت کمکهای خارجی و بوروکراسی با منافع آمریکا همسو نیست و در بسیاری از موارد مغایر با ارزشهای آمریکایی است و با ترویج ایدهها در کشورهای خارجی «در خدمت بیثبات کردن صلح جهانی است.»
در نتیجه ترامپ معتقد است که «هیچ کمک خارجی آمریکا نباید به نحوی پرداخت شود که کاملاً با سیاست خارجی رئیس جمهور ایالات متحده همسو نباشد».
جولانی به ترامپ تبریک گفت
«ابومحمد الجولانی» سرکرده شورشیان سوریه این پیام تبریک را بامداد امروز (سهشنبه) پس از مراسم تحلیف «دونالد ترامپ» رئیسجمهور جدید آمریکا منتشر کرد.
بر اساس بیانیهای که کانال تلگرامی «القیاده العامه» آن را منتشر کرده است، ابو محمد الجولانی در این پیام گفت: «از طرف رهبری و مردم جمهوری عربی سوریه، به دونالد ترامپ، تعیین او به عنوان رئیسجمهور آمریکا را تبریک میگویم.»
سرکرده شورشیان سوریه در ادامه دهه گذشته را سالهایی پر از درد و رنج توصیف کرد و مدعی شد: «ما مطمئنیم که او (اشاره به ترامپ) رهبری است که صلح را به خاورمیانه خواهد آورد و ثبات را به منطقه باز خواهد گرداند.»
سرکرده شورشیان سوریه افزود: «ما به دنبال بهبود روابط دو کشور بر پایه گفتوگو و تفاهم هستیم. باور داریم که این دولت زمینه را هم برای آمریکا و هم برای سوریه به منظور شکل دادن به شراکتی که بازتابدهنده خواستههای دو ملت باشد، فراهم خواهد کرد.»
وزیر خارجه ضدایرانی ترامپ در سنا تایید شد
سنای آمریکا با ۹۹ رای موافق و بدون رای مخالف، مارکو روبیو که به عنوان فردی سختگیر در قبال چین و حامی سرسخت اسرائیل شناخته میشود و همواره سیاستهای ضدایرانی بسیار تندی را دنبال میکند، تایید کرد.
طبق گزارش خبرگزاری رویترز، روبیو اولین فرد از نامزدهای کابینه ترامپ بود که تنها چند ساعت پس از آنکه رئیسجمهور برای دومین دوره ریاست جمهوری خود در کاخ سفید سوگند یاد کرد، توسط سنا تأیید شد. روبیو ۵۳ ساله، منتقد سرسخت چین و حامی پروپاقرص اسرائیل از خانواده مهاجران کوبا است که علیرغم این موضوع خواستار اقداماتی سختگیرانه علیه این جزیره و متحدان آن از جمله دولت رئیسجمهور ونزوئلا نیکولاس مادور شده است.
روبیو سیاستهای بسیار ضدایرانی دنبال میکند و بارها ادعاهایی بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح کرده است و در یکی از جلسات تایید صلاحیت خود در کنگره با اتهام زنی به ایران گفت «چیزی که تحت هیچ شرایطی نمیتوان اجازه آن را داد ایران مجهز به سلاح هستهای است. مسئله دیگری که نمیتوان اجازه آن را داد این است که این رژیم از منابع و تواناییهای لازم برای شروع دوباره حمایت از تروریسم و ادامه آن برخوردار باشد.»
ترامپ دستور خروج آمریکا از «توافق اقلیمی پاریس» را صادر کرد
«دونالد ترامپ» در نخستین روز کاری خود به عنوان رئیسجمهور آمریکا فرمان اجرایی خروج دوباره این کشور از توافق تاریخی اقلیمی پاریس را صادر کرد؛ اقدامی که ضربهای است به تلاشهای جهانی برای مبارزه با گرمایش جهانی و دورشدن دوباره واشنگتن از نزدیکترین متحدانش.
این دستور ترامپ ساعاتی پس از مراسم تحلیف دومین دور ریاستجمهوریاش یادآور دستور او برای خروج از توافق اقلیمی پاریس در سال ۲۰۱۷ است؛ دولت بایدن به این توافق بازگشت و طرح کاهش بیش از ۶۰ درصدی انتشار گازهای گلخانهای آمریکا تا سال ۲۰۲۳۵ ارائه داد.
هدف از پیمان اقلیمی پاریس، محدودکردن گرمایش طولانیمدت کره زمین به اندازه ۱.۵ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبلازصنعتیشدن است، یا در صورت عدم موفقیت حفظ دما و گرمایش زمین حداقل کمتر از ۲ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل ازصنعتیشدن است.
این توافق بینالمللی در سال ۲۰۱۵ امضا شد و مشارکت کشورها در آن داوطلبان است و کشورها را قادر میسازد که اهدافی را برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای ناشی از مصرف زغال سنگ، نفت و گاز طبیعی تعیین کنند؛ کشورها فرصت دارند تا فوریه ۲۰۲۵ برنامههای جدید خود برای کنترل گرمایش زمین ارائه دهند.
رئیس جمهور آمریکا پیش از این پس از مراسم تحلیف ریاستجمهوریاش و در بدو استقرار در کاخ سفید، فرمان اجرایی خروج از سازمان بهداشت جهانی را امضا کرد.
دستور ترامپ برای رایزنی با ۴۰۰ شخصیت نظامی صهیونیست پشت درهای بسته
منابع آگاه اعلام کردند که تیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حال برگزاری مذاکرات گستردهای با شخصیتهای نظامی رژیم صهیونیستی از جمله بنی گانتز و یوآو گالانت هستند.
این رایزنیها، شخصیتهای حزبی و سیاسی رژیم صهیونیستی را نیز دربرمی گیرد. منابع مذکور اضافه کردند که ترامپ دستور اجرای این رایزنیها را پشت درهای بسته داده است. قرار است سه ژنرال برجسته رژیم صهیونیستی به زودی با ترامپ دیدار کنند و ۴۰۰ شخصیت نظامی دیگر این رژیم نیز در این رایزنیها و گفتوگوها در خصوص تحولات منطقه شرکت داشته باشند.
نزدیکان ترامپ گفتهاند که هدف وی حمایت از رژیم صهیونیستی، بررسی پیامدهای آتش بس در غزه و از سرگیری روند عادی سازی روابط با کشورهای عربی و اسلامی است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.