یک فعال محیط زیست روایت می کند

اقدام علیه محیط زیست در فاصله انتقالی دو دولت اخیر/ چرا شینا انصاری مانع نمی شود؟

شرایط موقتی دولت سیزدهم در ماههای پایانی، فرصتی را برای تصویب و بهره‌برداری از یک موضوع مهم محیط زیستی مهم فراهم کرد که همچنان جریان دارد.
کد خبر: ۱۲۸۴۸۳۰
|
۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۱ 23 January 2025
|
5770 بازدید
|
۶

اقدام علیه محیط زیست در فاصله انتقالی دو دولت اخیر/  چرا شینا انصاری مانع نمی شود؟

در حالی که جامعه در  فاصله انتقالی دو دولت اخیر، درگیر از دست دادن رئیس جمهور خود بر اثر سقوط هلی کوپتر در منطقه جنگلی ورزقان بود، اما همین شرایط موقتی در کابینه، ظاهرا فرصتی را به دست بعضی موثران عرصه محیط زیست داده است.
به گزارش سرویس اجتماعی تابناک، فرزاد علیزاده کارشناس علوم و مهندسی محیط زیست و فعال حقوق حیوانات،  داستان رخ داده در حوزه محیط زیست را برای تابناک این گونه روایت می کند:

 

بهره برداری از دوره موقت تا دولت چهاردهم

«شکارچیان و طرف‌داران شکار که میزهای مدیریت بخش‌های مختلف در  سازمان حفاظت از محیط‌ زیست  را برعهده داشتند برای سوءاستفاده  از فضای به‌دست‌آمده، به تکاپو افتادند تا   قوانین جاری در قرق‌های شکار را بیش‌ازپیش به نفع خود تغییر دهند چرا که در جلسات قبلی شورای‌عالی محیط‌ زیست نتوانسته بودند به مقصود خود دست پیدا کنند.این گروه در آخرین روزهای  دولت موقت که آقای مخبر آن را اداره می‌کرد  موفق شدند در اقدامی حیرت‌آور آیین‌نامه افزایش قرق‌های اختصاصی را  تحت عنوان «آیین‌نامه مشارکت در حفظ محیط‌زیست طبیعی و رونق کسب‌وکار محیط زیستی »  در هیئت وزیران به تصویب برسانند.

اقدام علیه محیط زیست در فاصله انتقالی دو دولت اخیر/  چرا شینا انصاری مانع نمی شود؟
طبق این دستورالعمل  نگهداری از هرگونه حیوانات وحشی حتی در منازل ، قانونی،  تکثیر حیات‌وحش، به‌قصد فروش، تاکسیدرمی  و شکار بیشتر از گذشته  عادی‌سازی  شده است  و بدین ترتیب چوب حراج بر گونه‌های جانوری این سرزمین که نفسشان به شماره افتاده است. زده شده است .
آئین‌نامه‌ای که حتی شخصی مانند حمید ظهرابی (مدافع سرسخت شکار و قرق‌های اختصاصی) که به‌عنوان نامزد سازمان محیط‌زیست مشغول برگزاری مناظره با دیگر رقبا بود نیز  به این آیین‌نامه ایرادات اساسی وارد نمود.
حمید  ظهرابی همان کسی است که  در زمان ریاست معصومه ابتکار در دولت روحانی معاون محیط‌زیست طبیعی سازمان محیط‌زیست بود او هیچگاه اینکه  در رسانه‌ها از شکار، شکارچی و قرق‌های اختصاصی شکار دفاع کند باکی نداشت.

دوره شینا انصاری

اقدام علیه محیط زیست در فاصله انتقالی دو دولت اخیر/  چرا شینا انصاری مانع نمی شود؟
با اینکه  هم ظهرابی و هم دیگر کاندیدای ریاست سازمان، شینا انصاری تنها راه‌حل حفظ محیط‌ زیست را مشارکت جوامع محلی می‌دانستند و بارهاوبارها در مصاحبه‌ها و گفتگوها آن را تکرار کردند؛ اما ازآنجا که تجربه نشان داده مشارکت جوامع محلی  در نظر مدیران سازمان محیط‌زیست برابر است   با قرق اختصاصی شکار، می‌شد  از همان زمان فاتحة اندک حیات‌وحش باقیمانده طبیعت ایران را خواند.
پس از انتخاب شینا انصاری توسط پزشکیان  به‌عنوان رئیس سازمان محیط‌زیست کشور او ظهرابی را به‌عنوان معاون خویش در محیط طبیعی سازمان انتخاب کرد. همان معاونتی که ید طولایی در صدور مجوزهای شکار و ایجاد قرق‌های اختصاصی شکار داشت.
لازم به ذکر است در قانون صید و شکار مصوب سال ۱۳۴۶ تقبیح،  و حرام اعلام شده بود از دستور کار کنار گذاشته شد. تا نهایتا اوایل دهه  ۹۰ در زمان ریاست معصومه ابتکار و به ابتکار موسسه میراث پارسیان به بهانه های واهی از جمله تعدیل جنسی گونه ها تحت عنوان شکار پایدار ابداء ومجددا آغاز شد.
با آغاز بکار شینا انصاری در مقام ریاست سازمان محیط‌ زیست، شکارچیان و قرق داران که روزگار را بر وفق مراد می‌دیدند در همان روزهای ابتدایی شروع بکار حمید ظهرابی دورهمی تحت عنوان "درس‌آموخته‌های حفاظت مشارکتی"برگزار نمودند و برای دستاوردهای خود در شکار و قرق‌های شکار کف زدند و هورا کشیدند.

 

تعرفه‌های فروش گونه‌های جانوری در خبرگزاری‌های رسمی

اکنون اما کار به جایی کشیده که تعرفه‌های فروش گونه‌های جانوری آشکارا در خبرگزاری‌های رسمی دولتی منتشر می‌شود، تعرفه‌های شکار فروشی که طی سال‌های پیش‌ازاین،  مخالفان شکار برای دسترسی به آن با محدودیت‌های  بسیاری روبرو بودند و تا حد اسناد محرمانه دولتی غیرقابل‌دسترس بود.
در تعرفة کنونی قوچ لارستان با طول شاخ ۵۰ سانتیمتر به بالا و قوچ کرمان و شیراز با طول شاخ ۵۰ سانتیمتر به بالا به‌ازای هر رأس ۳ هزار دلار، بیشترین و شکار خرگوش و تشی به مبلغ ۱۵ دلار کمترین تعرفه شکار تعیین شده است.
البته که شکارچیان هم قول داده‌اند  هنگام شکار خط‌کش و گونیا به دست طول شاخ‌ها را اندازه بگیرند تا خدای‌نکرده در کشتن جانوران اجحاف نکرده باشند.
با اینکه  این قیمت‌ها در قرق‌های اختصاصی به یک‌چهارم کاهش‌یافته اما خریدار پروانه شکار آن را در جشنواره‌های بین‌المللی، تا قیمت 40.000 یورو هم  به فروش می‌رساند توجه داشته باشید که این تنها  بهای شکار یک‌گونة جانوری است،
این در حالی است که کارشناسان مستقل و صاحب نام اذعان می‌دارند که پروانه‌های  شکار هیچ توجیه علمی ندارد،  ایشان با ذکر دلایل متعدد ادعای شکار فروشان مبنی بر افزایش گونه های جانوری در قرقهای اختصاصی را جعلی و اماره‌های ارائه شده را نادرست می‌دانند. علاوه بر این بر اساس فتوای صریح مراجع شکار تفریحی حرام اعلام شده است  اقدام علیه محیط زیست در فاصله انتقالی دو دولت اخیر/  چرا شینا انصاری مانع نمی شود؟

لطفا پاسخ بدهید


باید این سؤال را مطرح کرد که شکارچی خارجی که پروانة کشتن یک‌گونه قوچ لارستان را به  قیمت۴۰هزار یورو خریداری نموده اگر به دنبال تفریح  نیست، پس به دنبال چیست؟
سازمان محیط‌ زیست با عناوینی همچون تعدیل جنسی گونه‌های جانوری یا شکار مدیریت شده مشغول اشاعه فعل حرام است و به انتقاد مخالفان هم اهمیتی نمی‌دهد.
مدیر دفتر صید و شکار که اکنون با نام  دفتر حفاظت و مدیریت شکار از آن یاد می‌شود در روز جهانی حقوق حیوانات این روز را تبریک گفته ! و خود را حامی حقوق حیوانات می‌داند و درعین‌حال مجوز شکار صادر می‌کند، کبوتر و قوچ و میش و خرگوش هم برایش فرقی ندارد.
عجیب آنکه شینا انصاری هم در برابر تمامی این رفتارها سکوت کرده است.
هم ایشان بود که در همان روزهای اول تکیه‌اش بر کرسی سازمان محیط‌ زیست قول داد که لایحة منع حیوان آزاری را پیگیری نماید؛ اما  تلاش‌های  فعالان حقوق حیوانات  برای تصویب آن تا این لحظه بی‌نتیجه مانده است و این  لایحه بیش از سه سال است در مجلس شورای اسلامی بایگانی شده است.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۴
کو پاسخگو؟ کو دادستان؟ کو محاکمه؟
پاسخ ها
کارشناس محیط زیست
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۴
بله امثال آقای ظهرابی که با سفارش بالا می روند و بقولی هم جناح هستند دلشون باحال محیط زیست نمی سوزد و نمی دانند که در طبیعت چیزی اضافه نیست و تعدیل جنسیتی و بهانه های دیگر برای نابودی محیط زیست را خود طبیعت انجام می دهد و این نوع رانت را هم امثال ایشان ایجاد می کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۴
وقتی جان انسانها در اینجا ارزشی ندارد،تکلیف آن حیوانات زبان بسته ک معلوم است،
پاسخ ها
همسر یه محیط بان شهید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۴
تشریف بیارین کیاشهر ببینین همسرم درحین ماموریت کشته شد اول اول یه کم رفت و آمد کردن رفتن کنه رفتن من موندم با دو بچه یتیم خدا ازشون نگذرها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۴
هر چی سرمون میاد حق مون هست و تقصیر خودمون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۴
اشکال کار اینجاست که کسی به محیط زیست اطلاع ندلده تقصیر از خودمونه اگه بگیم حتما حتما حتما پیگیرن
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟