به گزارش تابناک به نقل از دیدهبان حقوق بشر کردستان ایران، بر اساس گزارشی که به دست دیدهبان حقوق بشر کردستان ایران رسیده است، در پی شکایت تعدادی از خانوادههای کرد ایرانی از حسین یزدانپناه (سرکرده گروه تروریستی پاک) در دادگاهی در ارییل حکم جلب وی را صادر کرده است. خانوادههای کرد ایرانی که فرزندان آنها اغلب زیر ۱۸ سال سن دارند (و کودکسرباز محسوب میشوند)، به بهانههای مختلف نظیر مهاجرت، تحصیل و کار به اقلیم کردستان کشانده شدهاند (با فریب) و در آنجا توسط گروه موسوم به پاک به مقرهای این گروه شبهنظامی و تروریستی منتقل شده و از آن زمان در یک شرایط نظامی تحت کنترل این گروه قرار گرفتهاند. نکته مهم در این مساله، نقض حقوق بشر، حقوق کودکان و استفاده از افراد زیر ۱۸ سال به عنوان سرباز است. کردهای ایرانی که عملا گروگان گروه تروریستی پاک هستند، از حداقل آزادیهای فردی نیز برخوردار نیستند و مورد آزار و اذیت حسین یزدانپناه و سایر اعضای ارشد این گروه شبهنظامی هستند.
نکته قابل تامل این است که این گروه به شدت از سوی حزب دموکرات کردستان عراق موسوم به پارتی و خانواده بارزانی مورد حمایت قرار دارد و از سوی این حکومت ماهیانه مبلغی معادل ۴۵۰ هزار دینار به ازاء هر نفر به حسین یزدانپناه پرداخت میشود. این در حالی است که به صورت مکرر اخباری از عدم پرداخت حقوق کارمندان قلیم کردستان مخابره میشود و مشخص نیست با چه توجیهی این مبالغ به یک گروه شبهنظامی پرداخت میشود که هیچ کارویژه مشخصی در و برای حکومت اقلیم کردستان ندارد و عملا به عنوان یک گروه تروریستی، در حال فعالیت است. کردهای ایرانی که در مقرهای این گروه، زندانی هستند، ترکیبی از دختران و پسران میباشند که حداقلهای یک زندگی معمولی نیز در اختیار آنها قرار ندارد و حتی نمیتوانند با خانوادههای خود ملاقات کنند. به عبارت دیگر، گروه پاک مانند زندانی امنیتی با اعضای خود برخورد میکند و همزمان مدعی حقوق بشر و دفاع از حقوق کردها است؛ اما کردها را زندانی کرده است!
بر اساس اطلاعاتی که وکلای دیدهبان حقوق بشر کردستان ایران از یک مقام آگاه در دادگاه اربیل کسب کردهاند پس از ثبت شکایت خانوادههای کرد ایرانی از حسین پزدان پناه و گروه تحت کنترل آن، دادگاه درخواست مستندات پیشتری نموده که اطلاعات مورد نیز نیز توسط وکیل پرونده به دادگاه ارسال شده است. در آخرین دستور قاضی، مقرر میشود که حسین یزدانپناه به عنوان متهم در دادگاه برای پاسخ به برخی سوالات حاضر شود، که البته وی امتناع کرده و نمایندهای از سوی گروه پاک به دادگاه مراجعه کرده که مورد پذیرش دادگاه قرار نگرفته است.
سپس گروه مسلح و تروریستی پاک، طی مکاتباتی با سربرگ گروه پاک، در پاسخ به لوایح ارائه شده در دادگاه، پاسخهایی را ارسال کرده است؛ اما قاضی این موارد را نمیپذیرد. در ادامه پیگیریهای قضایی نیز ضابطین قضایی به درب منزل حسین یزدانپناه مراجعه میکنند تا وی را مجاب کنند که باید به دادگاه مراجعه کند، اما وی در اوج شگفتی حاضر به حضور در دادگاه نمیشود! به عبارت دیگر سرکرده یک گروه تروریستی، در اقلیم کردستان، دادگاه آن منطقه را نیز قبول ندارد. در نهایت به رئیس پلیس منطقه، حکم جلب یزدانپناه تحویل میشود، اما پلیس اقلیم کردستان تاکنون هیچ اقدامی صورت نداده است.
به نظر میرسد رفتار حسین یزدانپناه، تحت تاثیر حمایتهای حکومت اقلیم کردستان عراق است و حل و فصل این موضوع از حوزه اقدام وکلا خارج است؛ لذا لازم است مسئولین دولتی ایران مطالبات شهروندان کرد ایرانی را از طریق مراجع رسمی و قانونی در اقلیم کردستان عراق و دولت مرکزی در بغداد پیگیری نمایند. شایان ذکر است که بلاتکلیفی خانوادههای کودکان کُرد ایرانی که اسیر این گروه تروریستی شدهاند، موجب بروز فشارهای روحی و روانی سنگین به خانوادهها شده و از طرفی رفتار گروه شبهنظامی پاک مغایر با قوانین بینالمللی و میثاق جهانی حقوق بشر است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.