تابناک بررسی می‌کند؛

معدن سنگرود روی خط کم کاری مسئولان/صدها کارگر بعد از ۱۰ سال هنوز بلاتکلیف هستند

با وعده‌های پوشالی مسئولان قرار بود بهره‌برداری از معدن سنگرود دوباره آغاز شود، اما کم‌کاری در نظارت و عدم توجه به بلاتکلیفی ۱۰ ساله هزاران کارگر، هم بهره‌وری از این ظرفیت عظیم را مغفول نگه داشته و هم چرخ اقتصاد هزاران نفر را متوقف کرده است.
کد خبر: ۱۲۸۶۷۲۰
|
۲۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۳ 10 February 2025
|
1884 بازدید
|
۲
معدن سنگرود روی خط کم کاری مسئولان/ هزاران کارگر بعد از ۱۰ سال هنوز بلاتکلیف هستند
۱۰ سال از وعده بازگشایی معدن زغال سنگ سنگرود در استان گیلان می‌گذرد و هنوز بزرگترین واحد معدنی با فراز و نشیب‌های زیادی روبه رو است. این درحالی است که در سال‌های گذشته تجمعاتی در اعتراض به بلاتکلیفی این واحد معدنی در مقابل نهاد‌های مختلف برگزار شده است و دلیل اعتراض چندساله کارگران، مشخص نشدن وضعیت معدن و کارگرانی است که بعد از سال‌ها همچنان بلاتکلیفند. 
 
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، معدن سنگرود که در منطقه فاراب شهرستان رودبار واقع شده است از اواخر دی ماه سال۹۳، بعد از چهار دهه فعالیت به دلیل غیراقتصادی بودن تعطیل اعلام شد. این درحالی است که  بعد از ۸ سال تعطیلی، قرار بود این معدن به بخش خصوصی واگذار شود و دوباره فعالیت تولیدی خود را از سر بگیرد که این اتفاق بعد از گذشت دوسال هنوز عملی نشده است. به طوری که مدیرکل صمت گیلان در ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ تأکید کرد که قطعاً معدن سنگرود فعال می‌شود اما تا امروز هیچ خبری از شروع فعالیت این معدن نیست.
 
تعطیلی معدن بعد از ۴ دهه فعالیت
 
کار استخراج از معدن سنگرود با وسعت ۳۶۰۰ هکتار در منطقه عمارلو رودبار از اوایل دهه ۴۰ آغاز شد که این معدن سال‌ها به فعالیت خود ادامه داد و نقش مهمی در تامین زغال سنگ موردنیاز صنایع کشور داشت، اما اواخر دی ماه ۱۳۹۳ به دلیل مشکلات اقتصادی و اتمام ذخایر استخراجی تعطیل شد و این تعطیلی به بیکاری حدود ۳۷۰ نفر از کارگران و کارمندان این معدن شد. 

معدن سنگرود بزرگترین واحد معدنی تولید زغالسنگ استان گیلان به حساب می‌آید. سال هاست فعالیت این واحد معدنی متوقف شده است. البته هرچند وقت یکبار از سوی مسئولان استانی و شهرستانی خبر‌هایی مبنی بر بازگشایی معدن سنگرود و شروع به کار کارگران دیده می‌شود، اما در واقعیت خبری نیست.
 
نکته مهم اینجاست که این واحد معدنی طی سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ دو بار به مزایده گذاشته شد و به شرکت‌های برنده برای مدت کوتاهی تحویل داده شد. اما این مزایده‌ها ناکام ماند، چراکه عنوان شد شرکت‌های برنده به دلایل اقتصادی از ادامه همکاری انصراف داده‌اند.
 
باوجودی که مسئولان در تلاش برای رفع مشکلات حقوقی مربوط به معدن و تسهیل در روند بازگشایی آن بودند که به نظر می‌رسد این اقدامات کافی نبوده است. در حال حاضر سال هاست صد‌ها نفر از جوانان بیکار دو بخش فاراب و خورگام در منطقه عمارلو منتظر از سرگیری مجدد فعالیت معدن سنگرود هستند  و این منبع تنها منبع در آمد زایی اهالی منطقه است.
 
شنیده ها حاکی از آن است که معدن سنگرود در سال ۱۳۹۳ به دلیل مشکلات اقتصادی و اتمام ذخایر استخراجی تعطیل شد، اما به نظر می رسد تعطیلی این معدن به عوامل دیگری از جمله عدم استقبال سرمایه گذار و کمبود ذخایر نیز مرتبط است. از سوی دیگر، هزینه‌های بالای استخراج، نوسانات قیمت ذغال سنگ در بازار‌های جهانی و کمبود سرمایه از جمله موانع اصلی در بازگشای این معدن بوده است.  همچنین مشکلات مدیریتی و حقوقی مروبط به مالکیت معدن و قرارداد‌های قبلی نیز از عوامل تاثیرگذار هستند.
 
آسیب جدی به صنایع وابسته به زغال سنگ
 
تعطیلی معدن زغال سنگ سنگرود مانندهر واحد صنعتی دیگری که دچار رکود و تعطیلی شده است؛ علاوه برآنکه موجب بیکاری بیش از ۳۷۰ نفر از پرسنل معدن را داشته است منجر به کاهش تولید ذغال سنگ در استان گیلان شده که به صنایع وابسته به ذغال سنگ آسیب جدی وارد کرده است. از سوی دیگر این تعطیلی تاثیر منفی بر اقتصاد شهرستان رودباربه ویژه بخش عمارلو گذاشته است و موجب کاهش درآمد و رونق اقتصادی منطقه شد. 
 
به گزارش تابناک، تعطیلی معدن به معنای بلااستفاده ماندن سرمایه‌های ملی و تجهیزات موجود در آن است و از این جهت خسارت‌های اقتصادی مضاعفی به اقتصاد کشور و منطقه وارد می کند. از سویی دیگر، عدم تحقق وعده‌های مسئولان برای بازگشایی آن، موجب ایجاد حس ناامیدی و بی اعتمادی بین مردم شده است و تعطیلی این معدن تاثیر منفی بر انگیزه سرمایه گذاری در سایر معادن و واحد‌های صنعتی منطقه گذاشته است.
اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۲
مسعود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۲
گزارش با مزه ای بود. خود خبر میگوید استخراج این معدن اقتصادی نیست و بعد از دو بار مزایده کسی حاضر به خریداری آن نشده! حالا یعنی باید برای استخراج معدن هم دولت یارانه بدهد؟؟؟
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۲
بهتره به جای اقتصادی نبودن واژه وانمود به اقتصادی نبودن بگیم...چرا که شما زمانی میتونید به قطعیت بگید که اکتشاف تکمیلی و به روزی داشته باشید..اکتشافات این معدن برمیگرده به دوران شوروی...حالا اینکه این معدن و متعلقات ش (که قیمت آهن قراضه هاش به چند ده یا چند صد میلیارد میارزه) رو می‌خوان غیر اقتصادی نشون بدن تا بره برای مزایده یه بحث دیگه ست...البته در جریان عموم باشه که این معدن رو داشتن به مال مفت مفت مفت میداند و تا مرحله انتهای واگذاری هم رسید که به لطف برخی دوستان این امر محقق نشد.
انشالا روزی برسه که این معدن بتونه روزی رسان و رونق اهالی منطقه عمارلو و دیگر مناطق باشه.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت