ادعای ترامپ: آماده گفتگو با رئیس جمهور ایران هستم

دونالد ترامپ رئیس جمهوری جمهوریخواه ایالات متحده آمریکا عصر سه شنبه به وقت محلی (۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳) ادعا کرد: آماده گفتگو با رئیس جمهوری ایران هستم.
کد خبر: ۱۲۸۷۱۰۵
|
۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۰ 04 February 2025
|
2277 بازدید
|

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا که در دور اول ریاست جمهوری خود، سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران را اعمال کرده بود، بار دیگر در دولت دوم خود پس از از امضای یادداشتی درباره ایران و تداوم این سیاست شکست خورده خود ادعا کرد که  امیدوارم نیازی به استفاده از این گزینه (فشار حداکثری) نباشد، باید دید آیا می‌توانیم به توافقی با ایران برسیم؟

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، ترامپ هنگام امضای یک یادداشت ریاست‌جمهوری در خصوص ایران افزود که برای امضای آن «دچار تردید» بوده است.  رئیس جمهوری آمریکا مدعی شد: «این برای ایران خیلی سخت است». «امیدوارم مجبور نباشیم خیلی از آن استفاده کنیم.»

او گفت که ایالات متحده آمریکا به دنبال بررسی این موضوع خواهد بود که آیا می تواند با ایران به توافقی دست یابد یا خیر؟ ترامپ با تکرار ادعاهای واشنگتن مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به ساخت سلاح هسته ای نزدیک شده است، تصریح کرد: « ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد. ما نمی‌خواهیم سخت‌گیری زیادی بر ایران اعمال کنیم.»

رئیس جمهوری جمهوریخواه آمریکا در عین حال ادعا کرد: حق داریم فروش نفت ایران را به سایر کشورها متوقف کنیم.

 خبرگزاری انگلیسی «رویترز» روز سه شنبه  به نقل از یک مقام آمریکایی ادعا کرد که انتظار می‌رود «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا امروز (سه‌شنبه) یک دستور (فرمان) اجرایی را  برای احیای سیاست شکست‌خورده خود که از آن به عنوان «فشار حداکثری» علیه ایران یاد می‌کند، امضا کند.

این رسانه انگلیسی سپس متن خبر خود را اصلاح کرد و نوشت که ترامپ یک یادداشت ریاست جمهوری در این باره امضا خواهد کرد.

این مقام آمریکایی به خبرگزاری «رویترز» گفت که این یادداشت ترامپ، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده را موظف می‌کند تا «فشار اقتصادی حداکثری» را بر ایران اعمال کند، از جمله با تحریم‌ها و سازوکارهای اجرایی علیه کسانی که تحریم‌های موجود را نقض می‌کنند.

این مقام آمریکایی همچنین مدعی شد که در چارچوب سیاست «فشار حداکثری» ترامپ، دولت جدید آمریکا اقداماتی را «با هدف به صفر رساندن صادرات نفت ایران» پیش می‌برد.

بر اساس گزارش رویترز، این مقام ادعا کرد که سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد با متحدان کلیدی خود برای «تکمیل [روند] بازگشت سریع تحریم‌ها (snapback) و محدودیت‌های بین المللی علیه ایران» همکاری خواهد کرد.

رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا برای ملزم کردن نهادها و دستگاههای اجرایی به انجام برخی دستورهای خود می تواند سه سند امضا کند: فرمان اجرایی، اعلامیه‌ها و یادداشت اجرایی.

فرمان (دستور) اجرایی در صورتی که متن آن به اختیارات ریاست‌ جمهوری مستند باشد، قدرت قانون را دارد و در فدرال ریجستر ثبت می شوند اما یادداشت رئیس جمهوری در فدرال ریجستر ثبت و منتشر نمی شود و متن آن نیز به اختیارات رئیس جمهوری مستند نیست وصرفا برای اعمال مدیریت در نهادهای اجرایی است.

به گزارش ایرنا، سخنگوی دولت ترامپ ۳۱ فوریه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره سیاست دولت ترامپ در دور دوم ریاست جمهوری‌اش در قبال جمهوری اسلامی ایران گفته بود: رئیس جمهور موضع خود را درباره ایران کاملا شفاف اعلام کرده است.

خبرنگاری از کارولین لیویت سخنگوی کاخ سفید، سوالی علیه جمهوری اسلامی ایران و تاکید ترامپ بر عدم دستیابی احتمالی تهران به سلاح هسته ای و نیز احتمال بکارگیری گزینه نظامی پرسید که سخنگوی کاخ سفید از پاسخ به این سوال جهت دار خودداری کرد اما گفت: رئیس جمهوری آمریکا موضع خود را درباره ایران بصورت کاملا شفاف اعلام کرده است. او (ترامپ) این موضع را زمانی که مذاکرات آتش بس غزه انجام می‌شد، و اکنون حال اجراست، به وضح بیان کرد.

پیش از این، دونالد ترامپ، درباره ایران با بیان این ادعا که خوب خواهد بود اگر مسائل با ایران را بدون حمله اسرائیل بتوانیم حل کنیم، گفت: امیدوارم ایران توافق کند.

ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم‌ها، به‌عنوان کشوری مسئولیت‌پذیر، تعهدات خود را به‌طور کامل اجرا کرد؛ موضوعی که در ۱۶ گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مورد تأیید قرار گرفت. با این حال، پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ و تصمیم یکجانبه او برای خروج از برجام در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، تحریم‌هایی که طبق توافق لغو شده بودند، دوباره اعمال شدند.

در واکنش به این اقدام، ایران در سال ۲۰۱۸ سازوکار حل اختلاف را در چارچوب کمیسیون مشترک برجام فعال کرد. در نتیجه، اعضای باقی‌مانده توافق با صدور بیانیه‌ای، ۱۱ تعهد برای جبران خسارت‌های ناشی از خروج آمریکا ارائه کردند. با این وجود، اجرای نامتوازن برجام و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا، ایران را ناچار کرد تا یک سال پس از خروج واشنگتن، اجرای گام‌به‌گام برخی از اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای خود را متوقف کند. در این مدت، ایران با پایبندی به توافق، به کشورهای اروپایی فرصت داد تا وعده‌های خود را عملی کنند، اما به دلیل عدم تحقق این وعده‌ها، تهران در چند مرحله تعهدات خود را کاهش داد.

با روی کار آمدن جو بایدن در ژانویه ۲۰۲۱، این دولت سیاست خروج یکجانبه ترامپ از برجام را محکوم کرد اما در عمل همان سیاست فشار حداکثری دولت پیشین را ادامه داد. به‌رغم ادعای واشنگتن برای بازگشت به دیپلماسی، کاخ سفید اراده لازم برای بازگشت به برجام و جبران سیاست‌های شکست‌خورده ترامپ را نشان نداده است.

مذاکرات برای احیای برجام طی هشت دور در وین برگزار شد و نمایندگان گروه ۱+۴، اتحادیه اروپا و ایران در این گفت‌وگوها شرکت کردند. هیأت آمریکایی نیز به‌طور غیرمستقیم در مذاکرات حضور داشت اما به دلیل تناقض در رفتار، تعلل در تصمیم‌گیری و زیاده‌خواهی واشنگتن، توافقی حاصل نشد.

از آنجایی که جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی از هر فرصتی برای تبیین مواضع، طرح دغدغه‌ها و پیگیری مطالبات خود استفاده می‌کند، گفت‌وگوها برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای با سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) و اتحادیه اروپا را پیگیری می‌کند. تاکنون سه دور گفت‌وگو برگزار شده و طرف‌ها در تلاش هستند تا زمینه لازم را برای کاهش تنش‌ها و ادامه روند دیپلماسی فراهم کنند.

ایران همواره تأکید کرده است که برای دستیابی به توافقی پایدار و قابل اعتماد که تحریم‌ها را به‌صورت تضمین‌شده لغو کند و مانع از سوءاستفاده در آینده شود، آمادگی دارد.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۱۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
توافقی که با ترامپ بسته بشه معتبرتر از توافق های قبلی هست. تحویلش باید بگیریم و ازش تعریف و تمجید کنید خوب میشه باهاش کنار اومد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
ببینید ترامپ ثروتمند هست پس سر میزه مذاکره نباید مثل گداها ازش گدایی کرد چون بدش میاد.
باید با اقتدار باهاش مذاکره کرد و در عین حال ازش تعریف و تمجید هم کرد.
البته اونطور که به نظر من میرسه نوشتم.
سعی کنیم زودتر باهاش مذاکره کنیم تا نتانیاهو مخش رو نزده
ناشناس
|
United States of America
|
۰۰:۱۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
پزشکیان هم که 5 ماهه آماده است
منتظر چی هستید
پس؟
بابک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
با سیاست های فعلی نظام،،امکان گفتگو با این آدم ،،دمدمی مزاج،، اصلا قابل اجرا نیست و به نظرم ،بهتره که انجام هم نشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
با درود بسیار عالی
ناشناس
|
United States of America
|
۰۰:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
رئیس‌جمهور آمریکا امروز (سه‌شنبه) یک دستور (فرمان) اجرایی را برای احیای سیاست شکست‌خورده خود که از آن به عنوان «فشار حداکثری» علیه ایران یاد می‌کند، امضا کند.
مطمئنی شکست خورده!!!
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۰:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
فشار حداکثری رو امضا کرده و ملاقات با پزشکیان هم ژست دیپلماتیکه ، بهترین فرصت ایران ۳ سال پیش ابتدای جنگ اوکراین بود که روسیه اجازه نداد ایران توافق رو امضا کنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
بیخود!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
بیائید برای چند سال با واقعیات زندگی کنیم و نه آرزوهایمان ... بیائید یاد بگیریم اول وجود دوم سجود ... بیائید یاد بگیریم اگر قدرت اقتصادی اول منطقه شدیم و مردمان در رفاه بود با این دو پشتوانه بهتر میتوانیم در مجامع بین المللی از حقوق مردمان ستم دیده جهان دفاع کنیم.....بیائید قبول کنیم بزگشت دانشمندن مهاجرمان کشورمانرا قوی تر خواهد نمود ... واینکه تجربه را تجربه کردن خطاست
ناشناس
|
United States of America
|
۰۱:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
ادعا نیست واقعیت بهتر ریسی جمهور فرصت از دست ندهد
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟