جنگ بین ابراهیم چیچی اوغلو و آنتونیو سیلوستری را در سایه، نماینده پرنفوذ کشتی ترکیه برد؛ او زخمی کاری بر پیکر رئیس مهمترین کمیسیون اتحادیه جهانی وارد کرد.
به گزارش سرویس ورزشی تابناک، محروم کردن سریالی داوران مطرح و با سابقه کشتی جهان پیش از المپیک ۲۰۲۴ پاریس از سوی رئیس کمیسیون داوران اتحادیه جهانی، چیزی نبود که به این سادگیها پروندهاش بسته شود. حدود ۱۰ سال ریاست بر مهمترین کمیسیون اتحادیه جهانی، رئیس آلمانی را بر آن داشت که سناریویی چیده و اغلب گزینههای احتمالی جایگزینی خود را در انتخابات پیشرو، کنار بزند.
طولانی شدن حضور سیلوستری در رأس کمیسیون داوران، قطعاً اختلافاتی را به وجود آورده بود که کشتی جنجالی فرانک چامیزو و شهامت و جسارت او در مطرح کردن اعتراضش، نقطه سر باز کردن آنها بود.
در حالیکه اتحادیه جهانی تصمیم گرفته بود کشتی نیمهنهایی، مبارزه پایانی هر وزن در مسابقات گزینشی قارهای باشد، فرانک چامیزو کشتیگیر کوباییالاصل تیم ملی ایتالیا باید به مصاف روشن بایراموف آذربایجانی میرفت و این مسابقه در باکو به انجام میرسید.
چامیزو به وضوح برنده کشتی بود، اما داور اشتباه کرده و دست کشتیگیر آذربایجانی در مسابقه مهمِ کسب سهمیه بالا رفت. چامیزو همان وقت به شدت نسبت به داوری این مبارزه اعتراض کرد و اعتراضش در فضای مجازی هم ادامه داشت. چند روز پس از آن، او با مطرح کردن موضوع پیشنهاد رشوه از سوی میزبان، توجه جهان را بیش از پیش به مسئله جلب کرد.
اینجای کار، اتحادیه جهانی مجبور به واکنش شد و گروهی چند نفره برای بررسی مسئله داوری کشتی جنجالی چامیزو از سوی UWW انتخاب شدند که البته آنها هم تضییع حق کشتیگیر کوباییالاصل را تأیید کرده و با استناد به قوانین، عنوان شد وقتی دست کشتیگیر در مبارزه از سوی داور بالا رفته، امکان تغییر نتیجه وجود ندارد و صرفاً یک سید به چامیزو در مسابقه گزینشی بعدی که گزینشی جهانی بود، داده شد که البته چامیزو در استانبول، نتوانست به سهمیه المپیک برسد.
این کشتیگیر البته به پاریس رسید، چون کمیته بینالمللی المپیک تعداد نسبتاً زیادی از ستارههای کشتی روسیه و بلاروسی را محروم کرد و همچنین تعدادی از کشتیگیران شاخص هم به دلیل مثبت شدن تست دوپینگشان، حضور در المپیک را از دست دادند و اتحادیه جهانی تصمیم گرفت سهمیه آنها را به نفرات دیگری بدهد و به این ترتیب یکی از سهمیهها از آن چامیزو شد.
گروه داوری این کشتی هم قلع و قمح شد و البته سختترین محرومیت هم برای ابراهیم چیچی اوغلو از ترکیه و کمال بوعزیز مصری بود که به واسطه آن، حضور در المپیک را از دست میدادند و این برخورد بسیار سختگیرانهای با نفراتی بود که از سابقه زیادی برخوردارند.
داوران آمریکا، اوکراین، روسیه و البته ایران، در کنار چیچی اوغلو و بوعزیز در لیست محرومان سریالی آنتونیو سیلوستری قرار گرفتند و همین امر، موجبِ تشکیل کمپینی علیه رئیس کمیسیون داوران اتحادیه جهانی شد و این نفرات -به استثنای نماینده ایران- با حمایت فدراسیون و دستگاه ورزششان، در ترکیه جلساتی با لالوویچ و نمایندگان هیئت رئیسه داشتند و نتیجه آن هم بازگشت اغلب آنها از جمله ابراهیم چیچی اوغلو و کمال بوعزیز به المپیک بود.
ابراهیم چیچی اوغلو که یکی از افراد بانفوذ داوری کشتی جهان است، در ترکیه در حالیکه به شدت از تصمیمات رئیس کمیسیون داوران UWW ناراحت بود، گفت که اکنون فقط به خاطر اعتبار و آبرویش وارد گود شده و حالا دیگر مسئله حضور در المپیک هرگز برایش در اولویت نیست.
ماههای بعد از آن هم مشخصاً فعالیتی در سایه علیه آنتونیو سیلوستری ادامه پیدا کرد و ابراهیم چیچی اوغلو زیرپوستی این جریان را هدایت میکرد. جنگِ بین ابراهیم و آنتونیو را در نهایت در آخرین جلسه هیئت رئیسه اتحادیه جهانی کشتی را که طی آن اعضای کمیسیونها مشخص شدند، چیچی اوغلو برد تا زخمی کاری به سیلوستری وارد کند.
کار طبق چیدمان ابراهیم چیچی اوغلو پیش رفت و داوری از ترکیه به عنوان رئیس کمیسیون داوران اتحادیه جهانی انتخاب شد و خودش هم از این پس، در بخش آموزش و مدرسی حضور خواهد داشت. چیزی که همیشه دوست داشت انجامش دهد. البته که قطعاً همچنان در کمیسیون داوران اتحادیه جهانی کشتی نفوذ بیشتر و پررنگتری خواهد داشت.
در این مسیر البته که ابراهیم چیچی اوغلو، حمایت و پشتیبانی هموطنش خانم یاکسی رودیکا ماریا عضو هیئت رئیسه اتحادیه جهانی را کنار خود داشت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.