به گزارش «تابناک» به نقل از مدیسن نت، محققان گزارش دادند: «این بیماران ممکن است از دست دادن تعادل و هماهنگی، ضعف یا احساس بی حسی، گزگز، سوزن سوزن شدن، یا سوزش را تجربه کنند.»
تیم تحقیق به سرپرستی دکتر «رایان دسوزا»، متخصص بیهوشی در کلینیک مایو در ایالت مین، نتیجهگیری کرد: «یافتههای ما تأکید میکند که نوروپاتی محیطی ناشی از شیمیدرمانی دردناک، یک چالش سلامت جهانی قابل توجه است که بیش از ۴۰ درصد از مبتلایان به این بیماری را تحت تأثیر قرار میدهد.»
نتایج نشان میدهد که به نظر میرسد داروهای شیمی درمانی مبتنی بر پلاتین یا تاکسان بیشترین خطر را برای درد عصبی دارند و به نظر میرسد بیماران سرطان ریه بالاترین میزان نوروپاتی را تجربه میکنند.
محققان میگویند داروهای شیمی درمانی سرطان را می کشند اما به سلولها و بافتهای سالم از جمله سلولهای سیستم عصبی هم آسیب میرسانند.
نوروپاتی محیطی یک عارضه جانبی بالقوه شناخته شده شیمی درمانی است، اما این مطالعه اولین مطالعهای است که میزان شیوع آن را در بین بیماران سرطانی تخمین میزند.
به گفته محققان، تصور میشود که این عارضه ناشی از آسیب داروی شیمیدرمانی است که سیگنالهای عصبی عادی را مختل میکند و منجر به درد مداوم میشود.
برای این مطالعه، محققان نتایج ۷۷ مطالعه قبلی را که شامل نزدیک به ۱۱۰۰۰ شرکتکننده از ۲۸ کشور بود، جمعآوری کردند.
دادهها نشان داد که بیش از ۴۱ درصد از بیماران تحت درمان با شیمی درمانی دچار نوروپاتی محیطی دردناک و مداوم شدند که حداقل سه ماه طول کشید.
نتایج نشان میدهد که تقریباً ۴۱ درصد از بیماران تحت درمان با شیمیدرمانی مبتنی بر پلاتین دچار درد عصبی شدهاند و همچنین کمی بیش از ۳۸ درصد از بیماران تحت درمان با تاکسانها دچار چنین دردهایی میشوند.
درد عصبی در بیماران مبتلا به سرطان ریه شایعتر بود و بیش از ۶۲ درصد آن را تحت تأثیر قرار داد. این شرایط احتمالاً به این دلیل است که این بیماران اغلب به چرخههای متعدد و طولانی مدت شیمی درمانی نیاز دارند.
افرادی که برای سرطان تخمدان (۳۲ درصد) و لنفوم (۳۶ درصد) تحت درمان قرار گرفتند، کمترین عارضه عصبی را داشتند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.