به دنبال گرانی قیمت خودروهای داخلی بازار مونتاژیها هم به تلاطم افتاده و همین مسئله رکود این بازار را بیش از پیش کرده است این درحالی است که وزارت صنعت هم دربرابر گرانیها موضع سکوت را پیش گرفته است.
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، قیمت خودروهای داخلی همچنان در تاثیر پذیری از نوسان قیمت دلار در بازار آزاد افزایشی بوده و اکثرمحصولات سایپا و ایران خودرو در مدار صعودی قرار گرفتهاند.
رصد قیمتی از بازار خودرو نشان میدهد که رانا پلاس امروز دو میلیون تومان نسبت به روز گذشته گرانتر شده و به قیمت ۷۱۲ میلیون تومان رسیده است. شاهین GL با رشد ۱۷ میلیون تومانی در کانال ۸۱۹ میلیون تومانی قرارگرفت و شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۳ حدود ۱۰ میلیون تومان گران شد و ۹۴۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد.
ریرا مدل ۱۴۰۳ هم با افزایش ۳۰ میلیون تومانی، یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان قیمت خورد. خودروهای ایران خودرو نیز از قاعده گرانی مستثنی نبوده به طوری که دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۳ پنج میلیون تومان گران شد و به قیمت یک میلیارد و ۱۱۵ میلیون تومان رسید.
ساینا چند؟
ساینا S دندهای دوگانهسوز مدل ۱۴۰۳ در بازار با افزایش ۵ میلیون تومانی ۵۶۰ میلیون تومان شد. پژو۲۰۷ دندهای مدل ۱۴۰۳ که یکی از پرطرفدارترین محصولات ایران خودرو است با افزایش ۵ میلیون تومانی، ۸۳۵ میلیون تومان در بازار معامله میشود و همچنین پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU ۵ P مدل ۱۴۰۳، ۵ میلیون تومان گران تراز روزهای گذشته شد و به قیمت یک میلیارد و ۵۵ میلیون تومان رسید. سمند سورن پلاس EF ۷ دوگانهسوز مدل ۱۴۰۳ در بازار با افزایش ۵ میلیون تومانی، ۸۷۵ میلیون تومان قیمت خورد.
بازار خودروهای مونتاژی هم به گرانی دلار واکنش نشان داد و بسیاری از خودروها را گران کرد؛ به طوری که چانگان CS۵۵ مدل ۲۰۲۴ با رشد ۹۰ میلیون تومانی رکورددار افزایش قیمت در بین محصولات داخلی و مونتاژی شده و به قیمت دو میلیارد و ۵۹۰ میلیون تومان رسیده است.
مونتاژی ها ۱۰درصد گران شد
کیامسی T۹ امروز با افزایش ۷۰ میلیون تومانی با قیمت دو میلیارد و ۴۸۰ میلیون تومان خرید و فروش میشود. رسپکت ۲ که از دسته محصولات مونتاژی بهمن موتوراست رشد ۷۰ میلیون تومانی نسبت به روز گذشته را تجربه کرد و با نرخ یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به فروش میرسد.
واقعیت بازار نشان میدهد قیمت کارخانهای خودروهای مونتاژی براساس اطلاعیههای جدید شرکتها بهطور متوسط بیش از ۱۰درصد بالا رفته است. این درحالی است که ابتدای آذر ماه امسال شرکتهای خودروسازی داخلی با تأیید وزارت صمت قیمت محصولات خود را افزایش دادند و پیش بینی میشد که این مجوز گرانی تنها به خودروهای داخلی ختم نشود و بازار دیگر خودروها را هم دچار تکانههای قیمتی کند.
به گزارش تابناک، در حالی که هر روز جیب مردم کوچک تر می شود و به مرور خرید خودرو نیز به دایره رویاهای مردمی می پیوندد، سید محمد اتابک وزیر صمت، اما در مقابل افزایش قیمت کارخانهای محصولات شرکتهای مونتاژی سکوت کرده است، اما شواهد نشان میدهد این گرانی جدید بدون اجازه و تائید وزارت صمت نبوده است؛ به طوری که شرکتهای مونتاژی مانند بهمن موتور، کرمان موتور و مدیران خودرو در اطلاعیههایی که به سازمان بورس درباره افزایش قیمت تولیداتشان دادهاند مدعی شدهاند که از سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان که زیرمجموعه وزارت صمت است مجوز گرفتهاند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.