سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در بخش از سخنان خود در کنفرانس خبری مشترک با همتای سودانی گفت: صحبت بسیار مثبت و خوبی را با وزیر خارجه لبنان داشتم و ایشان تأکید کرد که مشکل پروازها سیاسی نیست، بلکه فنی و حقوقی است. ما مذاکرات و تماس های خود را ادامه میدهیم و امیدواریم به نتیجه مثبتی برسیم.
به گزارش «تابناک»، بخشهایی از سخنان عراقچی در ادامه میآید:
رایزنی هایی که با وزرای امور خارجه کشورهای اسلامی مختلف داشتم، منتج به پذیرش برگزاری اجلاس وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی شده است که انشالله در ماه مارس برگزار خواهد شد.
ایران و سودان نیز در این خصوص مواضع مشترکی دارند ما تمام جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین و به ویژه طرح شوم اخیر برای کوچ اجباری مردم غزه را محکوم می کنیم.
امروز دو یادداشت تفاهم را امضا کردیم. یادداشت اول در خصوص لغو روادید دارندگان گذرنامه های سیاسی و خدمت بین دو کشور است. یادداشت دوم نیز در خصوص تشکیل کمیته مشورت های سیاسی بین دو کشور است.
در ماه های آینده نیز کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی را خواهیم داشت.
یکی از موضوعاتی که توافق شد در کمیسیون اقتصادی بررسی شود، مشارکت شرکت های ایرانی در بازسازی سودان است.
ما از دولت و ارتش سودان در مقابله با شورشیان حمایت می کنیم و با مردم بی دفاعی که در این جنگ و بر اثر حمله شورشیان دچار آسیب شدند، همدردی می کنیم .
سیاست خارجی ما کاملاً روشن است؛ هیچگاه تحت فشار و تهدید با هیچکس مذاکره نخواهیم کرد. این یک اصل اساسی است که هر کشور مستقلی به آن پایبند است.
آنچه اهمیت دارد، عمل به تعهدات است، نه اظهارات و مصاحبههای زیبا. سند امضاشده تحت عنوان یادداشت ریاست جمهوری آمریکا کاملاً گویاست و دستوراتی که در آن برای اعمال فشار حداکثری علیه ایران به وزارتخانههای مختلف آمریکا داده شده، کاملاً مشخص است.
سیاست فشار حداکثری هرگز علیه ایران کارساز نبوده و ما هیچگاه در برابر تهدیدها تسلیم نشدهایم.
ملت ایران همواره از عزت و شرافت خود دفاع کرده است و قطعنامههای تحمیلی علیه ایران هیچگاه کارایی نداشتهاند.
اگر با ملت ایران با احترام و کرامت سخن گفته شود، پاسخ در همان چارچوب خواهد بود.
امیر قطر این هفته در سفری دوجانبه به تهران خواهد آمد. این سفر در چارچوب تبادلات سیاسی میان دو کشور انجام میشود و تا این لحظه به ما منتقل نشده که ایشان حامل پیامی از طرف کشور یا نهادی خاص باشند.
در خصوص آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در شورای حکام قبلی از مدیرکل خواسته شد که گزارشی جامع درباره برنامه هستهای ایران ارائه کند. این موضوع پیچیدگیهای خاص خود را دارد و رایزنیهای ما با آژانس همچنان ادامه دارد.
در تماس تلفنی اخیر با مدیرکل آژانس، تأکید کردم که گزارش جامع نباید پروندههای بستهشده را دوباره باز کند. ما همچنان در این زمینه در حال مشورت هستیم.
به نظر میرسد که مدیرکل آژانس قصد ندارد این گزارش جامع را به جلسه بعدی شورای حکام ضمیمه کند که ما از این تصمیم استقبال میکنیم.
انتظار ما از آژانس این است که یک نهاد فنی و تخصصی باقی بماند و تحت تأثیر فشارهای سیاسی برخی کشورها قرار نگیرد. گزارشها باید بر اساس اصول فنی تهیه شوند و نباید از مسیر حرفهای خود خارج شوند.
صحبت بسیار مثبت و خوبی را با وزیر خارجه لبنان داشتم و ایشان تأکید کرد که مشکل پروازها سیاسی نیست، بلکه فنی و حقوقی است. ما مذاکرات و تماس های خود را ادامه میدهیم و امیدواریم به نتیجه مثبتی برسیم.
چابهار یک مسیر راهبردی برای اتصال کشورهای اقیانوس هند به اوراسیا و اروپا از طریق ایران است.
همکاریهای ما با هند ادامه دارد، اما توسعه این بندر بخشی از سیاست دریا محور ایران است و با استقبال از سایر کشورها همراه خواهد بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.