جلسه شورای شهر قم با حد نصاب لازم به عدم احراز صلاحیت شهردار سابق، سید مرتضی سقاییاننژاد، منجر شده و روال قانونی طی شده است. اما داستان انتخاب سرپرست، با خروج دو نماینده طرفدار شهردار از جلسه، بینتیجه مانده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی تابناک، حالا سقاییاننژادِ شهردار و یاران طرفدارش در شورای شهر قم، میخواهند کلیت ماجرا را زیر سؤال برده و هر طور شده، شهردار ۷۴ ساله، دوران بازنشستگیاش را همچنان در رأس شهرداری قم سپری کند.
اعضای شورای شهر قم در این جلسه رأی به عدم احراز صلاحیت سقاییاننژاد برای ادامه شهرداری دادند. این تصمیم به معنای پایان دوره مدیریتی او در شهرداری قم است. امروز هم رئیس شورا در نامه ای به اسکندر مومنی، دلایل و مستندات تصمیم شورا را به وزارت کشور ارسال کرد.
سقاییاننژاد از سال ۱۳۹۴ به عنوان شهردار قم فعالیت میکرد، در حالی که کارمندان شهرداری باید در ۶۵ سالگی بازنشسته شوند، اما وی با عنوان یک عضو هیئت علمی و برای مأموریت به شهرداری آمده بود. با این حال، او در هفتاد سالگی هم بازنشسته نشد و با استناد به قانون تمدید اختیاری دوره کاری به مدت سه سال برای استادان نمونه کشوری، به کارش ادامه داد. در حالی که اعضای شورای شهر هیچ مستند و سابقهای از عنوان استاد نمونه بودن در وی سراغ ندارند و به گفته اعضای شورای شهر قم، او با ارتباطات، از این فرصت مندرج در قانون بهرهبرده است.
این ارتباط، احتمالاً همان ارتباطی باشد که باعث شده بود درست روز بعد از برکناریاش از شهرداری اصفهان، او به قم آمده و این بار مدیریت شهر قم را به او بسپارند.
در حالی که شورای شهر قمُ سکونت نداشتن شهردار در قم را احراز کرده، موضوع رأی بازگشت به کار وی در دیوان، علیه صدور حکم بازنشستگیاش توسط رئیس دانشگاه نیز، مسئلهساز شده است. بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دیوان عدالت اداری نمیتواند به موضوعی همچون تمدید بازنشستگی سقاییاننژاد ورود کند. اما وی توانسته بود رأی را از دیوان بگیرد و همچنان در شهرداری به خدمتگزاری مشغول باشد. امروز نماینده تهران هم شهردار سابق قم را دوتابعیتی معرفی کرده است.
تأیید مصوبه شورای شهر، به عنوان یک اتفاق عادی و بر اساس روال قانونی، برای اسکندر مومنی منطقیترین و اصولیترین کار است. اما در برابر آن، رد شدن از روی نظر شورای یک شهر و هزینه کردن برای مدیری ۷۴ ساله، با وجود احراز نشدن صلاحیت، نمره مردودی عجیبی برایش لحاظ خواهد شد.
هر چند احتمالاً برای سقاییاننژاد هم - که در دوران مبارزات انقلاب اسلامی در آمریکا سکونت داشته و ضمن بازگشت به ایران و گرفتن سمت معاون وزیر علوم بعد از انقلاب، در دوران انقلاب فرهنگی و تا پایان جنگ نیز مجدد روانه همان کشور میشود تا بعد از آن دوران ریاستش بر دانشگاه و مدیریت شهری در اصفهان و قم فرا برسد - بهتر خواهد بود که از دولت و دولتمردان هزینه نکند و سری هم به فرزندان خود در آمریکا بزند تا خستگی این سالها را در کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.