پژوهشگران دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا در مقالهای جدید میگویند اشکال حیات انسانی میتواند نتیجهای منطقی از تکامل سیاره باشد.
به گزارش «تابناک» به نقل از نیویورک پست، جیسون رایت، استاد نجوم و اخترفیزیک در ایالت پنسیلوانیا و از نویسندگان این مقاله علمی، گفت این دیدگاه جدید نشان میدهد که ظهور حیات هوشمند شاید چندان بعید نباشد.
او در ادامه افزود: «بهجای مجموعهای از رویدادهای نامحتمل، تکامل ممکن است فرایندی پیشبینیپذیرتر باشد که بسته به شرایط جهانی، به وقوع میپیوندد.»
به گفته رایت، این چارچوب علمی پیشنهادی نه فقط برای زمین، بلکه برای سایر سیارات نیز صدق میکند و این امر احتمال وجود حیاتی مشابه حیات انسان را در دیگر جاها افزایش میدهد.
نظرات مطرحشده در این مقاله که روز جمعه در نشریه «پیشرفتهای علم» (Science Advances) منتشر شد، در تضاد با درک رایج از تکامل حیات پیچیده است که برندن کارتر در مدل «گامهای دشوار» در سال ۱۹۸۳ مطرح کرد.
بر اساس آن نظریه، تکامل حیات هوشمند و پیچیده رویدادی بسیار نادر و نتیجه مجموعه اتفاقهای استثنایی بوده است، به این معنا که احتمال وجود تمدنهای دیگر در سایر سیارات، اگر نگوییم ناممکن، بسیار بعید است.
اما مدل جدید پیشنهادی پژوهشگران میگوید تکامل بشر روی زمین چندان نامحتمل هم نبوده است.
دن میلز، نویسنده اصلی مقاله، گفت انسانها دقیقا بهموقع و زمانی که شرایط مناسب فراهم شد تکامل یافتند.
در این پژوهش ادعا شده است که مراحل کلیدی تکامل نتیجه رویدادهای منطقی و پیشبینیپذیر بودهاند. برای مثال، فرایند فتوسنتز گیاهان بهطور طبیعی جوی سرشار از اکسیژن ایجاد کرد که زمینه را برای گسترش حیات جانوری روی زمین فراهم کرد.
این پژوهش «دورههای قابل سکونت» را بخشی طبیعی از تکامل زمین میداند و این قاعده ممکن است در مورد سایر سیارات نیز صدق کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.