با تحولات منطقه و جهان

روایت پسر نصرالله از نخستین لحظات شهادت پدر/ ترامپ: فشار حداکثری علیه ایران را برگرداندیم/ ترامپ: زلنسکی دیکتاتور است

روایت پسر نصرالله از نخستین لحظات شهادت پدر؛ ادعای ترامپ درباره بازگرداندن فشار حداکثری علیه ایران و دیکتاتور خواندن زانسکی توسط رئیس جمهور آمریکا از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده‌اند.
کد خبر: ۱۲۸۹۸۵۱
|
۰۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۹ 20 February 2025
|
9320 بازدید

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، روایت پسر نصرالله از نخستین لحظات شهادت پدر؛ ادعای ترامپ درباره بازگرداندن فشار حداکثری علیه ایران و دیکتاتور خواندن زانسکی توسط رئیس جمهور آمریکا از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده‌اند.

روایت پسر سید حسن نصرالله از نخستین لحظات شهادت پدر

سید جواد نصرالله فرزند سید حسن نصرالله در گفت‌و‌گو با شبکه المسیره یمن به لحظات نخستین دریافت خبر شهادت پدرش پرداخت.

وی در پاسخ به سوال مجری المسیره که از وی پرسید؛ لحظه شنیدن خبر شهادت سید شهید والا و مقدس، شهید اسلام و انسانیت و پس از اعلام رسمی، چه تغییری در روحیه شما ایجاد شد؟ گفت: در لحظه نخست، سعی کردم که برای دیدن پیکر شهید بروم. این اولین واکنش من بود؛ یعنی شوک اولیه از شنیدن این خبر. سپس، مسئله‌ای که بعد از آن پیش آمد این بود که ما اهل یقین به خداوند هستیم و این یقین را از او آموخته‌ایم.

وی افزود: با وجود شهادت، سختی شرایط، شگفتی و شوک، ما اهل یقین به خداوند هستیم. ما اهل قرآن و اهل وعده الهی‌ایم که ان‌شاءالله هرگز متزلزل نخواهد شد.

سید جواد در پاسخ به این پرسش که" پس از شنیدن خبر شهادت ایشان، بیش از هر چیز از چه چیزی نگران شدید و چه چیزی جواد نصرالله و برادرانش را در فراق این رهبر بزرگ تسلی می‌دهد" نیز گفت: بیش از همه، صادقانه بگویم که همه برای مجاهدان و اهل مقاومت دعا می‌کردند. با اینکه چندین بار از ما خواسته شد که لبنان را ترک کنیم، ما نپذیرفتیم و مادرمان در این تصمیم پیش‌قدم بود.

وی افزود: معمولاً می‌گویند که مادر، خواهر یا همسر به دلیل احساسات و عواطف، ممکن است اصرار کنند که خانواده از منطقه خطر دور شوند، اما در واقع، مادر ما نخستین فردی بود که با ترک لبنان مخالفت کرد و گفت که باید در کنار مردم بمانیم؛ یا همراه مردم شهید شویم یا همراه آنان پیروز گردیم.

جواد نصرالله ادامه داد: این همان روش و سیره‌ای بود که سید در زندگی و شهادتش برگزید. حتی از نظر احساسی، این همان آرزوی او بود.

وی گفت: از نظر واقع‌گرایانه، دور از فلسفه‌پردازی، این خداوند است که بر دل‌ها آرامش می‌بخشد. هر چقدر هم که مؤمن، صبور و به راهت معتقد باشی، باز هم عنایت الهی لازم است. خداوند بر دل‌ها دست می‌کشد، صبر و رضایت را الهام می‌بخشد و شیطان را از تأثیرگذاری بازمی‌دارد.

سید جواد نصرالله ادامه داد: حتی یک‌بار هم در خانه‌مان این پرسش که "چرا‌ای خدا؟ " مطرح نشد. ما مسلمانیم و خدا را شکر می‌کنیم. این شهادت در شریف‌ترین و والاترین راه و در میدان نبرد رخ داد. برای من، این زیباترین پایان بود.

فرزند سید نصرالله افزود: برخی گفتند که چرا بیان کردم که خداوند به ایشان کرامت بخشید که پیکرش سالم باقی ماند. البته، همه ما آرزوی شهادت در حالی که اعضای بدن‌مان تکه‌تکه شده باشد را داریم. حتی سید نیز چنین آرزویی داشت، همان‌طور که حاج قاسم نیز این دعا را داشت و به آن رسید.

سید جواد نصرالله اظهار کرد: آنچه گفتم، به دلیل حجم عظیم کینه‌ای بود که بر سید ریخته شد، حدود ۸۴ تُن مواد انفجاری. این میزان از دشمنی، وحشی‌گری و نفرتی که بر سید اعمال شد و در نهایت پیکرش سالم باقی ماند، خود یک کرامت الهی است.

ترامپ: زلنسکی دیکتاتور است

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا با انتشار پیامی، به اظهارات اخیر «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین و مخالفت او با صلح «بدون اوکراین» واکنش نشان داد.

ترامپ شامگاه چهارشنبه در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت: «به این فکر کنید، یک کمدین نسبتاً موفق، ولودیمیر زلنسکی، از ایالات متحده آمریکا خواست ۳۵۰ میلیارد دلار خرج کند، تا وارد جنگی شود که نمی‌توان در آن پیروز شد، جنگی که هرگز نباید شروع می‌شد، اما جنگی که او، بدون ایالات متحده و "ترامپ" هرگز قادر به حل آن نخواهد بود.»

او با تأکید بر اینکه اوکراین باید کمک‌های آمریکا را جبران کند، افزود: «ایالات متحده ۲۰۰ میلیارد دلار بیشتر از اروپا هزینه کرده است و پول اروپا تضمین شده است، در حالی که ایالات متحده چیزی پس نخواهد گرفت. چرا جو بایدن خواب‌آلود خواستار برابری نشد، زیرا این جنگ برای اروپا بسیار مهم‌تر از ما است، ما یک اقیانوس بزرگ و زیبا فاصله داریم. علاوه بر این، زلنسکی اعتراف می‌کند که نیمی از پولی که برای او فرستادیم "مفقود شده است".»

ترامپ تأکید کرد: «او از برگزاری انتخابات امتناع می‌ورزد، در نظرسنجی‌های اوکراین بسیار نامحبوب است و تنها چیزی که در آن خوب بود، این بود که بایدن را "مانند کمانچه" بازی دهد. زلنسکی یک دیکتاتور بدون انتخابات است. بهتر است (زلنسکی) زود بجنبد، وگرنه کشوری برایش باقی نخواهد ماند.»

او با اشاره به مذاکرات اخیر مقامات آمریکایی و روسی در ریاض، پایتخت عربستان افزود: «در این میان، ما با موفقیت در حال مذاکره برای پایان دادن به جنگ با روسیه هستیم، کاری که همه اذعان دارند که تنها "ترامپ" و دولت ترامپ می‌توانند انجام دهند.»

رئیس جمهور آمریکا تأکید کرد: «بایدن هرگز تلاش نکرد، اروپا نتوانسته صلح را به ارمغان بیاورد و زلنسکی احتمالاً می‌خواهد "قطار پول" (کنایه از کسب سود از طریق شرایط کنونی) را ادامه دهد. من اوکراین را دوست دارم، اما زلنسکی کار وحشتناکی انجام داده است، کشورش متلاشی شده و میلیون‌ها نفر بی جهت مرده‌اند و و همینطور ادامه دارد.»

پیام «تند» رئیس جمهور آمریکا علیه زلنسکی درحالی است که پیشتر، زلنسکی ضمن انتقاد از اقدامات ترامپ، در گفت‌و‌گو با خبرنگاران در کی‌یف در مقابل ادعای رئیس جمهور آمریکا ایستاد و در عین حال موضع اوکراین را مبنی بر اینکه هیچ توافقی برای پایان دادن به جنگ بدون این کشور به دست نمی‌آید، مورد تاکید قرار داد.

به نقل از شبکه خبری سی. ان. ان، رئیس جمهور اوکراین گفت: «متاسفانه ترامپ در این فضای اطلاعات نادرست زندگی می‌کند.»

این اظهارات همچنین در حالی مطرح شده که در نشست اخیر ریاض، فقط نمایندگانی عالی رتبه از آمریکا و روسیه بدون حضور اوکراین شرکت داشتند تا درباره پایان دادن به جنگ در این کشور گفت‌و‌گو کنند.

زلنسکی در ادامه صحبت‌هایش گفت، درحالیکه هیچ کشوری حق بحث درباره مسائل دیکر کشور‌ها را ندارد، حقیقت این است که آمریکا با روسیه مذاکره مستقیم داشت و به پوتین کمک کرد تا خود را از انزوای طولانی مدتش خارج کند.

زلنسکی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به ادعای دیگری از ترامپ اشاره کرد که در آن، او گفته بود میزان رضایتمندی از رئیس جمهور اوکراین در کشورش ۴ درصد است.

رئیس جمهور اوکراین در این باره گفت، این ادعا از روسیه نشات می‌گیرد و کی‌یف شواهدی دارد که نشان می‌دهد درباره اعداد و ارقام در مذاکرات روسیه و آمریکا در ریاض صحبت شده است.

ترس اروپا از خروج نظامیان آمریکا پس از توافق احتمالی ترامپ و پوتین

نشریه آلمانی روز چهارشنبه گزارش داد که سرویس‌های امنیتی و سیاستمداران غربی نگرانند که یک توافق احتمالی بین آمریکا و روسیه بر سر اوکراین، به پایان حضور نظامیان آمریکایی در بخش‌های وسیعی از اروپا منجر شود.

یک مقام امنیتی اروپای شرقی که خواست نامش فاش نشود، به نشریه آلمانی «بیلد» گفت: «بر اساس اطلاعات ما، این موضوع به درخواست‌های ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در سال ۲۰۲۱ بازمی‌گردد، یعنی خروج نیرو‌های آمریکایی از تمامی کشور‌های ناتو که پس از سال ۱۹۹۰ به این ائتلاف پیوسته‌اند.»

بر اساس این گزارش، ایتالیا هم در حال آماده شدن برای احتمال خروج نیرو‌های آمریکایی از کوزوو است. طبق این گزارش، این وضعیت، متحدان اروپایی را در برابر «الکساندر ووجیچ» رئیس‌جمهور صربستان و ارتش قدرتمند صربستان، در بالکان تنها خواهد گذاشت.

گرچه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا پیشتر احتمال خروج کامل نیرو‌های آمریکایی از اروپا را رد کرده بود، اما رایزنی‌های روز سه‌شنبه مسکو و واشنگتن به میزبانی عربستان سعودی، احتمال تغییر و تحولات را ایجاد کرده است. در این مذاکرات، اوکراینی‌ها حضور نداشتند. پیشتر هم تماس تلفنی ترامپ با پوتین موجب نارضایتی اروپایی‌ها شد.

با این حال دیپلمات‌های آلمانی به بیلد گفته‌اند که این سناریو در منطقه‌ای که سابقا صحنه جنگ داخلی بالکان بوده، «کاملا محتمل» است. به گزارش بیلد، تنها پایگاه‌های آمریکایی در رامشتاین آلمان و پایگاه‌های هوایی در بریتانیا، از خروج احتمالی نیرو‌های آمریکایی مستثنی شده‌اند.

در سال ۲۰۲۱، ولادیمیر پوتین خواستار خروج نیرو‌های آمریکایی از تمامی کشور‌های ناتو شد که پس از سال ۱۹۹۰ به این ائتلاف پیوسته‌اند. این درخواست بخشی از نگرانی‌های امنیتی مسکو درباره گسترش ناتو به سمت شرق بود، که روسیه آن را تهدیدی مستقیم برای خود می‌داند.

پوتین معتقد است که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، غرب به تعهدات نانوشته خود مبنی بر عدم گسترش ناتو نزدیک به مرز‌های روسیه پایبند نمانده است. کشور‌هایی مانند لهستان، جمهوری چک، اسلواکی، رومانی، کشور‌های بالتیک (استونی، لتونی و لیتوانی) و چند کشور دیگر که پیش‌تر جزو حوزه نفوذ شوروی بودند، به تدریج به ناتو پیوستند.

این گسترش یکی از دلایل اصلی جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ بود. روسیه با حمله به اوکراین، تلاش کرد مانع از پیوستن این کشور به ناتو شود و پیامی به غرب ارسال کند که گسترش بیشتر این ائتلاف، برای مسکو غیرقابل‌قبول است. در مقابل، آمریکا و متحدان اروپایی، این درخواست را رد کردند و حضور نظامی خود در اروپای شرقی را تقویت کردند، که تنش‌ها را بیشتر کرد.

ترامپ: فشار حداکثری علیه ایران را برگرداندیم

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا بار دیگر تهدید‌های خود مبنی بر فشار بر جمهوری اسلامی ایران را تکرار کرد. ترامپ طی اظهاراتی مدعی شد: «ما دوباره سیاست فشار حداکثری علیه ایران را با هدف برقراری صلح اعمال کردیم. ما نمی‌توانیم [به کشورها]از جمله ایران اجازه بدهیم تسلیحات هسته‌ای داشته باشند». به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک» وی در ادامه ادعا کرد: «من برای پایان دادن به جنگ‌ها در سراسر جهان از جمله در خاورمیانه اقدام می‌کنم. ما همه گروگان‌هایی را که در غزه نگهداری می‌شوند، برمی‌گردانیم».

رئیس جمهور آمریکا سپس درباره جنگ اوکراین گفت: «امیدواریم به زودی شاهد آتش‌بس در اوکراین باشیم. اروپا نتوانست به صلح دست یابد و ولودیمر زلنسکی نیز دولت بایدن را فریب داد».

طبق این گزارش، ترامپ ضمن قدردانی از ولی‌عهد سعودی برای برگزاری مذاکرات ریاض، اظهار داشت: «من با پوتین و زلنسکی برای پایان دادن به جنگ در اوکراین صحبت کردم و تیم‌های ما روی آن کار می‌کنند».

وی در انتقاد دوباره از رئیس جمهور اوکراین توضیح داد: «زلنسکی یک دیکتاتور بدون انتخابات است و بهتر است فوراً اقدام کند، زیرا در غیر این‌صورت کشوری برایش باقی نخواهد ماند».

اسپوتنیک به نقل از رئیس جمهور آمریکا نوشت: «اگر بایدن خوب عمل می‌کرد، من برای ریاست جمهوری نامزد نمی‌شدم. زلنسکی هم اگر می‌خواست می‌توانست در مذاکرات ما با روسیه شرکت کند».

اشتراک گذاری
برچسب ها
محک پایین متن خبر
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # نیمه شعبان # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ
الی گشت
نظرسنجی
در جنگ سه ساله اوکراین-روسیه کدام طرف پیروز میدان است؟