سازمان غذا و دارو درباره کیسه‌های چای هشدار داد

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو گفت: برخی از کیسه‌های چای می‌توانند میلیاردها ذره میکروپلاستیک و نانوپلاستیک را وارد یک فنجان چای کنند.
کد خبر: ۱۲۹۰۱۰۴
|
۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۲ 22 February 2025
|
47593 بازدید
|
۵

سازمان غذا و دارو درباره کیسه‌های چای هشدار داد

به گزارش تابناک به نقل از مهر از ایفدانا، مهدی انصاری دوگانه، با اشاره به نگرانی‌های فزاینده جهانی درباره ریسک‌های میکروپلاستیک‌ها، اظهار داشت: بسیاری از کیسه‌های چای تجاری از ترکیبی از الیاف طبیعی مانند کاغذ و مواد پلاستیکی مانند پلی‌پروپیلن یا نایلون ساخته شده‌اند. این مواد پلیمری برای چسباندن کیسه‌ها و حفظ ساختار آنها هنگام قرار گرفتن در آب داغ استفاده می‌شوند. اما همین امر می‌تواند منجر به آزاد شدن ذرات میکروپلاستیک و نانوپلاستیک در زمان جوشاندن شود.

وی افزود: یک مطالعه که در سال ۲۰۱۹ منتشر شد، نشان داد که برخی از کیسه‌های چای می‌توانند میلیارد‌ها ذره میکروپلاستیک و نانوپلاستیک را وارد یک فنجان چای کنند. این ذرات با اندازه‌های بسیار کوچک، کمتر از ۵ میلی‌متر برای میکروپلاستیک‌ها و کمتر از ۱۰۰ نانومتر برای نانوپلاستیک‌ها هستند. اندازه کوچک این ذرات باعث می‌شود که جداسازی آنها حتی با صافی‌های مخصوص نیز دشوار باشد.

انصاری دوگانه توضیح داد: اگرچه تاکنون شواهد قاطعی که مصرف میکروپلاستیک‌های تولیدشده توسط کیسه‌های چای را با خطرات مشخصی برای سلامت انسان مرتبط کند وجود ندارد، اما مطالعات انجام‌شده روی حیوانات نشان می‌دهد که این ذرات می‌توانند باعث التهاب، استرس اکسیداتیو و آسیب‌های سلولی شوند. نانوپلاستیک‌ها به دلیل اندازه بسیار کوچک خود، امکان نفوذ به بافت‌ها و اندام‌ها را دارند و این مسئله نگرانی‌های بیشتری درباره اثرات بلندمدت این ذرات ایجاد کرده است.

وی افزود: برای کاهش این خطرات، می‌توان از استراتژی‌هایی مانند استفاده از کیسه‌های چای بدون پلاستیک که از مواد زیست‌تخریب‌پذیر یا تجزیه‌پذیر ساخته شده‌اند، استفاده از چای برگ‌های آزاد به‌جای کیسه‌های چای و همچنین قانون‌گذاری‌های مشخص‌تر درباره مواد استفاده‌شده در تولید کیسه‌های چای بهره برد. این اقدامات می‌توانند از آزادسازی میکروپلاستیک‌ها جلوگیری کنند و به حفظ سلامت انسان کمک کنند.

انصاری دوگانه تأکید کرد: اگرچه هنوز خطرات دقیق مرتبط با مصرف میکروپلاستیک‌ها به‌طور کامل مشخص نشده است، اما با ادامه تحقیقات و اتخاذ روش‌های پایدار می‌توان از تعامل با این ذرات جلوگیری کرد و از سلامت انسان محافظت نمود.

اشتراک گذاری
برچسب ها
محک پایین متن خبر
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۵
بیات
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۴
کپی مقالات سایت های خارجی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۴
جنس برخی کیسه ها هم کاملا از پلاستیکه. حتی دمنوشهای معروف داخلی.
دیگه بدتر.
حسن
|
United States of America
|
۱۱:۵۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۴
آقای انصاری عزیز فکری هم به پودر کاکائو تقلبی در باز بکنید هسته های خرما رنگ های غیر مجاز تولید کردنند به خورده ملت می‌دانند پودر کاکائو ۶۰۰الی ۷۵۰هزار تومان چه کسی باید جلویش را بگیرد اکثر کارخانه های کوچک استفاده می‌کنند تشریف ببرید به شهرک‌های اطراف تهران لوازم قنادی هاکارخانه های اطراف کرج پیگیری بکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۴
هرچیزی که ما داریم استفاده میکنیم و میخوریم ازگوشتومرغومیوهاوسبزیهاهمه به نوعی آلوده هستن همون سمی که برای میوه سبزی و غیره وکودی که به گیاهان وغیره میزنن وچرخه ناسالم ادامه داره ومافکرمیکنیم بهترین گوشتومرغومیوه استفاده میکنیم چای هم همینطوره حالبیش اینه که قیمتاسربه فلک می‌کشه که ازهمه ناسالمتره والابخداکسی برای مردم دل نمیسوزونه که
محمدامین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۴
مواد غذایی شده پر از سم و خیلی گران با بدبختی پول درمیاریم سم وارد بدنمون میکنیم
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # نیمه شعبان # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ
الی گشت
نظرسنجی
در جنگ سه ساله اوکراین-روسیه کدام طرف پیروز میدان است؟