مراسم «رفیق انقلاب» بزرگداشت سردار پاسدار حاج محسن رفیقدوست در سالن خلیج فارس موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، در ابتدای این برنامه که به میزبانی سردار سرلشکر محسن رضایی برگزار شده بود؛ حاج علی فضلی به بیان خاطراتی از همراهی محسن رفیقدوست در دوران دفاع مقدس و تأمین لباس غواصی برای انجام عملیات، و توکل و اعتماد او و دیگر فرماندهان به یاری خدا در شرایط سخت و پرفشار پرداخت.
سپس کلیپی از سخنان رهبر انقلاب درباره سید حسن نصرالله پخش شد.
سخنران بعدی علی لاریجانی بود که به فراز و فرود دورانهای زندگی محسن رفیق دوست پرداخت و گفت وی در همه این دورانها با انقلاب روراست بود. دوره اول قبل از پیروزی انقلاب، دوره دوم از بدو پیروزی انقلاب تا پایان جنگ و مشکلات عدیده در تولید و تأمین نیازها که با خصوصیات خاص اخلاقی او میسر شد، و دوره سوم هم بعد از پایان جنگ و تصدی سمت بنیاد مستضعفان با دستور رهبر انقلاب.
نقش رفیقدوست در توسعه صنعت موشکی
او افزود: او در دوران مدیریتش نشان داد که یک مدیر توسعهگراست. در مدیران تعداد اندکی هستند که تحولگرا هستند و به فکر توسعه و آینده ایران هستند. مانند آقای رفیقدوست، که اگر این روحیه ایشان نبود در دوران جنگ خیلی مشکل میداشتیم. او با شجاعت اداره میکرد، یکی از کارهای مهم ایشان صنایع نظامی است که بخش موشکیاش بسیار آشکار شده، او تلاش میکرد راه توسعه مهندسی را هموار کند.
رئیس سابق مجلس شورای اسلامی با نقل گفتههایی از کتابهای شهید مطهری و سخنان سید حسن مدرس درباره موضوع اقتصاد و اهمیت آن در اداره کشور از نظر اسلام، عنوان کرد: بخشی از مشکلات امروز ناشی از حضور مدیرانی است که ذهن توسعهگرا ندارند. نکته دیگر هم مردمی سازی اقتصاد است، که بزرگانی چون عسگراولادی و رفیق دوست و ناطق نوری برای پافشاری بر همین امر از دولت خارج شدند.
او سخنانش را با ذکر جملهای از شهید مدرس ادامه داد: «دولت نه تاجر خوبی است. نه مالک خوبی، نه تولید کننده خوبی! امور اقتصادی باید در دست مردم باشد.» و افزود: بخشی از مشکلات امروز این است که بیش از ۸۵ درصد منابع و این امور در دست دولت و حکومت است، و این شیوه حکومتی درست نیست. حتی اگر تحریمها برداشته شود چیزی تغییر نمیکند.
لاریجانی با ذکر خصوصیات رفیق دوست در دوران مدیریت، به روحیهبخشی و مثبت اندیشی او در کوران حوادث دفاع مقدس اشاره و تاکید کرد مدیرانی که در حوادث و فراز و فرودها فعال هستند مورد نیاز کشورند. وی با بیان خاطرههای در تأمین مهمات از سوریه و لیبی در دوران جنگ فضای صمیمانهای فراهم کرد و گفت: یکی از آن موشکها را به شهید طهرانی مقدم دادند برای اینکه از روی آن کپی کنند.
امنیت اقتصادی موضوع بعدی بود که لاریجانی به آن اشاره کرد، و گفت: رفیق دوست به مدیران زیردستش اعتماد میکرد و ریسک اعتماد را میپذیرفت. وی با اشاره به نظارتها و ضوابط بیش از حد به ترس مدیران از انجام کار اشاره کرد، که باعث میشود پویایی و نشاط و تحرک در این حوزهها از میان برود. شجاعت در مدیریت امر مهمی است که به آن احتیاج داریم.
او رفیق دوست را یک عنصر سیاسی دانست که این سلیقه و اندیشه سیاسی را در کار مدیریت خود دخالت نمیداد و برایش مهم بود که کار درست پیش برود. وی با ذکر این موضوع که اندیشه یک دست شدن و محدودنگری باعث پیش نرفتن کارها و ناکارآمدی میشود گفت: ایران بزرگ است و ملت ایران بسیار عزیز است، اگر شرایط سخت است باید با هم این شرایط را پشت سر بگذاریم.
لاریجانی در پایان این ابیات را از اقبال لاهوری خواند:
چون چراغ لاله سوزن در خیابان شما
ای جوانان عجم، جان من و جان شما
غوطهها زد در ضمیر زندگی اندیشهام
تا بهدست آوردهام افکار پنهان شما
خاطرهای از خفت دادن سفیر شوروی به دستور امام
در بخش سوم این مراسم ضمن بیان حضور رفیقدوست در مؤسسات مختلف فرهنگی و خیریه در جهت توسعه ایران، خاطرهای از خفت دادن سفیر شوروی به دستور امام، به خاطر کمکهای علنی این کشور به رژیم صدام. و سیلی زدن محسن رفیق دوست به صورت سفیر شوروی مطرح شد و سپس میزبان این مراسم محسن رضایی روی صحنه رفت.
سردار سرلشکر محسن رضایی با بیان اینکه هدف اصلی برگزاری این نشست تقویت برادریهاست گفت: روابط برادری، عاطفی و انسانی هرچه ترویج یابد استحکام درونی ما بیشتر میشود که این رویه را از حاج محسن رفیقدوست آغاز کردیم.
وی با یادآوری وضعیت سپاه در ماههای اول انقلاب؛ خاطرنشان کرد: در اوایل انقلاب، سپاه طی ۲ سال و نیم ۴ فرمانده عوض کرده بود و وضعیت باثباتی نداشت و ما فرماندهان سپاه به اتفاق حاج محسن رفیقدوست، پشت سر امام خمینی (ره) اجازه ندادیم که بنیصدر و دولت موقت مسیر سپاه را منحرف کنند و حاج محسن نقش فعالی در تأسیس و جهت دهی به سپاه داشت.
وی گفت: سردار رفیقدوست نقش بسیار مهمی در تأمین لجستیک مورد نیاز جنگ داشتند و حقیقتاً با تمام وجود در جهت تأمین ادوات و مهمات تلاش میکردند.
محسن رضایی در پایان سخنانش با یادآوری فعالیت قریب به ۵۰ ساله سردار رفیقدوست در انقلاب و ولایت پذیری ایشان؛ گفت: ارتباط و ارادت ایشان به مرجعیت، روحانیت و ولایت تا به امروز بدون ذرهای انحراف باقی مانده است.
این برنامه با پخش کلیپی از خاطرات رفیق دوست و خاطرات سرداران سپاه، و بیان نقش او در قدرت گرفتن صنایع دفاعی ایران و دریافت نمونه از کشورهای همپیمان ادامه پیدا کرد، تا حاج صادق آهنگران پشت تریبون قرار گرفت، و دو شعر در توصیف محسن رفیق دوست و سابقه او، و شعری در رثای شهیدان باکری را برای حضار خواند.
سردا سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه این مراسم به تصورش از حاج مسحن رفیقدوست اشاره کرد و گفت: حقیقتاً از روزی که وارد سپاه شدم و در تمام دوران دفاع مقدس، برداشتی که از شخصیت کمنظیر و بینظیر برادر عزیزم سردار حاج محسن رفیقدوست دارم، شخصیتی عمیق و چند بعدی و توانمند و با ویژگیهای متعدد است.
رفیقدوست بنبستشکن بود
او با بیان ویژگیهای ارزشمند رفیق دوست به بنبستشکنی و عدم شنیدن «نمیشود» از او اشاره کرد و افزود: به طور طبیعی در دوران دفاع مقدس و در تحریم، در دوران کمی امکانات در سپاه، در قبال فشارهای دشمن و فشارهای همه ما مسئولین بخشها و یگانهای جنگ که امکانات میخواستیم، زیاد میخواستیم، زود میخواستیم و خوبش را میخواستیم، ایشان مکلف بود به اینکه اینها را تأمین بکند ولی طبیعت تأمین این امکانات که آن روز بخش اعظمش در کشور موجود نبود این بود که بگوید اینقدر پول میخواهد و اینقدر دور زدن تحریمها را میخواهد و… اما یکبار ما نشنیدیم که بگوید امکان ندارد و نمیتوانیم اینکار را بکنیم.
او با بیان خاطرهای از شهید باقری ادامه داد: ایشان برای کاری به ژاپن میرفتند و شهید باقری از ایشان خواست فلان مدل لنز تله دوربین را برای ما تهیه کن. ایشان سه چهار روز بعد که برگشت تعدادی دوربین تله و لنز و اینها را در اختیار اطلاعات جنگ گذاشت. از این نمونهها ما زیاد دیدیم. تأسیس اطلاعات عملیات با شهید باقری انجام شد ولی تجهیز و راه اندازی و بالندگی آن بخش زیادیاش مدیون تلاشهای آقای رفیق دوست است که بخشی از آن به روحیه جهادی و تلاشگری ایشان بود و بخشی از آن مربوط به برکتی بود که خداوند به این عزیز ما میداد که با اخلاص و با تلاش شبانهروزی کار را دنبال میکرد.
باقری افزود: در ماجرای دستوری که مسئولان کشور درباره واگذاری یک اعتبار به طور مشترک و مساوی به واحدهای نظامی در جبهه میدادند، به فاصله دو سه روز آن اعتبار میآمد در واحدهای سپاه و هزینه میشد، و در واحدهای مشابه میگفتند پول نیامد! میگفتیم چی شده؟ میگفتند بانک مرکزی گفته سازمان برنامه باید فلان کار را میکرد و… یعنی آنچه در کشور دو سه ماه وقت میبرد ایشان ظرف ۲۴ ساعت یا ۴۸ ساعت کار را راه میانداخت.
وی در ادامه به نقل خاطرهای از آغاز راهاندازی فعالیت سپاه پاسداران و محور مقاومت در منطقه سوریه و لبنان پرداخت و گفت: بعد از عملیات بیت المقدس و در آستانه عملیات رمضان رژیم صهیونیستی تهاجمی به لبنان کرد و بمبارانی در سوریه داشت. فرماندهانی از سپاه به سوریه اعزام شدند و من هم همراه عزیزانی که رفتند عازم شدم؛ یکی دو هفتهای کارهایی را انجام دادیم و با فرمان امام ما برگشتیم و تیپ حضرت رسول برای مدتی باقی ماند و بعدتر آمدند. آقای رفیق دوست در سرزمین غربت و در سوریه، آنقدری که من شاهد بودم در راهاندازی فعالیت سپاه و نیروهای اعزامی ج. ا در سوریه و لبنان و شکلدهی یک جبهه مقاومت که بعدها نام حزب الله به خود گرفت، تا حد زیادی مرهون تلاشهای این بزرگوار است. من شاهد بودم که در ملاقاتها و رفت و آمدهایی با مقامات کشوری و ارتش سوریه و در لبنان و مسئولان فلسطینی از جمله ابوعمار (یاسر عرفات) در صحبت با اینها کارها را با سرعت دنبال کردند و کارها روی دور افتاد. بگذریم از اینکه آنچه امروز صنعت دفاعی نام میبریم و اینقدر بالندگی پیدا کرده، مراحل آغازینش که کار بسیار سخت و سنگینی است طبیعتاً با روحیه نشدن و با راههای نپیموده و مشکلات فراوانی مواجه بود. همین نمونه موشک ضد تانک تاو که سرآمد فناوری روز جهانی است و در اختیار آمریکاییها بود، تولیدش در کشور ما در وزارت سپاه توسط دانشمندان و جوانان و با مدیریت بی نظیر حاج محسن رفیق دوست چگونه اتفاق افتاد. هرکدام داستانهایی است که باید بهش پرداخته بشود، البته ایشان بخش کمی از خاطراتشان را دو جلد کتاب بیان کردهاند و ضبط و پیاده و چاپ شده ولی از عناصر اساسی و کم نظیر انقلابی هستند که هنوز ناگفتههای فراوانی ازشان وجود دارد.
در پایان حاج محسن رفیقدوست به روی سن رفت و با سخنان کوتاهی از برگزار کنندگان این برنامه و حاضرین سپاسگزاری نمود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.