به گزارش سرویس سیاسی تابناک، هر بازه زمانی یک اتفاق برجسته دارد که با قدری حساب و کتاب روزها پی میبریم که آن اتفاق مربوط به چه ایامی است؛ گاهی این اتفاق از میان انبوه وقایع و اخبار برجسته میشود و گاهی هم از فقدان اخبار مهم و ویژه، هرچه که هست احتمالا متفق القول اتفاق برجسته ماه آذر را سقوط بشار اسد و روی کار آمدن جولانی آن هم ظرف تنها ۱۱ روز بدانیم. مطابق آنچه از سوی افراد مختلف روایت میشود جمهوری اسلامی تلاش خود را کرد تا به اسد کمک کند اما گویی اسد و سوریه ۲۰۲۴ تفاوتهای بسیاری پیدا کرده بودند. پس از این سقوط نیز هشدارهایی از سوی تحلیلگران ارائه میشد که عراق و یمن گزینههای بعدی و با هدف تضعیف جبهه مقاومت هستند.
هرچند که احتمال سقوط اسد کم نبود و از همان آغاز گمانهزنیهایی مبنی بر آن وجود داشت اما به وقوع پیوستن آن موجب نوعی سردرگمی شده بود، احتمالا از همین رو بود که رهبر انقلاب در دیداری که سه روز بعد داشتند نسبت به اوضاع منطقه روشنگری کردند تا قدری شرایط برای جامعه روشنتر شود.
همزمان با سقوط اسد، زندانیان مختلفی در سوریه از بند آزاد شدند اما شرایط متفاوت زندان صیدنایا در حومه دمشق توجهات را به خود جلب نمود و در این بین شایعات مختلفی نیز منتشر میشد؛ یکی از آنها شایعه پیرامون حضور امام موسی صدر در صیدنایا بود که با تکذیبیهای از سوی خانواده وی مواجه شد.به عقب برگردیم تا از آغاز ماه مروری بر مهمترین اخبار آذر داشته باشیم.
روز نخست آذر صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در غزه در دادگاه کیفری بینالمللی بود، به موجب این حکم ۱۲۴ کشور عضو دیوان دادگستری بینالمللی موظف هستند در صورت ورود این افراد به کشورشان آنها را بازداشت نمایند.
روز دوم آذر قطعنامه پیشنهادی علیه برنامه هستهای ایران که توسط تروئیکای اروپایی تدوین شده بود، در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تصویب رسید.
هفتم آذر نیز آتش بس میان اسرائیل و لبنان آغاز شد.
انتصابات دولت در آذر نیز همچنان ادامهدار بود و در ادامه این انتصابات ۷ آذر خبری پیرامون انتصاب پسر پزشکیان بعنوان رئیس دفتر پدرش منتشر شد که حاشیهساز شد و نشان داد رویهی انتصابات خانوادگی دولتهای سابق در دولت پزشکیان نیز بر قوت خود باقی خواهد بود.
انتشار ویدیویی از کنسرت فرضی پرستو احمدی در یکی از اماکن مربوط به وزارت میراث فرهنگی و دستگیری این خواننده زن، موجی حمایتی در فضای مجازی به راه انداخت. هرچند که با گذشت زمان ابهاماتی نسبت به این اقدام شکل گرفت و برخی از همان کاربران حامی گمانهزنیهایی درباره پروژه بودن این کنسرت فرضی داشتند.
در آذر همچنان گمانهزنیها درباره چند و چون مذاکره احتمالی با آمریکا داغ بود. درگیریها بر سر ظریف نیز ادامهدار بود که در نهایت منجر به شکایت برخی از نمایندگان در صحن مجلس شد که آیا واقعا در این شرایط مشکل اصلی مردم ظریف است؟ دولت نیز لایحهی اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس را آماده کرد.
۲۶ آذر اعلام شد که خروج از لیست سیاه FATF در دستور کار دولت قرار گرفته که این خبر آغاز مجددی بر یک مجادله سابقهدار در دولت روحانی بود.
اما همچنان و مانند ماههای قبل قانون حجاب، جزو مهمترین اخبار اغلب روزها بود. دولت از مجلس درخواست عدم ابلاغ داشت تا بتواند لایحهای اصلاحی آماده کند اما فشارهای درونی و بیرون بر مجلس زیاد بود که نهایتاً منجر به ورود شورایعالی امنیت ملی و توقف ابلاغ شد.
در برهه کشاکش بر سر قانون حجاب تابناک چندین گفتگو با افراد مختلف پیرامون آن داشت که در ادامه دو مورد از آنها را از نظر خواهید گذراند.
احمد بخشایشی اردستانی درباره قانون حجاب در گفتگو با تابناک گفت:«وقتی قانونی باشد که جامعه آن را نپذیرد، در جامعه دوقطبی ایجاد میکند و مشکلاتی به وجود میآورد. اجرای این قانون باعث میشود که افراد به هم پرخاش کنند و حتی کتک کاری شود. عدهای هم از این وضعیت برای کسب درآمد استفاده میکنند، مثلا شمارهی ماشینهای مردم را برمیدارند تا پول به دست بیاورند که این کار خوبی نیست. قانون باید طوری باشد که باورپذیر باشد».
محمدعلی ابطحی نیز در این باره در گفتگویی دیگر با تابناک، گفته بود:«بنده معتقدم دلسوزان دین و متدینان بیشتر از همهی اقشار باید نگران این لایحه باشند، چون درحقیقت نتیجهی این لایحه، گسترش بیبندوباری و بیاعتقادی به مبانی دینی است؛ هیچ دینی با اجبار در درون جامعه شکل نمیگیرد، به خصوص در مورد مسئله حجاب و اینکه ارتباط پیدا کرده با حاکمیت که انگار حجاب یعنی حاکمیت!»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.