شماری از قانونگذاران امریکا طرحی با نام "آزادی عراق از دست ایران" به کنگره ارایه داده اند.
به گزارش تابناک به نقل از عصرایران، در این طرح، درخواست شده راهبردی در کنگره معرفی شود تا تمام نیروهایی که در این طرح با عنوان "میلیشای دست نشانده ایران در عراق" توصیف شده اند به طور غیر قابل بازگشتی برچیده شوند. این طرح شامل حشد الشعبی می شود اما محدود به آن نمی ماند.
در این طرح، ادعا شده هدف این خواهد بود که "سیطره ایران بر سیستم سیاسی عراق پایان یابد".
مقامات جمهوری اسلامی ایران بارها تاکید کرده اند دخالتی در امور داخلی عراق ندارند. آنها وجود نیروهای وکالتی یا نیابتی در منطقه از جمله عراق را تکذیب می کنند.
رسانه های امریکایی این اقدام را این گونه تحلیل کرده اند: "تلاشی از جانب هر دو حزب جمهوری خواه و دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا آغاز شده تا راهی را برای کاهش نفوذ ایران در عراق بیابند".
"جو ویلسون" از حزب جمهوری خواه و "جیمی پانتا" دو عضو کنگره آمریکا طرح "آزادی عراق از دست ایران" را این هفته به کنگره ارایه داده اند.
ویلسون روز پنجشنبه در توییتر (ایکس) نوشت و ادعا کرد: "من خدا را شکر می گویم که توانستم طرح آزادی عراق از دست ایران را معرفی کنم. این طرح حیاتی دوحزبی از تلاش مردم عراق حمایت می کند تا کشورشان را از دست ایران آزاد کنند".
ویلسون رییس سابق کمیته فرعی خاورمیانه مجلس نمایندگان امریکا همیشه یک منتقد صریح الهجه ایران بوده است.
وی اخیرا از دولت امریکا خواسته است چند گروه شبه نظامی عراقی مرتبط با ایران را "سازمان های تروریستی خارجی" بنامد. او همچنین عضو ائتلاف دوحزبی بود که سال گذشته قانونی را در کنگره تصویب کرد تا آمادگی امنیتی و نظامی آمریکا و امضا کنندگان پیمان ابراهیم را افزایش دهد تا با ایران در خاورمیانه به مقابله برخیزند.
منظور از پیمان ابراهیم، طرحی است که در چارچوب آن 4 کشور عربی (امارات، بحرین، مراکش و سودان) با اسرائیل، رابطه برقرار کردند و آن را به رسمیت شناختند.
در طرح جدید "آزادی عراق از دست ایران" آمده است: "سازمان های مختلف در حکومت آمریکا ملزم هستند طرحی را تهیه کنند تا به عراق کمک کنند خود را از نفوذ ایران خارج کند".
این طرح شامل وضع تحریم بر عراق در صورت ادامه واردات گاز طبیعی مایع از ایران نیز می شود.
دولت امریکا در مارس گذشته معافیت عراق از تحریم واردات برق ایران را لغو کرد اما معافیت عراق در مورد تحریم واردات گاز ایران هنوز پابرجاست.
واردات برق و گاز از ایران نقشی حیاتی در جبران کمبود های عراق در بخش انرژی دارد.
"مایکل نایتس" کارشناس ارشد موسسه سیاست خاورمیانه ( مستقر در واشنگتن) گفت این طرح در حالی مطرح می شود که برخی در کنگره از بی عملی دولت امریکا در قبال ایران خسته و ناامید شده اند.
وی افزود: این نشانه ای از خسته شدن کنگره از وعده های عملی نشده دولت آمریکا در زمینه سخت گیری بر ایران است. این بی عملی واشنگتن منافع اقتصادی بسیار با ارزشی را برای ایران تامین کرده است.
این طرح علاوه بر طرح ادعاهایی درباره عراق و بیان اتهاماتی علیه ایران شامل این موارد نیز می شود: "اگر میلیشیای مورد حمایت ایران در عراق درهم شکسته نشود دیگر آمریکا به عراق کمک های امنیتی نخواهد کرد. همچنین عراق باید از حمایت از تروریسم نیروهای شبه نظامی و حشد الشعبی دست بکشد و آنها را از دولت کنار بگذارد".
عراق بعد از چین و امارات، بزرگترین شریک تجاری ایران است. ایران و عراق، طولانی ترین مرز مشترک زمینی را باهم دارند. دولت های ایران و عراق نیز دارای روابط نزدیک و همسویی سیاسی درباره بسیاری از مسائل منطقه ای هستند.
دولت عراق همزمان با ایران و امریکا، دارای روابط خوب و مثبتی است. عراق هم اکنون میزبان پایگاه های نظامی ارتش امریکاست. عراق در سال های اخیر به طور همزمان میزبان نیروهای نظامی ایران و آمریکا بوده است. هر دو به صورت جداگانه به عراق در مقابله با حملات داعش کمک می کردند.
همزمان، برخی گروه های سیاسی - نظامی در عراق حملاتی را علیه نظامیان امریکایی در خاک عراق و سوریه انجام داده اند. دولت امریکا می گوید این گروه ها به ایران نزدیک هستند. این گروه ها، حضور نظامیان امریکایی در عراق و سوریه را اشغالگری می دانند و خواهان خروج سریع آنها از منطقه هستند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.