مطمئنا این حجم از درگیری، جنجال، اهانت و... موضوعی اتفاقی نیست و دلیلی مهم و اساسی دارد.
به گزارش سرویس ورزشی تابناک، هرچه به هفتههای پایانی لیگ برتر دوره بیستوچهارم نزدیکتر میشویم، دعواها و جنجالهای حساستری را هم مشاهده میکنیم. در حقیقت شکل درست ماجرا این است که شاهد فوتبالهای جذابتر و باکیفیت تری باشیم، اما فعلاً که نحوه دعواها و جنگ لفظی، زیباتر شده است!
در همین هفته بیستوپنجم که جمعه و شنبه گذشته برگزار شد، در دو دیدار اتفاقاتی افتاد که اصلاً نمیتوان به سادگی از کنار آن گذشت. کتککاری جنونآمیز در حاشیه بازی ملوان و هوادار که ردپای مدیر رسانهای، بازیکن و لیدر در آن وجود دارد، نشان از عمق فاجعه است. یکی از روزهای سیاه فوتبال ایران در شرایطی رقم خورد که حاضران در ورزشگاه پاس قوامین اکباتان، شاهد حواشی عجیبی از جمله سلسله درگیریها و تنشهایی در طول یکی دو ساعت بودند.
پس از درگیریهای لفظی در کنار خط طولی که در دقایق پایانی نیمه اول ایجاد شد، ماجرای درگیری مازیار زارع (سرمربی ملوان) و میلاد فاندر (مدیر رسانهای تیم هوادار) در نزدیکیهای سالن کنفرانس خبری ایجاد شد و در ادامه آن ویدئویی چند ثانیهای از کتک خوردن مدیر رسانهای تیم هوادار منتشر شد. وقتی خبر درگیری به اعضای تیم فوتبال هوادار در رختکن میرسد، آنها به محوطه ورزشگاه میآیند و درگیری جدیدی میان اعضای دو تیم ایجاد میشود. کار به جایی میرسد که نیروی انتظامی مجبور به برخورد خشنتر با بازیکنان و اعضای هر دو تیم میشود.
در همین روز (شنبه)، در اراک هم اتفاقاتی حیرتانگیز افتاد. درگیری و تنش در طول بازی به نشست خبری سرمربیان دو تیم کشیده شد که پاتریس کارترون و مجتبی حسینی حسابی از خجالت هم درآمدند. در واقع وقتی فیلمهای اظهارات طرفین در رسانهها منتشر شد، تنها چیزی که جلب توجه میکرد، تنش بالا و جدال لفظی در حد اعلای دو سرمربی در بالاترین سطح فوتبال باشگاهی کشورمان بود. طرف ایرانی و فرانسوی برای اثبات و حقانیت خود و تیمشان، به کلماتی متوسل شدند که نمونه آن در فوتبال دنیا و حتی کشورهای آمریکای جنوبی یا در همسایگی ایران کشوری چون ترکیه که فوتبالشان درگیری و تنش کم ندارد هم کم سابقه است. گرچه همین فوتبال ترکیه و لیگ آن، به مراتب از لحاظ فوتبالی و متن آن، بالاتر و باکیفیتتر از لیگ خودمان است و در نازلترین حالت اینکه مابه ازای دعواها و تنشها، حداقل هواداران از حضور ستارهها و چهرههای شناخته شده بینالمللی و سطح فوتبالشان، لذت هم میبرند. اما چهار تیم بزرگ و پرهوادار فوتبال ایران شامل استقلال، پرسپولیس، سپاهان و تراکتور در مسابقات آسیایی فصل جاری یکی پس از دیگری حذف شدند و ناکامیهای سریالی را به ارمغان آوردند!
ادبیات سخیف کارترون و رجائیان
در بخشی از نشست خبری سرمربیان آلومینیوم و سپاهان، جملاتی ردوبدل شد که مشخصاً هدفی جز بیاحترامی و تخریب، نداشت. سرمربی سپاهان در بخشی از صحبتهایش گفت: «بروید با همسطح خودتان در بیفتید؛ بجنگید در لیگ بمانید نه اینکه جلوی سپاهان اینطور رفتار کنید، این رفتارها واقعاً ناراحتکننده است. من تاکنون چنین چیزی ندیدهام، نمیکت حریف همه حمله میکنند و من واقعاً نمیتوانم اینرا باور کنم، این رفتارها غیر قابل قبول است. به انزلی رفتیم کادرفنی حریف با خبرنگار درگیر شد، به یزد رفتیم بطری و فحش خوردیم، به اراک آمدیم کل نیمکت تیم حریف به ما حمله کردند. نمیفهمم اینها مربی هستند یا اوباش؟»
سرمربی آلومینیوم هم در واکنش به اظهارات کارترون، به خرید بنیدر توسط سپاهان، کنایه زد: «با بیتالمال مملکت و دلار ۱۰۰ هزار تومانی میلیونها خرج میکنند این آدمها را میآورند و هیچکاری هم برای فوتبال و جوانهای این مملکت نداشتند. فقط حسابهای بانکی آنها را پر کردهاند. راست میگوید که ما در سطح آنها نیستیم بازیکن مسئلهدار میآورند، ما در سطح آنها نیستیم.» مجتبی حسینی در پاسخ به همتای خود در تیم اصفهانی، افزود: «بنده خدا توهم برداشته، باید اندازه دهان خودش صحبت کند. او فقط پاسپورت فرانسوی دارد، بیاید جایش را با ما عوض کند، ببینیم چند مرده حلاج است. من بارها با تیمهای مختلف و جوانها این تیم را شکست دادم. از لحاظ عدد قرارداد حرفی برای گفتن ندارم، اما از لحاظ فوتبال و عملکرد خیلی مرد هستی، بیا جایمان را عوض کنیم، ببینیم چهکاره هستید.»
در این میان، مدیرعامل باشگاه آلومینیوم با بیان اینکه «سرمربی سپاهان پاسخگوی ادبیات سخیف خود باشد»، در چند مصاحبه به موضوع پرداخت و نکته عجیبتر اینکه ادبیات خود او هم چندان قابل دفاع نیست. رجاییان در اظهارنظرهای خود از این جملات استفاده کرده است: «مربی ایرانی جای کارترون بود، دستبند میزدید. سرمربی که تیم سپاهان آورده، چون خارج از کشور بود قابل احترام است و میهمان ایران شده، اما در نشست خبری بعد از بازی از الفاظی استفاده کرده که در شأن خودش است. افراد «کوتوله» که تجربه و شخصیت آنها با جایگاه فعلی این افراد همخوانی ندارد، به سپاهان ضربه زدهاند. اتفاقاتی طی سالهای اخیر افتاده که در شأن سپاهان و اصفهان نیست.»
فوتبالی که ساختار معیوب آن نمایان شده است
مطمئناً این حجم از درگیری، جنجال، اهانت و ... موضوعی اتفاقی نیست و دلیلی مهم و اساسی دارد. توجیه این دست اتفاقات که حالا تعداد آن با هفتههای برگزاری مسابقات، برابری میکند و هر هفته حداقل در یک یا دو دیدار شاهد درگیری و تنش در سطح بالا هستیم، با دلایلی چون حساسیت و خستگی عضلات بازیکن یا بالا بودن آدرنالین مربی و سایر عوامل تیمها، توجیهپذیر نیست. عجیب است که دیگر تفکیکی هم نمیتوان قائل شد؛ از باتجربه تا جوان، از خارجی تا داخلی، از مدیر تا مربی و هوادار، همه در ورطه سقوط فنی و اخلاقی، گرفتار شدهاند.
بدیهی است که در این بین مربی، مدیر، بازیکن و هوادار خوب و بااخلاق و کاردرست وجود دارد و چهبسا تعدادشان کم هم نیست، اما جنجالهای پرتکرار در قیاس با دیگر ابعاد فوتبالمان، چیزی بسیار فراتر از حد و سطح نرمال و طبیعی است و برای همین حسابی توی ذوق میزند.
نکته قابل تأمل اینکه کمیته اخلاق و کمیته انضباطی چیزی شبیه کالای ویترینی در فوتبالمان هستند و در سالهای گذشته نتوانستهاند با توجه به وظایف و ابزار قدرتی که در اختیار دارند، راهکاری برای کاهش تنشها و بیاخلاقیها بیابند و بازدارندگی لازم را ایجاد کنند. هرچند رفتار گاهاً سلیقهای و تبعیضآمیز این دو کمیته و دیگر مسئولان و ارکان، خود به بدتر شدن این روند دامن زده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.