امشب ماه کامل صورتی را رصد کنید

ماه بیست‌وچهارم فروردین به فاز کامل می‌رسد و بیشتر طول شب قابل مشاهده است.
کد خبر: ۱۲۹۸۹۳۹
|
۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۲ 13 April 2025
|
4581 بازدید

امشب ماه کامل صورتی را رصد کنید

به گزارش تابناک به نقل از ایمنا، ماه یکشنبه _بیست‌وچهارم فروردین_ در فاز بدر یا کامل قرار دارد، حوالی غروب خورشید طلوع می‌کند و هنگام سحر نیز غروب می‌کند؛ بر اساس نامگذاری‌های انجام شده توسط قبایل آمریکایی، این پدیده ماه کامل صورتی نام دارد، اگرچه این پدیده در آمریکای شمالی "ماه صورتی" خوانده می‌شود، اما ربطی به رنگ قمر زمین ندارد، بلکه به دلیل رویش گل‌های صورتی در این زمان از سال در منطقه‌ای در آمریکای شمالی است.

در شب‌های پس از بیست‌وچهارم فروردی، ماه هر روز حدود یک ساعت دیرتر طلوع می‌کند و اواخر شب نیز با نور زیادی می‌درخشد، سپس طی چند روز فقط در آسمان قبل از سحر و اوایل صبح قابل مشاهده است؛ زمانی که به تربیع آخر می‌رسد، یک هفته پس از ماه کامل، نیمه‌های شب طلوع می‌کند و حوالی ظهر نیز غروب می‌کند.

لحظه دقیق ماه کامل زمانی است که طول جغرافیایی دایره‌البروجی ماه دقیقاً ۱۸۰ درجه از طول جغرافیایی دایره‌البروجی خورشید فاصله داشته باشد، ماه کامل را می‌توان هر زمانی از شب مشاهده کرد.

غیبت قمری Spica

ماه یکشنبه، بیست‌وچهارم فروردین از مقابل ستاره اسپیکا (Spica) عبور می‌کند و غیبت ماه ایجاد می‌شود که که تنها از آمریکای لاتین، دریای کارائیب و جنوب آفریقای جنوبی قابل مشاهده است، این پدیده از اصفهان قابل رصد نیست.

غیبت ماه تنها در بخشی از جهان قابل مشاهده خواهد بود، زیرا ماه آن‌قدر به زمین نزدیک است که موقعیت آن در آسمان تا دو درجه در سراسر جهان متفاوت است.

رصد کهکشان قنطورس A

کهکشان قنطورس A طی هفته‌های آینده از بسیاری از نقاط جهان در آسمان عصرگاهی قرار خواهد گرفت و یکشنبه، بیست‌وچهارم فروردین حدود نیمه شب به وقت محلی به بالاترین نقطه خود در آسمان می‌رسد و عصر‌های بعدی هر روز چهار دقیقه زودتر به اوج خود می‌رسد.

کهکشان قنطورس A از اصفهان به آسانی قابل مشاهده نیست، زیرا آنقدر سمت جنوب قرار دارد که هرگز بیش از ۱۴ درجه بالاتر از افق نخواهد رفت، رصد این کهکشان از زاویه ۴۳ درجه و یک دقیقه‌ای از نیمکره جنوبی آسان‌تر است، اما از عرض‌های جغرافیایی بالاتر از ۲۶ درجه شمالی قابل مشاهده نیست.

کهکشان قنطورس A در قدر ۷.۰ کاملاً کم نور است و مطمئناً با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست، اما می‌توان آن را از طریق دوربین دوچشمی یا تلسکوپ رصد کرد.

رصد خوشه ستاره‌ای کروی امگا قنطورس (Omega Centauri)

خوشه ستاره‌ای کروی امگا قنطورس در بسیاری از نقاط جهان طی هفته‌های آینده به خوبی در آسمان عصر قرار خواهد گرفت و یکشنبه، بیست‌وچهارم فروردین حدود نیمه شب به وقت محلی به بالاترین نقطه خود در آسمان می‌رسد و عصر‌های بعدی هر روز چهار دقیقه زودتر به اوج خود می‌رسد.

کهکشان خوشه ستاره‌ای کروی امگا قنطورس از اصفهان به آسانی قابل مشاهده نیست، زیرا آنقدر سمت جنوب قرار دارد که هرگز بیش از ۹ درجه بالاتر از افق نخواهد رفت، رصد این خوشه ستاره‌ای از زاویه ۴۷ درجه و ۲۸ دقیقه‌ای جنوبی از نیمکره جنوبی آسان‌تر است، اما از عرض‌های جغرافیایی بالاتر از ۲۲ درجه شمالی قابل مشاهده نیست.

خوشه ستاره‌ای کروی امگا قنطورس در قدر ۳.۶ کاملاً کم نور است و مطمئناً با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست، اما می‌توان آن را از طریق دوربین دوچشمی یا تلسکوپ رصد کرد.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت