تماشای مقارنه ماه و سیاره مشتری

ماه و سیاره مشتری شانزدهم اسفند در یک راستا قرار می‌گیرند، این پدیده از اصفهان با چشم غیرمسلح قابل رصد است.
کد خبر: ۱۲۹۲۵۶۲
|
۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۰ 06 March 2025
|
480 بازدید

تماشای مقارنه ماه و سیاره مشتری

به گزارش تابناک به نقل از ایمنا، ماه و سیاره مشتری پنج‌شنبه -شانزدهم اسفند- در یک راستا قرار می‌گیرند، به طوری که ماه شش روزه از زاویه پنج درجه و ۳۳ دقیقه‌ای شمال سیاره مشتری عبور می‌کند، این پدیده از اصفهان از ساعت ۱۸:۱۸ تا ۰۰:۵۱ قابل رصد است، به طوری که ماه و سیاره مشتری ساعت ۱۸:۱۸ حدود ۷۷ درجه بالاتر از افق جنوب غربی شما واقع می‏‌شوند و ساعت ۰۰:۵۱ نیز از دسترس خارج می‌‏شوند.

ماه در قدر منفی ۱۱.۹ و سیاره مشتری در قدر منفی ۲.۳ هر دو در صورت فلکی ثور واقع می‏‌شوند، این دو جرم آسمانی به قدری از یکدیگر فاصله دارند که در میدان دید تلسکوپ یا دوربین دوچشمی قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح قابل رصد هستند.

نزدیک شدن ماه و سیاره مشتری به یکدیگر

ماه و سیاره مشتری پنج‎شنبه -شانزدهم اسفند- به یکدیگر نزدیک می‏‌شوند، به صوری که ماه شش روزه از زاویه پنج درجه و ۲۹ دقیقه‌ای سیاره مشتری عبور می‌کند، این پدیده از اصفهان از ساعت ۱۸:۱۸ تا ۰۰:۵۱ قابل رصد است، به طوری که ماه و سیاره مشتری ساعت ۱۸:۱۸ حدود ۷۷ درجه بالاتر از افق جنوب غربی شما واقع می‏‌شوند و ساعت ۰۰:۵۱ نیز از دسترس خارج می‏‌شوند.

ماه در قدر منفی ۱۱.۹ و سیاره مشتری در قدر منفی ۲.۳ هر دو در صورت فلکی ثور واقع می‏‌شوند، این دو جرم آسمانی به قدری از یکدیگر فاصله دارند که در میدان دید تلسکوپ یا دوربین دوچشمی قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح قابل رصد هستند.

تربیع اول ماه

ماه پنج‌شنبه -شانزدهم اسفند- در فاز ربع اول قرار می‌گیرد، در آسمان غروب به صورت برجسته ظاهر می‌شود و نیمه‌شب نیز غروب می‌کند، تربیع اول ماه از اصفهان از ساعت ۱۰:۳۹ تا ۰۱:۲۴ قابل مشاهده است؛ ماه در این زمان از چرخه ماهانه تقریباً نیمه‌روشن به نظر می‌رسد؛ ماه هر چهار هفته یک‌بار به دور زمین می‌چرخد و باعث می‏‌شود فاز‌های آن از ماه جدید، ربع اول، ماه کامل و ربع آخر هر ۲۹.۵ روز یک بار تغییر کند.

همان‌طور که ماه در چرخه ماهانه خود پیش می‌رود، در زمان‌های مختلف روز قابل مشاهده است؛ در وضعیت تربیع اول هنگام غروب خورشید پدیدار می‏‌شود و تا نیمه‌شب قابل رصد است؛ ماه در روز‌های آینده هر روز دیرتر غروب می‌کند و بیشتر ساعات شب قابل مشاهده خواهد بود، تا زمانی که ماه به فاز کامل برسد، بیشتر ساعات شب قابل مشاهده خواهد بود، حوالی غروب طلوع می‌کند و حوالی سحر نیز غروب می‌کند.

اشتراک گذاری
برچسب ها
محک پایین متن خبر
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ # مهدی تاج # سید حسن نصرالله
الی گشت
نظرسنجی
در جنگ سه ساله اوکراین-روسیه کدام طرف پیروز میدان است؟