تابناک گزارش می دهد؛

سلمان، غول نفتی آرمیده در آغوش خلیج فارس/۵۸ سال پایداری تولید زیر سایه مرزبانان نفتی

در سال روز بمباران سکوی نفتی سلمان که میدانی نفتی - گازی مشترک با امارات متحده عربی است، یادی کردیم از رخداد‌ها و تولید نفت در آن ایام؛ تولیدی که پس از ۵۸ سال باوجود همه سختی‌ها و چالش ها، همچنان ادامه دارد.
کد خبر: ۱۲۹۹۹۱۹
|
۲۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۰ 18 April 2025
|
6731 بازدید
|
۳
تعداد بازدید : 533
کد ویدیو
 آخر‌های فرودین ۱۳۶۷، وقتی هنوز شرجی هوا بالا نگرفته بود، قطار تحرکات و آرایش جنگی به دامنه نیلگون خلیج فارس رسید. از نفتکش‌ها و حالا سکو‌های نفتی. دومینویی با هدف زمین گیری درآمد‌های نفتی و فشار بیشتر بر ایران در جنگ تحمیلی ایران و عراق.
 
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، خان اول قصه هدف قرار دادن سکو‌های نفتی ایران را می‌توان از ۲۴ مهر سال ۶۶ و حمله به نفتکش کویتی تحت پرچم آمریکا به نام «سی ایل سیتی» دنبال کرد. آمریکایی‌ها این حمله را به ایران منصوب دانستند که البته ایران با ارائه دلایلی آن را به طور کامل رد کرد. اما همین موضوع بهانه‌ای را ایجاد کرد تا دامنه حملات آمریکایی گاهی به طور مستقیم و گاهی از مسیر کمک به نیروی هوایی عراق، گسترش یابد. 
 
آمریکا استدلالات ایران را در این زمینه نپذیرفت و سه روز بعد، سکو‌های نفتی رشادت را با چهار رزم ناو و حمایت ناوشکن تاچ، رزم‌ناو موشک انداز استندلی به همراه دو هواپیمای اف-۱۶ و یک هواپیمای آواکس مورد حمله قرار داد.
 
نظامیان آمریکایی پس از بمباران دو سکوی رشادت و رسالت حدود شش ماه بعد در تاریخ ۲۹ فروردین‌ماه ۱۳۶۷ (۱۸ آوریل ۱۹۸۸) با استفاده از دو فروند ناوشکن یو اس اس. مریل و یو اس اس. لیند مک‌کورمیک، یک فروند کشتی عملیات آبی‌خاکی و به همراه چند فروند بالگرد تهاجمی کبرا با شلیک ده‌ها توپ و موشک و کار گذاشتن مواد منفجره، دو سکوی نفتی نصر و سلمان را هدف تهاجم خود قرار داده و آنها را به صورت ۱۰۰ درصد منهدم و تخریب کردند.
 
در سال روز این واقعه تجاوزگرانه به منافع ملی کشور، گفتگویی داشتیم با ابراهیم پاک سیما، رئیس مجتمع نفتی سلمان (سکوی نفتی سلمان) تا یادی کنیم از روز‌های مقاومت، سازندگی و تولید با کمترین امکانات. تولید نفتی که هر قطره آن با جوانی متخصصین ایرانی، حاصل شده است.
اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۹
از آنزمان ۳۷ سال گذشته و چرا هنوز بازسازی نشده ؟ و به توان تولید اسمی حتی نزدیک نشده ایم ؟
چرا قرار داد کرسنت را جلیلی و دولت احمدی‌نژاد بهم زدند ؟ و هیچگونه تحت پیگرد قانونی قرار نگرفتند ؟؟
محمد هادی طهمورثی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۹
چقدر به موقع است این یادآوری. فقط ای کاش با زیرنویس عربی هم در شبکه‌های اجتماعی به دست کشورهای همسایه خلیج فارس و دریای عمان می‌رسید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۰
ممکن است امروز یک چیزی برای کشور با ارزش باشد اما در آینده ارزش چندانی نداشته باشد و یا نگهداری و استخراج آن به صرفه نباشد باید در این مواقع از گزینه تبدیل استفاده کرد و یک صندوق تبدیل درست کرد که مثلا نفت استخراج و فروخته و تبدیل به طلا شود و در صندوق تبدیل اندوخته شود
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت