با کنسروهای ضربه خورده چه کنیم؟

یک کارشناس تغذیه با بیان اینکه قوطی کنسرو ضربه خورده ممکن است دچار روزنه‌هایی در بدنه قوطی و ورود باکتری شود؛ گفت: پیش از مصرف مواد غذایی کنسرو شده باید به سالم بودن قوطی و تاریخ مصرف آن دقت کرد.
کد خبر: ۱۳۰۰۴۴۱
|
۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۲:۲۰ 21 April 2025
|
1592 بازدید

لعیا عرب درباره مصرف مواد غذایی کنسروی، اظهار کرد: کنسروها با هدف افزایش مدت ماندگاری و حفظ کیفیت مواد غذایی تولید شده و طی فرایندی استریل می‌شود تا کلیه باکتری‌های مقاوم به دما و حرارت از بین برود. اما در اثر ضربه و خوردگی بدنه کنسرو، ممکن است روزنه‌ای در بدنه قوطی ایجاد و با قرار گرفتن آن در شرایط محیطی گرم و مرطوب عامل فساد وارد قوطی کنسرو شود.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ اگر فاسد شدن محتوای قوطی کنسرو مشخص و قابل مشاهده باشد؛ تشخیص آن برای مصرف کننده آسان بوده و در صورت عدم استفاده، خطری به همراه ندارد. اما یکی از باکتری‌هایی که قادر است بدون مشخص بودن فساد ظاهری، سم بسیار خطرناک و کشنده‌ای را در تمام کنسروها تولید کند؛ کلستریدیوم بوتولینوم است.

عرب در ادامه با اشاره به علائم مسمومیت با این سم ادامه داد: علائم مسمومیت با این سم خستگی، سستی، سردرد، گیجی، اختلال در بلع و تکلم، دو بینی و در نهایت فلج دستگاه تنفسی است که در مجموع این مسمومیت بوتولیسم نامیده شده و گاها می‌تواند منجر به مرگ شود.

وی در ادامه با تاکید بر جوشاندن غذاهای کنسروی بیان کرد: خوشبختانه این سم در برابر حرارت بسیار حساس و ناپایدار است و اگر کنسرو در درمای ۸۵ درجه سانتیگراد قرار گیرد؛ تجزیه شده و خاصیت کشندگی نخواهد داشت.

این کارشناس تغذیه گفت: بنابراین موضوعی که بر آن توصیه می‌شود جوشاندن کنسروها به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب است یا اینکه محتوای غذایی قوطی را در ظرفی حرارت دهیم؛ بنابراین استفاده از روش‌هایی مانند ماکرویو در این زمینه فایده‌ای نداشته و کارایی لازم برای از بین بردن این باکتری و سم را ندارد.

وی افزود: پیش از مصرف مواد غذایی کنسرو شده باید به سالم بودن قوطی و تاریخ مصرف آن دقت کرده و اگر مواد غذایی داخل کنسرو از لحاظ بو، مزه و رنگ تغییری کرده باشد باید از مصرف آن خودداری کرد. بنابراین بهتر است که کنسروها پس از جوشانده شدن در اولین فرصت مصرف شوند، در غیر این صورت ممکن است پس از چند ساعت دوباره باکتری‌های کلستریدیوم بوتولینوم خارج شده و فعال شوند و تولید سم کنند.

گفتنی است؛ چنانچه کنسرو پس از جوشانده شدن مصرف نشد؛ برای مصرف مجدد دوباره جوشانده شود. مصرف کنسروها به دلیل داشتن نمک زیاد، شکر و چربی در افرادی که مبتلا به فشار خون، دیابت، آسم، کبد چرب، بیماری‌های قلبی و عروقی و گوارشی هستند؛ توصیه نمی‌شود. در کنسروها ویتامین‌های محلول در آب مثل ویتامین B و C ممکن است به مقادیر کمتری وجود داشته باشد. از طرفی چون این ویتامین‌ها به حرارت حساس بوده و از بین می‌روند؛ بنابراین توصیه می شود فقط در شرایط اضطراری از کنسروها استفاده شده و به صورت مداوم مصرف نشوند.
 

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟