دیدار بی‌ثمرِ اسرائیلی‌ها با ویتکاف درباره ایران

روزنامه اسرائیلی روز یکشنبه در گزارشی اعلام کرد که رئیس موساد و دیگر مقام نزدیک به نتانیاهو نتوانستند نماینده آمریکا استیو ویتکاف را مجاب به تغییر استراتژی خود در مذاکره با ایران کنند.
کد خبر: ۱۳۰۰۵۱۴
|
۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۰ 20 April 2025
|
4191 بازدید
|
۴

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، به گفته رسانه اسرائیلی ظاهراً رئیس موساد دیوید بارنیا و وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی ران درمر که همزمان با برگزاری مذاکرات غیرمستقیم ایران و واشنگتن در ایتالیا به این کشور سفر کرده بودند، نتوانستند در دیدار با نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در مذاکرات استیو ویتکاف نظر او را درباره گفت‌و‌گوها با ایران تغییر دهند.

به گزارش جروزالم پست، رئیس موساد و وزیر امور راهبردی اسرائیل ظاهراً علاوه بر رُم، روز جمعه در پاریس نیز نشستی مخفیانه با ویتکاف برگزار کرده بودند. درمر نزدیک‌ترین مشاور نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو است و بارنیا به دلیل احترامی که واشنگتن برای رئیس موساد قائل است، به عنوان یک سلاح مخفی دیده می‌شد.طبق این گزارش بارنیا اخیراً دیدارهای موفقی با رئیس سیا جان راتکلیف در اراضی اشغالی داشته است، اما رژیم تشخیص داد که برای تأثیرگذاری بر مذاکرات باید ویتکاف را متقاعد کند.
جروزالم‌پست افزود در اسرائیل نگرانی عمیقی وجود دارد که نه ویتکاف و نه رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ به طور کامل

اهمیت تقابل با برنامه هسته‌ای و موشکی ایران را درک نکرده‌اند.به گفته رسانه عبری، واکنش خوش‌بینانه ایران به دور دوم مذاکرات، خودداری آمریکا از ارائه برخی جزئیات، تعیین دور سوم مذاکرات برای هفته آینده و سایر مسائل نشان می‌دهد که بارنیا و درمر در تغییر نظر ویتکاف موفق نشده‌اند.

طبق این گزارش، در گذشته بارنیا و رؤسای سابق موساد یوسی کوهن، تأمیر پاردو، مئیر داگان و... گاهی اوقات برای تغییر نظر و متقاعد کردن مقامات ارشد آمریکایی اطلاعات و ادعا‌های جدیدی را در لحظات کلیدی درباره برنامه هسته‌ای ایران به آنها می‌گفتند تا آمریکایی‌ها را به تغییر مواضع خود مجاب کنند، به عنوان مثال بارنیا پیش از این رئیس وقت سیا را متقاعد کرد تا مواضع سخت‌تری در مورد جزئیات مذاکرات هسته‌ای با ایران اتخاذ کند.

جروزالم‌پست مدعی شد که در آوریل ۲۰۲۱ انتظار می‌رفت دولت رئیس‌جمهور سابق آمریکا جو بایدن با یک توافق هسته‌ای سریعِ جدید با ایران موافقت کند و نظرات هیئت اسرائیلی را در این زمینه نادیده گرفته بود، اما پس از دیدار شخصی کوهن با بایدن (در زمانی که بایدن با نتانیاهو دیدار نمی‌کرد)، ایالات متحده موضع سخت‌گیرانه‌ای در مورد سانتریفیوژ‌های پیشرفته ایران و سایر جزئیات توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ (برجام) اتخاذ کرد.

روزنامه عبری افزود که پس از این اقدام مذاکرات شکست خورد و فرصت دستیابی به توافق در دوره رئیس‌جمهور اسبق ایران حسن روحانی از بین رفت و به این ترتیب مذاکرات واقعی تا سال ۲۰۲۲ به تعویق افتاد.طبق این گزارش، علی‌رغم سابقه طولانی تأثیرگذاری اسرائیلی‌ها بر واشنگتن، ویتکاف و ترامپ ظاهراً مصمم به انعقاد یک توافق هسته‌ای جدید با تهران هستند، به شرطی که بتوانند آن را به نحوی بهتر از توافق ۲۰۱۵ در دوره رئیس‌جمهور اسبق آمریکا باراک اوباما جلوه دهند، حتی اگر متقاوت از آنچه رژیم صهیونیستی لازم می‌داند باشد.

به گفته جروزالم‌پست اکثر مقامات اسرائیلی به جای توافقی که برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کند، خواستار اقدام نظامی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران هستند، مسئله‌ای که به گفته کارشناسان، رژیم صهیونیستی حتی با کمک آمریکا نیز نمی‌تواند به راحتی از پسِ آن بر بیاید. مجری مشهور آمریکایی تاکر کارسون که روابط نزدیکی با ترامپ دارد،‌ پیش از این درباره چنین اقدامی گفته بود که درگیری با ایران «خودکشی» است و به شدت برای آمریکا ویرانگر خواهد بود.

طبق اطلاعات منتشرشده در رسانه صهیونیستی «هاآرتص»، تل‌آویو نه تنها در مذاکرات حضور رسمی ندارد، بلکه حتی از جایگاه ناظر نیز برخوردار نیست و ناچار است خواسته‌های خود را از طریق کانال‌های غیررسمی و دیدارهای پشت پرده به طرف آمریکایی منتقل کند. پیش‌تر نیز در دور نخست مذاکرات در عمان، ویتکاف پس از رایزنی با مقام‌های ایرانی، نتایج گفت‌وگوها را در دیدار با درمر به اطلاع رژیم صهیونیستی رسانده بود.

ناظران معتقدند دیدارهای مکرر و غیررسمی مقام‌های صهیونیست با نماینده ویژه آمریکا نشانه‌ای از نارضایتی تل‌آویو از روند مذاکرات است؛ چرا که احتمال بازگشت به چارچوب توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ و کاهش سطح تنش‌ها با ایران، برخلاف رویکرد تقابلی و جنگ‌طلبانه رژیم صهیونیستی است. دور دوم گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا امروز به ریاست وزیر خارجه ایران سید عباس عراقچی و ویتکاف در اقامتگاه سفیر عمان در ایتالیا و با واسطه وزیر خارجه عمان بدر البوسعیدی برگزار شد.

عراقچی درباره این گفت‌و‌گوها اظهار داشت که طرفین در خصوص یک‌سری اصول و اهداف به تفاهم بهتری رسیدند و قرار است روز چهارشنبه مذاکرات در سطح کارشناسی برگزار شود و گفت‌وگوهای سطح بالا نیز شنبه هفته آینده ادامه خواهد یافت.سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تامی بروس نیز به شبکه المیادین گفت که مذاکرات با «پیشرفت قابل توجهی» همراه بود. به گفته منابع خبری، واشنگتن در این مذاکرات از مواضع پیشین خود عقب‌نشینی کرده است. بر این اساس، آمریکا دیگر خواستار برچیده شدن برنامه هسته‌ای ایران نیست و برنامه صلح‌آمیز و غیرنظامی هسته‌ای را پذیرفته است.با این حال وزیر خارجه ایران پس از پایان گفت‌وگوها تأکید کرد: «همان‌طور که مقام معظم رهبری اشاره کردند، نه دلیلی برای بدبینی زیاد وجود دارد و نه دلیلی برای خوش‌بینی زیاد و ما یک مسیر میانه و کاملا معقولی را باید با آرامش طی می‌کنیم.»

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Bulgaria
|
۲۰:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۱
گول بازیشون رو نخورین هر چی بگید آمریکا قبول میکنه طوری که باورتون نشه برجام چیه این نورانی هست ولی هدفشون از این وعده و حرفها یک چیز هست خارج کردن اورانیم غنی شده از ایران به خارج . بعد خوابشون برای ما تعبیر میشه
بماند یادگار
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۱
از ویتکاف مردی دلسوز و مهربان نسازید
اشنا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۱
بهمین سادگی؟ایاعقب نشبنی پی درپی امریکا درمذاکرات وتردیدجدی دربرداشتن تحریم هانمی تواندکاهش حساسیت مسیولین نظامی امریکادرموردحمله به ایران باشدو،طرح گسترده تری پشت نمایش مذاکره خوابیده است؟
ناشناس
|
Sweden
|
۱۱:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۱
تازه هنو طرفهای اروپایی بعد از آمریکا شروع به چانه زنی میکنن این نقشه اسرائیلیاست نوبت بنوبت وارد عمل میشن
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟