«تهران امروز» نوشت: براساس بررسيهاي جديد مشخص شده است كه چين، برزيل، هند، تركيه، و آلباني در حال حاضر بهترين كشورهاي جهان براي سرمايهگذاري با سوددهي بالا محسوب ميشوند.
به گزارش الف به نقل از «ماركت اوراكل»، كارشناسان و تحليلگران دلايل خود را در مورد این که چرا چين، برزيل، هند، تركيه و آلباني در حال حاضر بهترين كشورها براي سرمايهگذاري هستند، ارائه كردهاند كه به بخشي از آنها اشاره ميشود:
چين: اين كشور از سال 1987 با قرار گرفتن در مسير اصلاحات بنيادين اقتصادي، رشد ميانگين 9.5 درصد را تجربه كرده است. رشد اقتصادي چشمگير و قابل توجه در چين طي 10 سال اخير چشمانداز اين كشور و اقتصاد جهان را دستخوش تغييراتي كرده است. اين رشد اقتصادي نه تنها براي چين بلكه بهطور فزايندهاي براي جهان مهم به شمار ميرود.
چين نه تنها در اقتصاد بلكه در امور نظامي، ژئوپلتيك، تجارت و امور مالي نيز با پيشرفتهاي چشمگيري مواجه شده است. بيشك چين در حال حاضر يكي از قدرتمندترين كشورهاي جهان است و سريعترين رشد اقتصادي را دارا ميباشد. اين كشور بزرگترين توليدكننده فولاد جهان است و بزرگترين مصرف كننده مس، آهن، آلومينيوم، كروم و نيكل است.
چين صدها ميليارد دلار در منابع طبيعي در آفريقا، استراليا، برزيل، روسيه، عراق، اروپا، كانادا، شرق آسيا و آمريكا سرمايهگذاري كرده است. اين كشور بزرگترين ذخاير ارزي در جهان (2.65 تريليون دلار) را دارد.
برزيل: هم اكنون بزرگترين كشور آمريكاي جنوبي است و پنجمين كشور پرجمعيت جهان محسوب ميشود. فعاليتهاي برزيل در سالهاي اخير در روند اقتصاد جهان تاثير گذاشته است. برزيل در صنعت كشاورزي، استخراج معادن، صنايع توليدي، انرژي و بخشهاي خدماتي با دستاوردهاي چشمگيري مواجه شده است.
از سال 2003 برزيل ثبات در اقتصاد كلان خود را بهبود بخشيد، بر ذخاير ارزي خود افزود، بدهيهاي خود را كاهش داد، نرخ تورم را تحت كنترل درآورد و نسبت به مسئوليتهاي امور مالي بهطور كامل خود را متعهد كرد. مردم برزيل در سال 2007 و 2008 رشد اقتصادي غيرمنتظرهاي را تجربه كردند.
هند: از سال 2000 تاكنون هند بهطور ميانگين با رشد اقتصادي سالانه 8.5 درصد روبهرو بوده است. صندوق بينالمللي پول پيش بيني كرده كه رشد اقتصادي هند در سال 2010 به 9.7 درصد در سال 2010 خواهد رسيد و در سال مالي آينده به 8.4 درصد ميرسد.
اقتصاد هند به واسطه توليد صنعتي قوي و عملكرد سازنده در اقتصاد كلان اين كشور با رشد چشمگير روبهرو شده است. اقتصاد هند در دو دهه گذشته بهطور چشمگيري رشد داشته است. هند با نيروي كار 509 ميليون نفري روبهرو است كه 60 درصد از آن در منابع كشاورزي و صنايع مربوطه، 28 درصد در صنايع خدماتي و 12 درصد نيز در صنايع ديگر مشغول به فعاليت هستند.
صنايعي همچون اتومبيلسازي، سيمان، مواد شيميايي، الكترونيك، مواد غذايي، ماشين آلات، استخراج معادن، مواد دارويي، فولاد، امور حمل و نقل، جواهرات، كالاهاي مهندسي، نرم افزارها و منسوجات صادرات هند را تشكيل ميدهند. اين كشور نفت خام، ماشين آلات و مواد شيميايي وارد ميكند.
تركيه: صندوق بينالمللي پول اعلام كرد كه اقتصاد تركيه در سال 2010 تا 7.8 درصد رشد روبهرو خواهد شد. دولت «رجب طيب اردوغان» نخست وزير تركيه در سالهاي اخير با دستاوردهاي حاصل شده به يك كشور مهم سياسي- اقتصادي در ميان كشورهاي در حال توسعه تبديل شده است. اين كشور پيشتر در حوزه بالكان، كشورهاي اسلامي و كشورهاي شوروي سابق مهم به شمار ميرفت اما در سالهاي اخير اهميت تركيه در اتحاديه اروپا، روسيه، هند، چين و آفريقا نيز افزايش يافته است.
تركيه بزرگترين سرمايهگذار در كشورهايي همچون آلباني، ليبي، قزاقستان، تركمنستان، آذربايجان، روماني، عراق، قطر و الجزاير است. شركتهاي تركيهاي در حال حاضر در امور انرژي، مواد غذايي، صنعت توريسم، اتومبيل، مواد شيميايي، صنايع الكترونيك، ماشين سازي، دارو، صنايع فولاد، تجهيزات مهندسي سرمايهگذاري كرده اند.
آلباني: رشد اقتصادي اين كشور در سال جاري پنج درصد بوده است و انتظار ميرود كه رشد اقتصادي در اين كشور در سال 2011 بالا باشد. رشد اقتصادي در آلباني در سالهاي اخير به لطف اصلاحات اقتصادي اعمال شده توسط دولتهاي اين كشور بهويژه در امور تاسيسات زيربنايي و امور انرژي حاصل شده است.
سيستم بانكداري در اين كشور نيز باعث شده كه سريعترين رشد اقتصادي را آلباني در اروپا داشته باشد. اقتصاد آلباني بهطور رضايت بخشي همچنان در حال رشد است و رشد اقتصادي اين كشور با ديگر كشورهاي عضو اتحاديه اروپا كه اكثرا با بحران كسري بودجه و بدهي مواجه اند، متفاوت است. آلباني يك سرزمين ثروتمند از منابع طبيعي است. در اين كشور مقادير زيادي نفت، گاز، پلاتين، مس و بزرگترين ذخاير نيكل، كبالت، زغال سنگ، گرانيت وجود دارد.
به واسطه شرايط اقتصادي خوب آلباني، كشورهاي مختلف ميلياردها دلار در امور تاسيسات زيربنايي، انرژي، كشاورزي و توريسم اين كشور سرمايهگذاري كردهاند كه با سود قابل توجهاي نيز از سرمايهگذاري شان مواجه شده اند.