به گزارش تانباک به نقل از ایرنا، وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی با تکرار ادعاهای خود علیه برنامه دفاع بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (OFAC) شش نهاد و شش فرد مستقر در ایران و چین (PRC) را به دلیل حضور آنها در شبکهای که مواد اولیه پیشران موشک بالستیک را برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران (IRGC) تهیه میکند، تحریم کرد.»
وزارت خزانه داری آمریکا مدعی شد: « این شبکه پرکلرات سدیم و دیاکتیل سباسات را از چین خریداری و به ایران ارسال کرده است. پرکلرات سدیم برای تولید پرکلرات آمونیوم استفاده میشود که توسط رژیم کنترل فناوری موشکی (MTCR)، یک تفاهم سیاسی چندجانبه بین کشورهایی که به دنبال محدود کردن تکثیر موشکها و فناوری موشکی هستند، کنترل میشود. پرکلرات آمونیوم و دیاکتیل سباسات مواد شیمیایی قابل استفاده در موتورهای موشک سوخت جامد هستند که معمولاً برای موشکهای بالستیک استفاده میشوند.»
اسکات بسنت وزیر خزانهداری آمریکا در سخنانی مدعی شد: «توسعه تهاجمی موشکها و سایر قابلیتهای تسلیحاتی ایران، امنیت ایالات متحده آمریکا و شرکای ما را به خطر میاندازد.»
این مقام ارشد دولت ترامپ ادعا کرد: «این امر همچنین خاورمیانه را بیثبات میکند و توافقنامههای جهانی را که برای جلوگیری از گسترش این فناوریها در نظر گرفته شده است، نقض میکند. برای دستیابی به صلح از طریق قدرت، وزارت خزانهداری به انجام تمام اقدامات موجود برای محروم کردن ایران از دسترسی به منابع لازم برای پیشبرد برنامه موشکی خود ادامه خواهد داد.»
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که در دور دوم ریاست جمهوری خود بارها برای رسیدن به توافق با ایران ابراز امیدواری کرده، ۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد که آماده گفتگو با رئیس جمهوری ایران است. او با بیان این ادعا که برای امضای این یادداشت «دچار تردید» بوده است، مدعی شد: «این برای ایران خیلی سخت است. امیدوارم مجبور نباشیم خیلی از آن استفاده کنیم.» باید دید آیا میتوانیم به توافقی با ایران برسیم؟
مقامات دولت آمریکا همچنان اظهارات و اقدامات متناقض خود را تکرار و ضمن تهدید به اقدام نظامی، خواستار مذاکره مستقیم با جمهوری اسلامی ایران هستند.
دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به میزبانی عمان، روز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ در مسقط برگزار شد و دو طرف نتیجه گفتوگوها را سازنده و رو به جلو توصیف کردند. دور دوم گفتوگوها نیز روز شنبه ۳۰ فروردین ماه در شهر رم ایتالیا به میزبانی عمان برگزار و دور سوم مذاکرات شنبه ششم اردیبهشت ماه در عمان برگزار شد.
گفتوگوهای سیاسی میان دو طرف، سومین دور از این نوع مذاکرات محسوب میشود، در حالی که مذاکرات فنی، نخستین دور گفتوگوهای فنی بین دو کشور بود.
به گفته وزیر خارجه ایران، دور بعدی مذاکرات، احتمالا شنبه ( ۱۳ اردیبهشت ماه) خواهد بود و جزئیات آن را دولت میزبان که عمان است تنظیم کرده و به اطلاع دو طرف میرساند.
ریاست هیات مذاکره کننده ایران را سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران و ریاست هیات آمریکایی را «استیو ویتکاف» نماینده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه بر عهده داشت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.