لطف دولت ايران به مردم نيکاراگوئه در احداث نسيه يک سد براي تأمين برق آنان، با جنجال عجيب برخي گروهها در اين کشور روبهرو شده است.
به گزارش سرويس بينالملل «تابناک» به نقل از «ميامي هرالد»، در پي قطعي شدن برنامه سرمايهگذاري 200 ميليون دلاري ايران براي ساخت يک سد در نيکاراگوئه که بخش اعظم انرژي آن از سوختهاي فسيلي تأمين ميشود، برخي از مردم منطقه ساخت سد به جاي تشکر از ايران، کشورمان را به همين خاطر مورد هجمه قرار دادهاند.
درحالي که هنوز نيکاراگوئه و پارلمان اين کشور قيمت تضمين شده فروش هر کيلو وات ساعت برق توليدي اين نيروگاه برق ـ آبي را براي ايران مشخص نکردهاند، بسياري از مردم مناطق همجوار سد که خانههاي آنها زير آب پشت سد قرار ميگيرد، ايران را به دليل سرمايهگذاري در احداث اين سد مورد سرزنش قرار ميدهند.
اين پروژه سدسازي در کنار ديگر پروژههاي سرمايهگذاري ايران در کشورهاي آمريکاي لاتين است که نيکاراگوئه قرار است در ازاي آن، به مدت چند سال به ايران قهوه صادر نمايد و با ارسال حدود 200 ميليون دلار قهوه به ايران، بازپرداخت اين سرمايهگذاري را انجام دهد.
آنها ميگويند، اين سد تعداد زيادي از خانههاي مسکوني و آپارتمانهاي آنها را نابود ميکند و اهالي و مردمان اين مناطق مجبورند براي زندگي به کوهستانها پناه ببرند.
«آگوستا آرتولا» رهبر گروه مخالفين احداث سد که رهبري 30 هزار کشاورز، گلهدار و چوپان نيکاراگوئهاي را به عهده دارد، ميگويد: در صورت احداث سد، ما مجبوريم در جزيره زندگي کنيم!
دانيل اورتگا، رئيسجمهور نيکاراگوئه براي اولين بار اعلام نمود که اين سد باعث جابجايي بسياري از روستاييان خواهد شد و ما به همه آنها پول زمينهايشان را خواهيم داد.
اما رهبران مخالفين که احتمالا از سوي محافلي تحريک شدهاند، ميگويند: اگر دولت ميخواهد پولي بدهد، بهتر است هم اکنون بدهد که ما قول آنها را قبول کنيم.
اين سد قرار است در منطقه «سن اندراس دبوبوکه» روي رودخانه «توما» ساخته شود و اهالي بومي آنجا به کوههاي بلند و پوشيده از ابر منتقل خواهند شد که ده ساعت با «ماناگوا» پايتخت نيکاراگوئه فاصله دارد.