اعتياد ريشه 80 درصد انتقال ايدز

کد خبر: ۱۳۳۶۸۴
|
۰۹ آذر ۱۳۸۹ - ۱۸:۲۴ 30 November 2010
|
2644 بازدید
مديركل درمان و حمايت‌هاي اجتماعي ستاد مبارزه با مواد مخدر، گفت: پيش‌بيني‌ مي‌شود، بين 90 تا يكصد هزار نفر مبتلا به HIV ايدز در كشور داشته باشيم.

دكتر صابري زفرقندي در گفتگو با ايسنا، با اشاره به تعداد معتادان مبتلا به ايدز در كشور، افزود: براساس آمار وزارت بهداشت حدود 20 هزار نفر مبتلا به ويروس HIV شناخته شده‌اند، اين در حاليست كه افراد HIV مثبت با افراد مبتلا به ايدز متفاوتند.

وي ادامه داد: بر اساس اين رويكرد پيش‌بيني‌ مي‌شود كه در كشور ما 90 تا يكصد هزار نفر مبتلا به HIV ايدز وجود داشته باشد كه از اين تعداد، درصد كمي مبتلا به بيماري ايدز هستند كه بايد تحت درمان‌هاي ايدز قرار بگيرند و برآورد مي‌شود، تعداد اين افراد بين 2 تا سه هزار نفر باشد.

بيش از 80 درصد ريشه انتقال HIV در بين افراد به اعتياد باز مي‌گردد

مديركل درمان و حمايت‌هاي اجتماعي ستاد مبارزه با مواد مخدر تصريح كرد: راه انتقال HIV در كشور ما عمدتا از طريق تزريق مشترك معتادان تزريقي است كه اگر رفتارهاي جنسي پرخطر را به آن اضافه كنيم، مي‌توان ادعا كرد كه بيش از 80 درصد ريشه انتقال HIV ايدز در بين افراد به اعتياد بازمي‌گردد كه رفتارهاي جنسي پرخطر در بين معتادان و تزريق مشترك مشمول اين گروه مي‌شوند، لذا سياست‌هاي بايد عمدتا بر كاهش آسيب در بين معتادان پر خطر متمركز شود.

به گفته صابري زفرقندي، برخي از معتادان پرخطر به صورت داوطلبانه براي درمان به مراكز درماني مراجعه مي‌كنند و تحت درمان‌هاي دارويي و غيردارويي قرار مي‌گيرند و از آموزش‌هاي ارائه شده بهره‌مند مي‌شوند، چنانچه اين روند ادامه داشته باشد و بتوانيم بيش از 70 درصد را تحت پوشش خدمات كاهش آسيب قرار دهيم، مي‌توان ادعا كرد كه توانستيم روند انتقال HIV ايدز از بين معتادان را معكوس يا متوقف كنيم.

وي ادامه داد: چنانچه اين پوشش به بيش از 90 درصد برسد، به جرات مي‌توان ادعا كرد كه روند را معكوس كرديم كه سياست ستاد مبارزه با مواد مخدر نيز در همين راستا است.

راه‌اندازي مراكز درمان اقامتي معتادان مبتلا به ايدز

مديركل درمان و حمايت‌هاي اجتماعي ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطر نشان كرد: در بين اين افراد معتاداني نيز هستند كه به هر دليلي نمي‌خواهند و يا نمي‌توانند براي دريافت خدمات درماني مراجعه كنند، لذا دولت مكلف است براي اين افراد مراكز درمان اقامتي راه‌اندازي كند كه افراد با دستور قضايي به اين مراكز اعزام مي‌شوند.

وي با بيان اين كه اين مراكز در حال راه‌اندازي هستند، عنوان كرد: كليه خدمات درماني در اين مراكز ارائه مي‌شود، مراقبت بعد از ترخيص نيز از برنامه‌هاي ديگري است كه پس از راه‌اندازي اين مراكز به اين افراد ارائه مي‌شود تا به چرخه اعتياد باز نگردند كه اين برنامه‌ها از سياست‌هاي مهم ستاد براي كاهش آسيب‌هاي ناشي از اعتباد است.

صابري زفرقندي در خصوص مراكزي كه به معتادان HIV ايدز خدمات ارائه مي‌دهند، يادآور شد: در حال حاضر مراكز متعدد دانشگاهي، غيردانشگاهي و خصوصي در اين زمينه فعاليت دارند و خدمات درمان ارائه مي‌دهند.

وي تاكيد كرد: هر چقدر درمان را تقويت كنيم، به همان ميزان مي‌توان دايره گروه‌هاي پرخطر آسيب زا را كوچك‌تر كنيم.

فعاليت 300 مركز كاهش آسيب گروه‌هاي پرخطر در كشور

مديركل درمان و حمايت‌هاي اجتماعي ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنين با اشاره به راه‌اندازي مراكز كاهش آسيب براي گروه‌هاي پرخطر اضافه كرد: در حال حاضر بيش از 300 مركز كاهش آسيب در كشور وجود دارد كه به زنان و مردان نيازمند، خدمات ارائه مي‌دهد.

وي ادامه داد: البته براي افراد و گروه‌هايي كه نمي‌خواهند و يا نمي‌توانند براي درمان مراجعه كنند، بايد مراكز اقامت اجباري راه‌اندازي كنيم كه تحت ضوابطي و با شرايط خاص به مراكز اعزام و تحت درمان قرار بگيرند.

تزريق مشترك بيشترين آمار ابتلا به ايدز در بين معتادان

صابري زفرقندي اظهار كرد: هيچ معتاد تزريقي كه از سرنگ مشترك استفاده مي‌كند، مصون از ابتلا به بيماري ايدز نيست و در دنيا و در كشور ما نيز به همين صورت است، اما در ايران به دليل رعايت مسايل فرهنگي و شرعي، راه انتقال HIV همچون كشورهاي اروپايي نيست و انتقال از طريق رابطه جنسي در رده‌هاي دوم و سوم قرار دارد، اما اين امر نه تنها به معناي انكار آن نيست، بلكه بايد مورد توجه نيز قرار گيرد، اما آنچه كه بيشترين نقش را در انتقال اين بيماري دارد، تزريق مشترك توسط معتادان است و چنانچه رفتارهاي پرخطر جنسي را به تزريق معتادان اضافه كنيم، بيش از 80 درصد راه انتقال HIV به اعتياد باز مي‌گردد.

وي در پايان در مورد ميانگين سني معتادان نيز عنوان كرد: سن اعتياد معمولا سن جواني و بزرگسالي است و به تبع آن در همين سن به بيماري HIV نيز مبتلا مي‌شوند و مشكل ما بيشتر براي گروه بالغان هستند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟