تنفس آلاینده های مرگبار در هوای تهران

به گزارش مهر، تعطیلی شهر تهران به عنوان مهمترین اقدام کلیدی مسئولان نیز نتوانسته از آلودگی هوا بکاهد. به طوری که ایستگاههای سنجش آلودگی هوا نشان می دهد که همچنان در وضعیت "هشدار" و بعضا "اضطرار" در بعضی از نقاط پایتخت به سر می بریم که استنشاق هوا در این نقاط به مراتب خطرناکتر از تنفس در سایر مناطق تهران است.
کد خبر: ۱۳۴۳۱۷
|
۱۴ آذر ۱۳۸۹ - ۰۹:۴۲ 05 December 2010
|
11089 بازدید
|
تدوام ماندگاری آلاینده ها در هوای تهران باعث شده متخصصین قلب و ریه از وضعیت موجود ابراز نگرانی کنند به طوری که این روزها انواع آلاینده ها و گازهای سمی و خطرناک وارد ریه میلیونها شهروندی می شود که در خیابانهای ابر شهر ایران آمد و شد می کنند.

به گزارش مهر، تعطیلی شهر تهران به عنوان مهمترین اقدام کلیدی مسئولان نیز نتوانسته از آلودگی هوا بکاهد. به طوری که ایستگاههای سنجش آلودگی هوا نشان می دهد که همچنان در وضعیت "هشدار" و بعضا "اضطرار" در بعضی از نقاط پایتخت به سر می بریم که استنشاق هوا در این نقاط به مراتب خطرناکتر از تنفس در سایر مناطق تهران است.

در دو هفته گذشته شهر تهران برای چند روز تعطیل شد تا شاید از حجم آلودگی هوا کاسته شود اما تعطیلی هم نتوانست تاثیر زیادی بر روند کاهش آلودگی هوا بگذارد. به طوری که وضعیت آلاینده ها در هوای شهر تهران همچنان در شرایط هشدار قرار دارد.

در این بین کارشناسان حوزه سلامت و متخصصین قلب و عروق و ریه بیش از پیش بر خودداری شهروندان نسبت به ترددهای غیر ضرور در سطح شهر هشدار داده اند و از افراد بیمار، سالمند و کودکان و نوجوانان درخواست  کرده اند تا حد ممکن در منزل بمانند. زیرا تنفس هوای آلوده می تواند منجر به تشدید بیماریهای قلبی و عروقی و تنفسی شود.

بررسیها نشان می دهد که مهمترین آلاینده‌ های هوا منواکسیدکربن، دی‌اکسید نیتروژن، گوگرد و ازن هستند که به ترتیب موجب سردرد و کم حواسی و ضعف و سستی، تحریک ریه و سرفه، سرفه همراه با خلط و درد قفسه سینه در افراد می‌شود.

دکتر مصطفی قانعی ، فوق تخصص ریه در این ارتباط اظهار داشت: منواکسید کربن آلاینده ای است که نه رنگ دارد نه بو و نه مزه.

وی با اعلام این مطلب که منواکسیدکربن با شدت بالاتری نسبت به اکسیژن به گلبول قرمز خون اتصال یافته و موجب سردرد و بی‌حالی و کم هوشی افراد می‌شود، افزود: در چنین محیطی هرکس این علائم را در خود دید بلافاصله باید آن محیط را ترک کند.

گازهای ناشی از سوخت گوگرد با هیدروژن خون ترکیب شده و موجب تولید خلط در افراد می‌شود. در این بین "ازن" از سایر آلاینده ها خطرناکتر است زیرا از آلاینده‌های بسیار ریز بوده و با عبور از تمام فیلترهای دهان، حلق، شش و ریه‌ها موجب کم شدن برگشت ناپذیر حجم ریه‌ها شده و درد قفسه سینه را در پی دارد.

این در حالی است که گزارشهای وزارت بهداشت نشان می دهد که در این روزها مراجعه بیماران قلبی به مراکز بیمارستانی تهران 30 درصد افزایش یافته است.

دکتر حسن آقاجانی، متخصص قلب و عروق، تصلب شراین را مهمترین تاثیر آلودگی هوا بر قلب و عروق دانست و اظهار داشت: در شهرهای آلوده تمامی فاکتورهای کشنده و خطرناک قلبی اعم از سکته‌ها، آریتمیهای قلبی، نارسایی قلبی و علایم بالینی این نارساییها تا سطح معنی‌داری افزایش می‌یابد.

بر اساس اعلام بانک جهانی، میزان خسارات سالانه ذرات معلق در هوای تهران به طور متوسط برابر 600 میلیون دلار و در 7 شهر بزرگ کشور برابر 5/1 میلیارد دلار است که این رقم برابر با 26/1 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور است.

هزینه های آلودگی هوا در سال 1384 در تهران برای اقامت در بیمارستان 10 میلیارد ریال، ویزیت پزشک 92 میلیارد ریال، مراجعه به اورژانس 130 میلیارد ریال و خسارات روزهای کاری از دست رفته با احتساب کار خانگی، یک هزار و 540 میلیارد ریال بوده است. قطعا با توجه به نرخ تورم و بالا رفتن هزینه ها، میزان خسارات ناشی از آلودگی هوا در سال جاری چند برابر افزایش یافته است.

آنچه مسلم است، تاثیرات مخرب آلودگی هوا بر سلامت افراد در گذر زمان و به تدریج نمایان خواهد شد. زیرا تنفس در هوای آلوده و استنشاق انواع گازهای سمی و خطرناک علاوه بر اینکه موجب افزایش میزان مرگ و میر بیماران قلبی و عروقی و تنفسی می شود، باعث بروز و تشدید این قبیل بیماریها در نسلهای بعدی خواهد شد که خسارات آن به هیچ عنوان قابل تخمین نیست.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴۳
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۵۲ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۴
والله ما بچه که بوديم،حدود 30 يا 40سال قبل مي گفتند :که هواي تهران الوده شده و دولت بايد فکري براي هواي اين شهر و مردم ان بکند،اين همه زمان گذشت باز هم دارن همون حرفاي 30 يا 40 سال قبل را تکرار مي کنند.!!!
به قول شاعر:
دو صد گفته چو نيم کردارنيست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۰ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۴
كدام تعطيلي. يك ساعت كم كردن از كار ادارات دولتي كه فايده اي ندارد. فقط يك يا دو روز تعطيل كامل ادارات دولتي را داشتيم كه آنهم چون بازار و اداره هاي خصوصي باز بود رفت و آمد در شهر كم كه نشد هيچ بيشتر هم شد و آلودگي بدتر شد.
حتما بايد چند روز كامل پشت سرهم همه جا به شكل كامل تعطيل شود تا هوا كمي تميز شود و براي جبران آن چند روز از تعطيلات رسمي به طور استثنا امسال تعطيل نباشد. اين تنها راه حل است.
در ضمن در مورد مراكز آموزشي بهتر است كه اصلا يكي دو هفته آنها را كامل تعطيل كنيد چون به سادگي مي توان با افزايش طول ترم به دو هفته اول تابستان اين تعطيلي را جبران كرد.
واقعا مايه تأسف است كه بعضي ها به خاطر سود اقتصادي خودشان حاضر به ضرر رساندن به فرزندان اين مملكت هستند و به جاي آنكه نگران سلامتي ايشان باشند نگران آن هستند كه تعطيلات چه هزينه اقتصادي را براي آنها دارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۰ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۴
مهمه؟؟؟؟!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۱ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۴
از روز اولي كه تصميم گرفتند يك مايع قابل اشتعال را به عنوان بنزين (در حقيقت يك ماده بسيار سمي با پايه پلاستيك كه سمي كه آلوده بودن آن محرز است و تنها خوب محترق ميگردد) در باكهاي مردم بسوزانند تمام كارشناسان و مطلعين منصف، اين اوضاع و بدتر از اين را گوشزد كردند ولي "مرغ يك پا دارد".
نميدانم در آخرت چه كسي جوابگوي صدمات جسمي و ذهني طولاني مدت به اين همه آدم و مسلمان خواهد بود.
مدير، تصميم گير، تصمصم ساز، كارشناسان، مهندس يا كارگري كه دانسته دست به چيزي شبيه جنايت ميزند!!!!
فكر نكنيد اگر باد بوزد يا باران ببارد، آلودگي از بين ميرود بلكه سموم معلق در هوا وارد آب و خاك شده و بالاخره در يك چرخه طبيعي مدت دار وارد گياهان، بدن جانوران و انسانها ميگردند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۳ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۴
به جهت تكميل نظر فوق و ضمن تاييد آن:
هر مايعي كه ميسوزد و بخار آن منفجر ميشود كه بنزين نيست با اضافه كردن ماده‌اي به نام MTBE ( يك نوع حلال شيميايي كه استفاده از آن در برخي كشورهاي پيشرفته كاملا ممنوع و در برخي ديگر به مقدار بسيار كم استفاده ميشود) ميتوان تقريبا هر مايع با پايه هيدروكربور را سوزاند.
اين چيزي كه به عنوان بنزين در باكهايمان ميريزيم را در يك ظرف شفاف بريزيد و با بنزين قبلي كه هنوز مشخصات ظاهريش از يادتون نرفته مقايسه كنيد. بو، شفافيت، ميزان و سرعت تبخير، رسوبات و (اگر هم مدتي آن را در نور خورشيد بگذاريد. مواظب باشيد منفجر نشود) رنگ و لرد كف ظرف.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۷ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۴
خوب است بدانيد. آنچه كه بيشتر در گزارشات سازمانهاي محيط زيست و مسئول آلودگي هوا، آمار برداري ميشوند بيشتر گازها و ذرات معلقي هستند كه اثرات كوتاه‌مدت ميگذارند و درجه سميت چنداني هم ندارند. ولي از اينها مهمتر گازهاي سمي و يقينا سرطانزا و فلزات سنگين و سمي ديگري هم هستند كه در دراز مدت حتما موجودات زنده را بيمار ميكنند. ولي هيچ سخني از اينها نيست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۶ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۴
بهتر است بدانید این موضوع را از جز به کل نگاه کنید باتوجه به آلاینده ها بیماران قلبی و ریوی اگر هم بخواهند منزل بمانند و مرخصی استحقاقی استفاده نمایند آنها از مزایای اضافه کاری و .......در محل کارشان محروم خواهند شد پس بهتر است دولت برای این افراد رویه ای درست در پیش بگیرد اگر به حقوق ما مردم اعتقاد دارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۷ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۴
لطفا در مورد اثرات آلودگي هوا بيشتر بنويسيد تا ميزان انگيزه انتقال شهروندان به خارج از شهر تهران افزايش يابد
ناشناس
|
Germany
|
۱۰:۴۲ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۴
قضیه بنزین های آلاینده چیه؟ پی گیری کنید
ج.ج
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۵ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۴
چرا کسی نمیگوید که این آلودگیهای شدید شهرهای ایران محصول بنزین اختراعی است که در ماشینهای ریخته و به حلق و ریه مردم میرود!! بنزن را با مواد افزودنی تبدیل به سوخت میکنند و سپس به بنزین مخازن اضافه میکنند و بعد به خورد ملت میدهند .... سالهاست که به قیمت جان مردم و نابودی نسلها داریم پوزه آمریکا و استکبار را به خاک میکشیم!!
هوشنگ حمیدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۶ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۴
به شورای محترم شهر و جناب سردار قالیباف پیشنهاد میشود که با فروش هرچه بیشتر تراکم سریعا ساختمان های 4 طبقه را 8 طبقه، 8 طبقه را 16 طبقه، 16 طبقه را 32 طبقه و.... کرده و درآمد حاصل از آنرا خرج آلوده سازی هرچه بیشتر هوای تهران بکنند. بالاخره هرکس قدرت تطابق و زندگی در هوای آلوده را داشت که زنده می ماند. بقیه هم به لقاع ال... پیوسته و به آرزوی دیرینه خود می رسند. در کنار این، گرانی مسکن هم بر طرف شده و توان دولت مهروزی در حل مشکلات مردم محرز می گردد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۴
مرگ خاموش مردم برای کی مهمه بیچاره بیمارای آسمی ما سالما داریم خفه میشیم جون مردم واسه مسئولان کمترین ارزشی نداره .
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟