پس از تأكيد سيد حسن نصرالله بر اين كه اسرائيل بدون كمك آمريكا، توان تعرض به ايران را ندارد، منابع صهيونيستي نيز به اين واقعيت اعتراف كردند.
به گزارش سرويس بينالملل «تابناك» به نقل از «اورشليم پست»، مواضع و گزارشهاي ضد و نقيض واشنگتن در مورد بايد و نبايدهاي جنگ احتمالي اسرائيل با ايران و معناي آن براي آمريكا، بازتابي از اختلافات سياسي عميق موجود در دولت بوش است.
مقامات دفاعي و ديپلماتيك اسرائيل بر اين باورند كه «گروه جنگطلبان به رهبري ديك چني، معاون بوش و گروه مخالفان جنگ به رهبري رابرت گيتس، وزير دفاع دو طرف اين مجادله در آمريكا هستند كه براي پيشبرد عقايد خود، ارزيابيهايي را درباره قصد اسرائيل براي حمله ارايه داده و براي حمايت از مقاصد خود، اسرائيل را به محور جنگ سياسي اين دو جبهه تبديل كردهاند؛ براي مثال، يكي از مقامات گفت: اظهارات اخير دريادار «مايكل مولن»، فرمانده ستاد مشترك ارتش آمريكا درباره تأثيرات منفي گشودن جبهه سوم و حمله به ايران بر منافع آمريكا، در راستاي بازداشتن اسرائيل از انجام اين كار نبوده، بلكه به نوعي خاموش كردن مهرههاي موجود حامي جنگ در دولت بوش بوده است.
يكي از مقامات ديپلماتيك اسرائيل گفت: با وجود چنين اختلافاتي در واشنگتن، روشن است كه اسرائيل بدون چراغ سبز آمريكا، نميتواند چنين كاري عليه ايران انجام دهد.
وي گفت: همه ميدانند كه ما نبايد بدون موافقت آمريكا، اين كار را انجام دهيم؛ هم به اين دليل كه ما براي حمله بايد از حريمي هوايي استفاده كنيم كه تحت كنترل آمريكاست و دوم آن كه براي رويارويي با پيامدهاي اين كار، به آمريكا نيازمنديم.
او با اشاره به اين كه نزديكترين راه براي حمله به ايران، استفاده از حريم هوايي عراق است، گفت: ما براي حمله و براي پس از آن، به كمك آمريكا نياز داريم. ما بايد براي واكنش احتمالي حزبالله و سوريه و همچنين پيامدهاي ديپلماتيك اين كار آماده شويم. انتظار نداشته باشيد كه با حمله به ايران، دنيا براي ما كف بزند؛ چرا كه در نتيجه اين كار، قيمت نفت كه هماكنون به 140 دلار رسيده، ناگهان به سيصد دلار افزايش خواهد يافت.
اين مقام ادامه داد: اسرائيل براي پوشش ديپلماتيك اين اقدام خود در برابر اعتراضات جهاني و تحريمات احتمالي پس از حمله نيز نيازمند آمريكاست.
بنا بر اين گزارش، هرچند مقامات اسرائيل از مواضع ضد و نقيض واشنگتن شوكه نشدهاند و از وجود اين اختلافات آگاه بودهاند، اما عنوان كردهاند كه از اظهارات مولن درباره گشودن جبهه سوم شوكه شدهاند، چرا كه وي در جريان سفر هفته گذشته خود به تل آويو چنين هشدارهايي نداده بود.
آنها همچنين بر اين باورند که نگراني مطرح از سوي مولن در كنفرانسي خبري در واشنگتن، واقعي بوده و بازتابي از نگرانيهاي واشنگتن در مورد حمله احتمالي اسرائيل به ايران و پيامد آن، بيثباتي بيشتر در خاورميانه و زير سؤال بردن موفقيت آمريكا در عراق است.