هفته نامه «صبح صادق» ارگان رسمي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در شماره اين هفته خود، با پرداختن به طرح موضوع جنگ احتمالي ايران با اسرائيل و آمريكا با طرح استدلالهايي، اين موضوع را غيرواقعي و غير عقلاني خواند.
به گزارش خبرنگار «تابناك»، اين هفته نامه در ادامه مينويسد، جنگها با بهانه شروع مي شوند و بهانه رژيم صهيونيستي در تهاجم احتمالي به ايران، فعاليتهاي هسته اي صلح آميز ايران است؛ بنابراين، بايد در نظر داشت بهانهها عامل پيروزي نيستند و ميتوانند آتش جنگ را شعلهور كنند و پيروزي از قواعد ديگري پيروي ميكند.
صبح صادق سپس با برشمردن آگاهي عمومي و حقانيت به عنوان دو عامل پيروزي در آغاز گزارش خود، به نقل از اخباري در رسانههاي غربي ميپردازد و اينچنين مينويسد: مانور بزرگ نيروي هوايي اسرائيل بر فراز آبهاي مديترانه در اواسط ماه ژوئن، بار ديگر حدس و گمان در مورد احتمال حمله نظامي اين كشور به تأسيسات هستهاي را افزايش داده است. هرچند ارزيابي مورد قبول، اين است كه توانايي متعارف ارتش اسرائيل محدودتر از آن است كه به طور كلي تأسيسات هستهاي ايران را نابود كند، ولي انجام حملات هدفمند و مؤثر، خواهد توانست پيشرفت برنامه هستهاي ايران را چند سالي به تأخير بيندازد.
اسرائيل حدود پانصد جنگنده پيشرفته آماده پرواز دارد؛ از جمله جنگندههاي F16 و F15 كه در برد معمولي پرواز خود، قادرند به غرب ايران برسند و در صورت لزوم، عمليات سوختگيري را در آسمان انجام دهند. تجهيزات ضدرادار اين جنگندهها اين امكان را ميدهد كه بدون آنكه مورد تجسس و يا مورد حمله قرار گيرند، از آسمان كشورهاي عربي گذر كرده و وارد حريم هوايي ايران شوند.
اين جنگندهها به بمبهاي سنگركوب مجهزند كه در صورت برخورد به هرگونه تأسيساتي از جمله مراكز هستهاي ايران، خسارت شديدي به هدف وارد ميكنند. استفاده اين جنگندهها از شليك موشك با سيستم هدايت ماهوارهاي به آنها اين امكان را ميدهد كه از فاصله دور و در ارتفاع زياد عمليات خود را انجام دهند و حتي تعدادي از آنها ميتواند خارج از حريم هوايي ايران بماند. حدس بر اين است كه اسرائيل دهها موشك دوربرد از نوع جريكو داشته باشد كه قادر به حمل كلاهكهاي هستهاي تا فاصلهاي نزديك به خليج فارس هستند.
موشكهاي نوع متعارف جريكو نيز به راحتي ميتوانند به خاك ايران برسند، ولي به دليل علني شدن كاربرد اين موشكها در اسرائيل، هر زماني كه مورد استفاده قرار گيرند، شايد آن عنصر غافلگيرانه لازم براي چنين عملياتي را نداشته باشند.
اسرائيل با ايران مرز مشترك ندارد؛ بنابراين، نيروهاي زميني در چنين عملياتي كاربرد ندارند، اما در صورت حمله هوايي به ايران، اين رژيم كماندوهاي خود را براي كمك به هدايت اين عمليات و تهيه گزارش از نتيجه آن، در نقاطي از خاك مستقر خواهد كرد. اسرائيل همچنين ميتواند از واحدهاي ويژه و ضربت براي رديابي و نابود كردن سكوهاي موشكانداز ايران استفاده كند، پيش از آنكه اين كشور بخواهد دست به مقابله به مثل بزند.»
ارگان رسمي سپاه در ادامه با مهم دانستن جنگ رسانهاي مينويسد: در دو مورد پيش گفته به نقل از نشريه «سانفرانسيسكو كرونيل» و خبرگزاري «رويترز»، كاملا مشخص است كه آنها در صدد بزرگ نشان دادن توانايي خود هستند. در گزارش نخست، مطالب به گونهاي چينش شدهاند كه گويا كار به شكل دقيق و گام به گام در حال اجراست و گفتوگوي اولمرت با بوش به معناي توافق و رضايت كامل طرفين از چنين كاري است و از اين حيث، مانعي براي تهاجم نظامي به ايران نيست.
در گزارش دوم نيز براي تضمين موفقيت مورد نظر صهيونيستها با ناديده گرفتن موانع اصلي كه از ناحيه توانمنديهاي ايران ايجاد ميشود، با بزرگ جلوه دادن توان نظامي صهيونيستها به ويژه در بعد هوايي، همه چيز را تمام شده فرض كرده است. گزارشهاي ديگري نيز در اين زمينه هست كه با چنين پيش فرضهاي تمناجويانهاي تنظيم شده و به جاي ترسيم واقعيات به تصوير آرزوها پرداختهاند، اما نميتوان از برخي گزارشهايي كه واقعيات را بيشتر لحاظ كردهاند، چشم پوشيد، لكن در هر صورت، تلاش صهيونيستها در چند هفته اخير، تثبيت پيروزي خود در تهاجم احتمالي به ايران در عرصه رسانههاست.
در صورتي كه عاملهاي آغاز يك جنگ عبارتند از:
الف) آگاهي دقيق از توان خود و يقين حاصل كردن از برتري قدرت خود نسبت به دشمن.
ب) شناخت دقيق از توانمنديهاي دشمن.
پ) اطمينان از به پايان بردن جنگ در زمان مشخص.
ت) اطمينان از دسترسي به اهداف از پيش تعيين شده.
ث) تضمين درباره اينكه قادر است تلفات خود را در سقف مشخصي حفظ كند.
ج) دارا بودن توان لازم براي حفظ روحيه مردمي و انسجام سياسي و اجتماعي در داخل.
چ) يقين داشتن نسبت به پيروزي كامل در جنگ.
ح) قدرت پيش بيني و مهار حوادث غيرمترقبه درباره جنگ.
خ) آشنايي و اطمينان كامل نسبت به نوع، شيوه، سطح و نحوه واكنش دشمن.
در ادامه، صبح صادق با اشاره به مواضع ديگر رسانه هاي غربي، با محفوظ دانستن حق دفاع همه جانبه براي ايران در صورت هرگونه حمله احتمالي، كليت طرح چنين حملهاي را با مقايسه پارامترهاي نامبرده با آنچه اين دو كشور در جنگهاي اخيري كه با آن روبهرو شدند، بسيار دور از عقل ميپندارد.
و به اين جمله روزنامه «گلفنيوز» بسنده ميكند و مينويسد: «اگر اسرائيل آنقدر احمق باشد كه پس از تهديدات ايران به اين كشور حمله كند، آنگاه بايد به ايران حق داد تا به شيوه خودش انتقام بگيرد».
هر چند در هفته جاري، جنگهاي لفظي بين مقامات نظامي ايران و آمريكا و رژيم صهيونيستي پس از ديدار ديپلماتهاي هستهاي ايران با مقامات اروپايي تا حدود زيادي فروكش كرده است، اما ادامه روند پرونده هسته اي ايران، افزايش اينگونه جنگهاي لفظي را در روزههاي آينده زياد دور از ذهن نمينماياند.
اين ارگان رسمي سپاه پاسداران، در سست بودن برخي ادعاهاي اسرائيل چنين مينويسد: «برخي كارشناسان نظامي غير ايراني بر اين باورند با توجه به توانمنديهاي آشكار ايران در بخش هوايي در صورت تهاجم احتمالي هواپيماهاي اسرائيلي به ايران، دستكم 20 درصد آنها نابود خواهند شد. اين كارشناسان با گذاشتن علامت سؤال در برابر تلفات وارد آمده به اسرائيليها، در اين مرحله از ناحيه توانمنديهاي پنهان ايران انديشناك از آن گذر ميكنند و اما اظهارنظر درباره تلفات ناشي از مقابله به مثل ايران، به لحاظ دامنه گسترده آن چنان هول انگيز است كه كسي جرأت ورود به آن را ندارد».
و در ادامه به نقل از انستيتوي واشنگتن مينويسد: اگر حمله نظامي حجيم و گسترده باشد، نه تنها ضامن پيروزي قاطع نيست، بلكه جامعه بينالمللي را متقاعد خواهد كرد كه تلاش ايران براي دستيابي به سلاح هستهاي، توجيهپذير بوده است.
اين هفتهنامه در پايان به نقل از «مگنوس رانسترت»، عضو مركز مطالعات «تهديدهاي نابرابر» دانشكده دفاع ملي استكهلم مينويسد: «يك چيز براي دستگاه اطلاعاتي آمريكا بسيار مهم است و آن پيش بيني واكنش ايران است... شديدا ترديد دارم كه اگر ما (آمريكاييها) به ايران حمله كنيم، آيا ميتوانيم عواقب آن را تحمل كنيم يا خير؟!»
«صبح صادق» در پايان، حمله احتمالي اسرائيل و آمريكا را جنوني بيش نميداند كه افراد باخرد آن دولت بايد از اقدامات مخرب تندروها بايد جلوگيري كنند.