نمایندگان مجلس در برابر تحرکات اخیر و ادعای اعراب در مورد نام جعلی برای خلیج فارس شدیدا موضع گرفتند.
به گزارش «تابناک»، مطالب زیر را برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در همین رابطه با روابط عمومی مجلس در میان گذاشته اند.
بنابر این گزارش، «عبدالحسین ناصری» در رابطه با تدارك گسترده قطری ها برای استفاده از میزبانی جام ملتها علیه ایران در جعل نام خلیج فارس در چاپ پوستر گفت: این اقدامات ریشه در شیطنت های آمریکا و استکبارجهانی دارد و این در حالی است که خلیج فارس طبق همه اسناد تاریخی از 3 - 4 هزار سال پیش به این نام مطرح بوده است.
نماینده گرگان و آقلا با یادآوری اینکه از زمانی که کشورهای عربی نبودند نام خلیج فارس بر این دریا حاکم بود، افزود: اعراب هر از چند گاهی ادعاهای واهی خود را در خصوص نام این دریا مطرح میکنند که این ادعاها هیچ نتیجهای برای آنها نخواهد داشت و نام خلیج فارس برای همیشه ماندگار است.
وی با اشاره به فعالیتهای وزارت امور خارجه در واکنش به ادعاهای اعراب در جعل نام خلیج فارس، گفت: از دستگاه دیپلماسی کشور می خواهیم که در رابطه با ادعای کشورهای عربی در استفاده از نام مجعول برای خلیج فارس برخورد جدی کنند.
باید در مقابل هرگونه اقدام خلاف واقع برخورد جدی و محکم صورت گیرددر همین رابطه «حشمت الله فلاحت پیشه» نماینده اسلام آباد غرب، دالاهو، کرند غرب، گهواره و حمیل در خصوص تكرار شیطنت كشورهای عربی اینبار توسط قطر، میزبان مسابقات جام ملتهای آسیا در جعل نام خلیج فارس اظهار داشت: شیطنتهای کشورهای عربی و بازی با نام خلیج فارس مساله جدیدی نیست اما جمهوری اسلامی مطابق پروتکلهای بین المللی حاکم بر روابط کنفدراسیونها حق اعتراض نسبت به این مساله را دارد.
وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران باید در مقابل این گونه اقدامات واکنش قاطع و جدی نشان دهد، خاطرنشان ساخت: آنچه واضح و مبرهن است واقعی بودن نام خلیج فارس و تعلق آن به جمهوری اسلامی ایران است و باید در مقابل هرگونه اقدام خلاف واقع برخورد جدی و محکم صورت گیرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران باید از طریق دستگاه دیپلماسی و خارجی اعتراض جدی خود را نسبت به اینگونه رفتارها اعلام کند و در هر نشست رسمی مربوط به بازیهای آسیایی قطر که این تحریف تاریخی وجود داشت به نشانه اعتراض شرکت نکند.
این نماینده مجلس در ادامه، کشورهای حاشیه خلیج فارس را در 3 دسته تقسیم بندی کرد و گفت: گروه اول کشورهایی نظیر عمان هستند که رفتارهای متعادلی را دنبال می کنند، گروه دوم کشورهایی نظیر امارات هستند که رفتارهای رادیکالی و تندی را دارند و دسته آخر کشورهایی مثل قطر هستند که رفتارهای میانهای را دنبال می کند و با توجه به شرایط خاص موضع گیری می کنند.
فلاحت پیشه ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در سلسه آمد و شدهای سیاسی و دیپلماتیک جدید خود به دنبال تعریف جدیدی از روابط با قطر بود تا این کشور را جایگزین برخی سکوهای ارتباط تجاری اقتصادی با ایران کند اما با توجه به موضع گیریهای اخیر این کشور، ضروری است دستگاه دیپلماسی کشورتجدیدی نظر جدی در این موضوع اعمال کند و نوع روابط با این کشورها را به گونهای تنظیم کند که منافع جمهوری اسلامی ایران تامین شود.
ناگفته های مجمع مجالس آسیایی«حسین امیری خامکانی» نماینده اعزامی مجلس شورای اسلامی به مجمع مجالس آسیایی به بیان ناگفتههایی از مجمع مجالس آسیایی پرداخت و از رایزنیهای اعتراض آمیز و تهدیدهای چند ساعته هیئت ایرانی با مسئولان سوریه برای حذف واژه مجعول خلیج عربی از متن پایانی این اجلاس خبر داد.
خامکانی با بیان این مطلب که سوریه به عنوان میزبان این اجلاس و شخص «محمود الابرش» به عنوان رییس جدید مجمع مجالس آسیایی و مدیر اجلاس پایانی مسئولیت مستقیم در تدوین این بیانیه داشتند، ضمن انتقاد از رویکرد آنان گفت: سوریه به واسطه میزبانی این مجمع و ریاست جلسات آن باید نظر موافق تمامی اعضای این مجمع را در تدوین بیانیه پایانی این اجلاس تامین میکرد نه اینکه با استفاده از واژه ای مجعول سعی در لطمه وارد کردن به تمامیت ارضی سرزمین ما داشته باشد.
نماینده مردم زرند با بیان این مطلب که هیئت ایرانی بیش از 3 ساعت بر سر حذف این واژه مجعول مشغول رایزنی با مسئولان سوریه بود، گفت: مسئولان اجلاس حاضر به حذف این واژه مجعول نبودند و در ابتدا تنها رضایت به استفاده کلمه خلیج بدون هیچ پیوندی کردند که این موضوع رضایت ما را جلب نمی کرد و با تهدید ما به خروج از این اجلاس و اعتراض به این رفتار زشت در نهایت آنها مجبور به حذف این واژه مجعول شدند.
به گفته خامکانی این اصرار هیئت ایرانی به حذف واژه مجعول موجب شد تا نشست پایانی مجمع مجالس آسیایی که منتظر قرائت بیاینه پایانی بود، بیش از یک ساعت به حالت معطل دربیاید.
سوریه در متن پایانی این اجلاس که تحت نظارت "محمود الابرش" رییس مجلس سوریه و رییس جدید مجمع مجالس آسیایی تدوین شده بود، در بخشی که به ظرفیت های قاره آسیا اختصاص داشت این متن را گنجانده بود که " 70 درصد نفت جهان از خلیج عربی استخراج می شود" که استفاده از این واژه مجعول به جای واژه اصیل خلیج فارس موجب اعتراض و تهدید هیئت ایرانی حاضر در اجلاس شد.
پنجمین مجمع مجالس آسیایی روزهای هشتم و نهم آذرماه سالجاری مصادف با بیست و نهم و سیام نوامبر سال 2010 با حضور نمایندگان بیش از 20 کشور آسیایی در پایتخت سوریه دمشق برگزار شد و رییس مجلس ایران نیز به همراه غلامعلی حداد عادل که پایه گذار این مجمع بود در روز اول این اجلاس در آن حاضر شده و به سخنرانی پرداختند.