موضع گیری شدید نمایندگان مجلس در مورد نام جعلی برای خلیج فارس؛

ضروری است دستگاه دیپلماسی کشور تجدید نظر جدی کند

وی کشورهای حاشیه خلیج فارس را 3 دسته کرد و گفت: گروه اول کشورهایی نظیر عمان هستند که رفتارهای متعادلی را دنبال می کنند، گروه دوم کشورهایی نظیر امارات هستند که رفتارهای رادیکالی و تندی را دارند و دسته آخر کشورهایی مثل قطر هستند که رفتارهای میانه‌ای را دنبال می کند و با توجه به شرایط خاص موضع گیری می کنند.
کد خبر: ۱۳۵۶۳۱
|
۲۰ آذر ۱۳۸۹ - ۱۶:۳۴ 11 December 2010
|
8361 بازدید
|
نمایندگان مجلس در برابر تحرکات اخیر و ادعای اعراب در مورد نام جعلی برای خلیج فارس شدیدا موضع گرفتند.

به گزارش «تابناک»، مطالب زیر را برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در همین رابطه با روابط عمومی مجلس در میان گذاشته اند.

بنابر این گزارش، «عبدالحسین ناصری» در رابطه با تدارك گسترده قطری ها برای استفاده از میزبانی جام ملت‌ها علیه ایران در جعل نام خلیج فارس در چاپ پوستر گفت: این اقدامات ریشه در شیطنت های آمریکا و استکبارجهانی دارد و این در حالی است که خلیج فارس طبق همه اسناد تاریخی از 3 - 4 هزار سال پیش به این نام مطرح بوده است.

نماینده گرگان و آقلا با یادآوری اینکه از زمانی که کشورهای عربی نبودند نام خلیج فارس بر این دریا حاکم بود، افزود: اعراب هر از چند گاهی ادعاهای واهی خود را در خصوص نام این دریا مطرح می‌کنند که این ادعاها هیچ نتیجه‌ای برای آنها نخواهد داشت و نام خلیج فارس برای همیشه ماندگار است.

وی با اشاره به فعالیت‌های وزارت امور خارجه در واکنش به ادعاهای اعراب در جعل نام خلیج فارس، گفت: از دستگاه دیپلماسی کشور می خواهیم که در رابطه با ادعای کشورهای عربی در استفاده از نام مجعول برای خلیج فارس برخورد جدی کنند.

باید در مقابل هرگونه اقدام خلاف واقع برخورد جدی و محکم صورت گیرد

در همین رابطه «حشمت الله فلاحت پیشه» نماینده اسلام آباد غرب، دالاهو، کرند غرب، گهواره و حمیل در خصوص تكرار شیطنت كشورهای عربی اینبار توسط قطر، میزبان مسابقات جام ملت‌های آسیا در جعل نام خلیج فارس اظهار داشت: شیطنت‌های کشورهای عربی و بازی با نام خلیج فارس مساله جدیدی نیست اما جمهوری اسلامی مطابق پروتکل‌های بین المللی حاکم بر روابط کنفدراسیون‌ها حق اعتراض نسبت به این مساله را دارد.

وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران باید در مقابل این گونه اقدامات واکنش قاطع و جدی نشان دهد، خاطرنشان ساخت: آنچه واضح و مبرهن است واقعی بودن نام خلیج فارس و تعلق آن به جمهوری اسلامی ایران است و باید در مقابل هرگونه اقدام خلاف واقع برخورد جدی و محکم صورت گیرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران باید از طریق دستگاه دیپلماسی و خارجی اعتراض جدی خود را نسبت به اینگونه رفتارها اعلام کند و در هر نشست رسمی مربوط به بازی‌های آسیایی قطر که این تحریف تاریخی وجود داشت به نشانه اعتراض شرکت نکند.

این نماینده مجلس در ادامه، کشورهای حاشیه خلیج فارس را در 3 دسته تقسیم بندی کرد و گفت: گروه اول کشورهایی نظیر عمان هستند که رفتارهای متعادلی را دنبال می کنند، گروه دوم کشورهایی نظیر امارات هستند که رفتارهای رادیکالی و تندی را دارند و دسته آخر کشورهایی مثل قطر هستند که رفتارهای میانه‌ای را دنبال می کند و با توجه به شرایط خاص موضع گیری می کنند.

فلاحت پیشه ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در سلسه آمد و شدهای سیاسی و دیپلماتیک جدید خود به دنبال تعریف جدیدی از روابط با قطر بود تا این کشور را جایگزین برخی سکوهای ارتباط تجاری اقتصادی با ایران کند اما با توجه به موضع گیری‌های اخیر این کشور، ضروری است دستگاه دیپلماسی کشورتجدیدی نظر جدی در این موضوع اعمال کند و نوع روابط با این کشورها را به گونه‌ای تنظیم کند که منافع جمهوری اسلامی ایران تامین شود.

ناگفته های مجمع مجالس آسیایی

«حسین امیری خامکانی» نماینده اعزامی مجلس شورای اسلامی به مجمع مجالس آسیایی به بیان ناگفته‌هایی از مجمع مجالس آسیایی پرداخت و از رایزنی‌های اعتراض آمیز و تهدیدهای چند ساعته هیئت ایرانی با مسئولان سوریه برای حذف واژه مجعول خلیج ع‌ر‌ب‌ی از متن پایانی این اجلاس خبر داد.

خامکانی با بیان این مطلب که سوریه به عنوان میزبان این اجلاس و شخص «محمود الابرش» به عنوان رییس جدید مجمع مجالس آسیایی و مدیر اجلاس پایانی مسئولیت مستقیم در تدوین این بیانیه داشتند، ضمن انتقاد از رویکرد آنان گفت: سوریه به واسطه میزبانی این مجمع و ریاست جلسات آن باید نظر موافق تمامی اعضای این مجمع را در تدوین بیانیه پایانی این اجلاس تامین می‌کرد نه اینکه با استفاده از واژه ای مجعول سعی در لطمه وارد کردن به تمامیت ارضی سرزمین ما داشته باشد.

نماینده مردم زرند با بیان این مطلب که هیئت ایرانی بیش از 3 ساعت بر سر حذف این واژه مجعول مشغول رایزنی با مسئولان سوریه بود، گفت: مسئولان اجلاس حاضر به حذف این واژه مجعول نبودند و در ابتدا تنها رضایت به استفاده کلمه خلیج بدون هیچ پیوندی کردند که این موضوع رضایت ما را جلب نمی کرد و با تهدید ما به خروج از این اجلاس و اعتراض به این رفتار زشت در نهایت آنها مجبور به حذف این واژه مجعول شدند.

به گفته خامکانی این اصرار هیئت ایرانی به حذف واژه مجعول موجب شد تا نشست پایانی مجمع مجالس آسیایی که منتظر قرائت بیاینه پایانی بود، بیش از یک ساعت به حالت معطل دربیاید.

سوریه در متن پایانی این اجلاس که تحت نظارت "محمود الابرش" رییس مجلس سوریه و رییس جدید مجمع مجالس آسیایی تدوین شده بود، در بخشی که به ظرفیت های قاره آسیا اختصاص داشت این متن را گنجانده بود که " 70 درصد نفت جهان از خلیج ع‌ر‌ب‌ی استخراج می شود" که استفاده از این واژه مجعول به جای واژه اصیل خلیج فارس موجب اعتراض و تهدید هیئت ایرانی حاضر در اجلاس شد.

پنجمین مجمع مجالس آسیایی روزهای هشتم و نهم آذرماه سال‌جاری مصادف با بیست و نهم و سی‌ام نوامبر سال 2010 با حضور نمایندگان بیش از 20 کشور آسیایی در پایتخت سوریه دمشق برگزار شد و رییس مجلس ایران نیز به همراه غلامعلی حداد عادل که پایه گذار این مجمع بود در روز اول این اجلاس در آن حاضر شده و به سخنرانی پرداختند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۷۷
محمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۵ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۰
همانطور که قبلا"هم پیشنهاد داده بودم و شما درج نکردید لازم است که نام خلیج فارس و نقشه ایران در بکگراند پرچم ایران به طور رسمی گنجانده شود تا جلوی سوء استفاده گرفته شود.
پاسخ ها
Ali.MT
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۶ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۰
دوست عزیز
امروز خلیج فارسه فردا ممکنه هر کجای دیگر این خاک باشه
نمیشه کل نقشه با تمام جزئیاتش که رو پرچم بیاد
در این موارد دستگاه دیپلماسی باید هوشیار باشد
ناشناس
|
Malaysia
|
۱۶:۵۸ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۰
اینهمه بیانیه اینهمه محکومیت لفضی اینهمه حرف و حرف و حرف اخرش به کدوم عمل منتهی میشه؟؟؟ اتفاق گوانگجو و دوباره شروع میشه بیانیه جدید و.......به این میگن دیپلماسی پر قدرت
حسین
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۷:۰۲ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۰
ما باید خودمان هم دست بکار بشیم:

پیشنهاد می کنم دو طرف پیراهن فوتبال به انگلیسی بزرگ نوشته شود « 7000 سال خلیج فارس »

ما باید از نقط ضعف آنها استفاده کنیم و آنهم نداشتن هیچ تریخ و تمدن !
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۰:۳۸ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۰
برادر من ، با این کار به بهانه اینکه مسائل سیاسی رو وارد فوتبال کردیم محروم میشیم ، داور مسابقه بخاطر همین شعار اجازه مسابقه نمیده مگر اینکه پیراهن ها رو عوض کنن !!
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۷:۰۵ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۰
اینها بار اولشون نیست. دیپلماسی به تنهایی به درد نمی خوره.
علیرضا روشنی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۰
دستتون درد نکنه با این نماینده شدنتون
این که از خداشونه که ما نباشیم و هر کاری دلشون می خواد بکنن
باید ما هم تنگه رو ببندیم و به کشتی کشور هائی که نام خلیج فارس ما رو به رسمیت نمی شناسند اجازه عبور ندهیم.
این کار اوونها دقیقا اعلام جنگ است .
چرا نمی فهمید ؟!
فقط الان زورشون نمی رسه پس فردا با هم جمع می شن و میان تنگه رو می بندن رو ما و ازمون می خوان ما اسم جعلی اونها رو به رسمیت بشناسیم.
باید هر کشتی که دولت مردان کشورش نام خلیج فارس رو به عمد جعلی می خوانند رو توقیف کنیم و تا با تعهد و اعلام رسمی کشورشون نشده کشتی ها رو آزاد نکنیم.
مگه ما چلاقیم ؟!
باباجون اگه هونها پول دارن ما هم داریم
اگه اونها شاخ دارن ، ما دم هم داریم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۴ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۰
کجای کاری خبر نداری که بیشترین درصد خرید وسایل جنگی و نظامی در جهان متعلق به اعراب است. اینا زورشون نمیرسه؟!
فعلا که شدن آتیش زیر خاکستر و فقط منتظر یه نسیم هستن تا شعله ور بشن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۳ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۰
قطر آتیش زیر خاکستره !!!!؟؟؟؟؟
میتونم بپرسم با 20% ارفاق اندازه ی کوچیکترین استان ما میشه یا نه؟
هرچقدر هم سلاح داشته باشند مطمئنا کوچیکترین سر و صدا و ترقه بازی خیلی بیشتر به ضرر اونا میشه تا ما
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۶ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۱
این چه راهکاریه ؟مگه میشه یه کشور هرچند کم جمعیت و حذف کرد.پس حق دارن سلاح بخرن نه؟ما خودمون وقتی میریم با گامبیا و زامبیا قرارداد میبندیم از کشورهای درست حسابی دور میشیم اخرش این غورباقه ها هفت تیر کش میشن دیگه
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۰
به نظر من بايد در اين مسابقات شركت كنيم و نام خليج فارس رو با فونت بزرگ روي لباس بچه هاي تيم ملي حك كنيم.. تا اينا حساب كار بياد دستشون....
ناشناس
|
Czechia
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۰
جالبه ما در مقابل امارات هميشه كوتاه مي اييم و در مقابل امثال قطر هارت و پورت مي كنيم ولي عملا هيج كاري نمي توانيم بكنيم و كشورهايي مثل عمان را نيز نمي بينيم .
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۸:۰۱ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۰
وقتی ایران اعتراض می کنه ولی در عمل در مسابقات شرکت می کنه اربابان این عرب ها نتیجه گیری می کنند که ایران توان مخالفت جدی با نام جعلی برای خلیج فارس را ندارد و بنابرین به این اقدام خود ادامه می دهند. ایران باید اعتراضش را با اقدام عملی توام کند نه اینکه فقط حرف بزند. اقدام عملی هم می تواند مثلا شرکت نکردن در بازی ها به عنوان اعتراض باشد. اگر در دو یا سه دوره بازی های منطقه ای و بین المللی ایران حاضر نشود اونوقت مجبور می شوند دست از این شیطنت های خود بردارند.
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۱ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۰
صداوسیما به جای اینکه ساعتها برنامه سازی کنه که به ما ایرونیها بفهمونه که خلیج فارس مال ایرانه و چقدر قدمت تاریخی داره باید این فیلمهای مستند به زبانهای بین المللی ساخته بشه و برای ا.نا پخش بشه نه اینکه روزی 2 تا مستند به زبان فارسی واسه ما پخش کنه!!!
امیر
|
Uruguay
|
۱۸:۳۹ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۰
یکی از مواردی که میتواند با برنامه ریزی از قبیل کنفرانس .مصاحبه مطبوعاتی و .... نقش مهمی ایجاد کند سفارت خانه ها هستند . هر چند هیچ اعتقادی به ظرفیت سفرا ندارم که بیشتر وقت خود را صر ف تجملات میکنند و خالی بندی و سر گرم امور شحصی خود و خانواده شان . و خود نمیدانند که یک سفیر یا دیپلمات چه نقش مهمی در کشور پذیرنده دارد . هر چند اکثرا سفرای انتحابی بدون هیچ اگاهی از این سمت این پست را تصرف کرده اند .
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۲۰:۳۰ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۰
هیچ اعتقادی به ظرفیت سفرا ندارم که بیشتر وقت خود را صر ف تجملات میکنند و خالی بندی و سر گرم امور شحصی خود و خانواده شان
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۶ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۰
آفرین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۳ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۱
آقایی که به این چیزا اعتقادی ندارید وقتی از چیزی خبر ندارید حرف نزنید لطفا
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟