مؤسسه آمريکايي: حمله نظامي، سياست اتمي ايران را تغيير نمي‌دهد

يكي ديگر از اين تدابير، حضور رايس در كنار سران ديگر كشورها در نشست‌هاي مذاكره مستقيم با ايران است. تأكيد بر ديپلماسي، نشان مي‌دهد كه موضع آمريكا پس از مقاومت‌هاي متعدد در برابر مذاكره با ايران به جز در موارد استثنايي مانند افغانستان و چند مورد نادر ديگر تا به چه اندازه تغيير كرده است.
کد خبر: ۱۳۶۴۵
|
۲۰ تير ۱۳۸۷ - ۱۶:۵۵ 10 July 2008
|
6335 بازدید
آزمايش‌هاي موشكي ايران، بازتاب گسترده‌اي در غرب به دنبال داشته و باعث موضعگيري‌هاي متعدد مقامات غربي شده است.

به گزارش سرويس‌ بين‌الملل «تابناك»، خبرگزاري آمريکايي «آسوشيتدپرس» گزارش داد: در حالي كه دولت بوش، هنوز هم گزينه نظامي عليه ايران را منتفي نمي‌داند، اما هم‌اكنون به شدت در حال پيگيري ديپلماسي از جمله گفت‌وگوي مستقيم با تهران به عنوان بهترين راه براي جلوگيري از دستيابي اين كشور به بمب اتم است.

رزمايش موشكي اخير ايران، با واكنش ملايم آمريكا، دست‌كم در مرحله نخست روبه‌رو شده و كاخ سفيد از ايران خواسته است تا از هر گونه آزمايش و مانوري خودداري كند.

كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريكا و رابرت‌گيتس، وزير دفاع اين كشور اعلام كرده‌اند كه اين مانور، گواه ديگري بر لزوم احداث سپر موشكي آمريكا در منطقه است، اما رايس پنجشنبه، لحن خود را تندتر و اعلام كرد، آمريكا در صورتي كه اسرائيل مورد تهديد قرار گيرد، عقب نخواهد نشست و از اسرائيل دفاع خواهد كرد.

در عين حال، پنتاگون در حال بررسي اطلاعاتي براي تعيين دقيق ماهيت اين رزمايش و موشك‌ها و تواني‌هاي موشكي ايران است.
در اين زمينه همچنين «ويليام برنز»، ‌معاون وزير امور خارجه آمريكا در برابر كميته‌هاي كنگره آمريكا اعلام كرد كه اين كشور با همكاري روسيه، چين،‌ بريتانيا، فرانسه و آلمان در تلاش براي بررسي پيشنهادهايي به ايران در صورت تعليق غني‌سازي اورانيوم است. يكي ديگر از اين تدابير، حضور رايس در كنار سران ديگر كشورها در نشست‌هاي مذاكره مستقيم با ايران است.

سناتور «جوزف بايدن»، رئيس‌ كميته روابط خارجي سنا، پيشنهاد كرد، اين تلاش‌ها بايد بر گفت‌وگوهاي دو طرفه بين آمريكا و ايران متمركز باشد كه برنز پاسخ مشخصي به اين پيشنهاد نماينده دمكرات دلويز نداد، اما تأكيد كرد كه دولت به طور كامل متعهد به استفاده از همه ابزارهاي ديپلماتيك است.

وي درباره امتيازاتي كه ممكن است ايران با تعليق غني‌سازي اورانيوم به دست آورد، دريافت سوخت اتمي صلح‌آميز، ‌كمك‌هاي كشاورزي و تبادل صلح‌آميز دانشجو باشد را به عنوان گزينه‌هاي احتمالي نام برد.

تأكيد بر ديپلماسي، نشان مي‌دهد كه موضع آمريكا پس از مقاومت‌هاي متعدد در برابر مذاكره با ايران به جز در موارد استثنايي مانند افغانستان و چند مورد نادر ديگر تا به چه اندازه تغيير كرده است.

وزارت دفاع آمريكا اعلام كرده كه هنوز در حال بررسي آزمايش‌هاي موشكي ايران است، اما ارزيابي‌هاي اوليه سيستم‌هاي رديابي آمريكا هفت موشك از جمله يك ورژن موشك دوربرد شهاب 3 را شناسايي كرده‌اند كه به گفته مقامات، حدود دو هزار کيلومتر برد دارد.
كارشناسان در حال بررسي اطلاعات و داده‌ها براي تعيين برد اين موشك در آزمايش‌ها و تعيين دقت آن هستند.

در همين حال، به گزارش «رويترز»، سازمان تحقيقاتي آمريکايي «RAND» اعلام كرده است كه حمله نظامي به ايران،‌ توانايي تغيير سياست‌هاي اتمي ايران را ندارد. اين سازمان در گزارشي كه در روز پنجشنبه منتشر كرده، بهترين راه را سياست‌هاي بلندمدت براي برخورد با ايران دانسته است.

در گزارش اين سازمان آمده است: اگر تأسيسات اتمي ايران بمباران شوند، حمايت عمومي از انتقام‌گيري دولت ايران، بسيار گسترده و زياد خواهد شد.
گزارش اين سازمان همزمان با رزمايش موشكي اين كشور منتشر شده است.
اين سازمان اضافه كرد كه سياست آمريكا بايد بر ايجاد شرايطي براي برقراري مؤثر و طولاني مدت متمركز باشد.

اين گزارش پيشنهادهايي را مبني بر گسترش روابط و تبادلات با شهروندان ايران، توقف موضعگيري تحريك‌كننده مبني بر تغيير رژيم و تنبيه ايران و مقامات آن به دليل اعمال سياست‌هايي كه به منافع آمريكا آسيب مي‌رساند، ارايه مي‌دهد
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟