ليزر 25 وات گاز کربنيک با کاربرد گسترده در مراکز پزشکي، به همت پژوهشگران پژوهشگاه علوم و فنون سازمان انرژي اتمي طراحي و ساخته شد.
به گزارش واحد مرکزي خبر، مهندس سيد محمدرضا صدر قايني، پژوهشگر طرح با اشاره به گسترش استفاده از ليزر در جراحيهاي روباز، گوش و حلق و بيني و به ويژه مشکلات پوستي گفت: با توجه به تجربه و امکانات موجود در پژوهشکده ليزر پژوهشگاه علوم و فنون هستهاي، تصميم به طراحي و ساخت اين دستگاه گرفته شد.
وي افزود: اين نمونه با 2000 ساعت کارکرد لامپ و پيشبيني قيمتي کمتر از 9 ميليون تومان ساخته شده است، در حالي که نمونه خارجي آن بيش از 20 ميليون تومان قيمت دارد و استفاده از محصول داخلي موجب کاهش هزينه مراکز درماني و بيماران ميشود.
صدر قايني طراحي و ساخت قطعات ليزر گاز کربنيک را به طور کامل داخلي اعلام کرد و گفت: پشتيباني سريع، ارزان و در دسترس، برابري و برخورداري از آخرين فناوريهاي روز از جمله ويژگيهاي اين دستگاه به شمار ميرود.
اين پژوهشگر ايراني، نشانگر وات واقعي را از ديگر بخشهاي ليزر گاز کربنيک 25 وات دانست و افزود: استفاده از آينههاي فلزي به جاي آينههاي طلا در بخش اپتيک و استفاده کمتر از قطعات اپتيک موجب کاهش قيمت تمام شده اين محصول شده است.
دکتر سعيد جلواني، مدير گروه ليزرهاي گازي نيز در مصاحبه با خبرنگار ما، فعاليتهاي اين گروه را شامل دو بخش پژوهش و توليد فناوري ذکر کرد و گفت: ليزر جديد توليد شده آماده عرضه به مراکز پزشکي است و ما در حال مذاکره با وزارت بهداشت براي دريافت مجوزهاي لازم هستيم.
وي افزود: علاوه بر اين نوع، بخش ليزرهاي گازي در حال ساخت ليزرهاي گاز کربنيک صنعتي براي برش فلزات با توان 500 وات، ليزرهاي بخار فلزي 3 طول موجي با کاربرد صنعتي و پزشکي است.
مدير گروه ليزرهاي گازي ادامه داد: همچنين ليزرهاي صنعتي گاز کربنيک و بخار فلزي با توان پايين تر نيز به منظور تامين نيازهاي بخش صنايع آماده عرضه به بازار است.