جلیلی در گفت وگو با شبکه NBC آمریکا:

آمریکا ماجرای آن 200 پوند مواد هسته ای را توضیح دهد...

چرا دولت آمریکا با برخی از کشورهایی که NPT را امضا نکردند و حتی سلاح هسته ای آزمایش کردند، روابط هسته‌ ای برقرار می‌کند، اما نسبت به حقوق هسته‌ای یک کشور که زیر نظر بازرسان آژانس فعالیت کاملاً صلح‌آمیز هسته‌ای دارد، این‌گونه حساسیت نشان می‌دهد؟
کد خبر: ۱۴۲۹۶۷
|
۲۷ دی ۱۳۸۹ - ۱۶:۳۶ 17 January 2011
|
14342 بازدید
|
نماینده رهبر انقلاب و دبیر شورای‌ عالی امنیت ملی در آستانه گفت وگوهای استانبول با شبکه تلویزیونی «ان.بی.سی» آمریکا مصاحبه کرد.

به گزارش «تابناک»، مذاکره‌ کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در این گفت وگوی تلویزیونی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با نگاهی مثبت، وارد این گفت وگوها می‌شود و ظرفیت‌های انکارناشدنی جمهوری اسلامی ایران فرصتی خوب برای همکاری در سطح جامعه جهانی است.

جلیلی گفت: امروز این یک پرسش بزرگ برای مردم آمریکاست که نتیجه سی‌سال تقابل با دمکراسی در ایران برای آنها چه بوده است؟ ما فکر می‌کنیم در سی ‌سال گذشته، آمریکا رویکرد تقابل با ملت ایران را دنبال کرده که برای خود مردم آمریکا هزینه داشته است. مردم آمریکا امروز حتماً می‌پرسند، چه فایده‌ای از مقابله با یک ملت و یک دمکراسی نصیبشان شده است؟ در ایران یک دیکتاتوری سی‌سال پیش سرنگون شد؛ دیکتاتوری که با کودتای نظامی دولت آمریکا روی کار آمده بود. دولت‌های ایالات متحده با دمکراسی چه مشکلی دارند که از زمانی که دیکتاتور سرنگون شد و جمهوری و دمکراسی در ایران حاکم شد رو به تقابل با ملت ایران آوردند؟ سی‌ سال تقابل با ملت ایران، چه نتیجه‌ای برای مردم آمریکا در بر داشته است؟

دبیر شورای ‌عالی امنیت ملی در پاسخ به این پرسش که در مذاکرات استانبول درباره چه موضوعاتی گفت وگو خواهد شد، پاسخ داد: بنا بر توافق صورت گرفته در مذاکرات ژنو در استانبول برای همکاری پیرامون نقاط مشترک گفت وگو خواهیم کرد که این می‌تواند طیف وسیعی از موضوعات را فراهم کند، ولی آن چیزی که اهمیت دارد، این است که با چه رویکردی می‌خواهند، وارد این گفت وگو شوند؟ آن‌چه مسلم است، این که تعامل با جمهوری اسلامی ایران، حتماً به نفع مردم تمام کشورهاست.

خبرنگار «بی.بی.سی» با اشاره به ادعای اوباما مبنی بر آمادگی برای تعامل با ایران نظر جلیلی را در این باره جویا شد. جلیلی گفت: آقای اوباما با شعار تغییر روی کار آمد و به نظر می‌رسد، مردم آمریکا هم با انتظاری که از تغییر داشتند، به او رأی دادند. امروز در بسیاری از نقاط جهان، بسیاری از نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که انتظار مردم آمریکا و مردم دنیا درباره این تغییر برآورده و تغییری حادث نشده است. مردم دنیا دیدند که همان سیاست‌های اشتباه گذشته، همچنان ادامه دارد و همان هزینه‌هایی که پیشتر بوده دوباره دارد به مردم آمریکا و خارج از آمریکا تحمیل می‌شود.

جلیلی افزود: ما گمان می‌کنیم که لازم است مردم آمریکا، فرصت یابند از زاویه‌ای دیگر هم پدیده‌ها را تحلیل کنند. اشتباه محاسباتی جدی که دولت‌های ایلات متحده آمریکا داشته‌اند، باعث شده هزینه‌های زیادی به مردم آمریکا تحمیل شود. امروز مردم ایالات متحده آمریکا باید انتخاب کنند که آیا منافع و مصالح خودشان را بیشتر می‌خواهند و یا مصالحی که در بیرون از آمریکا برای آنها تعیین ‌می‌شود.

بسیاری از سیاست‌هایی که آمریکا دست کم در منطقه ما دنبال می‌کرده، نادرست بوده است.

وی ادامه داد: ما ده سال پیش گفتیم، آنچه آمریکا در صحنه افغانستان دنبال می‌کند اشتباه است. شما می‌دانید آمریکا هزاران میلیارد دلار هزینه کرد، هزاران انسان بی‌گناه در افغانستان کشته شدند، سربازان آمریکایی کشته شدند و امروز پس از ده سال خود آمریکایی‌ها به مسیر نادرست و اشتباهی که پیموده‌اند اعتراف می‌کنند. همین مسئله در عراق اتفاق افتاد. هزاران انسان بی‌گناه بلکه ده‌ها و صدها هزار انسان بی‌گناه کشته و مجروح شدند و میلیاردها دلار هزینه شد، فاجعه و مصیبت برای مردم منطقه به ‌وجود آورد، ولی چه فایده‌ای برای مردم آمریکا داشت؟

جلیلی گفت: در زمینه اعمال تحریم‌ها در قبال جمهوری اسلامی نیز همین‌گونه است. شما امروز می‌بینید جمهوری اسلامی ایران در یک مسیر پیشرفت بسیار سریع قرار دارد و موسسات اقتصادی معتبر جهان به پیشرفت اقتصادی جمهوری اسلامی ایران اذعان می‌کنند. تحریم‌ها در حقیقت، شرکت‌های آمریکایی را از یک فرصت بسیار خوب در ایران محروم کرد. حالا شما برآیند این همه اشتباهات و هزینه‌هایی که مردم آمریکا پرداختند، حساب کنید.

من گمان می‌کنم مردم آمریکا راضی نیستند، این راه تداوم پیدا کند. این اشتباهات محاسباتی است که دولتمردان آمریکایی انجام داده‌اند و هزینه‌های آن را مردم آمریکا می‌پردازند.

مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این پرسش که آیا تحریم‌ها باعث شد ایران به میز مذاکره برگردد، گفت: این موضوع از همان دست اطلاعات نادرستی است که متأسفانه امروز به مردم آمریکا داده می‌شود. نخست این که شما می‌دانید، ما در ایران یک ماه است که بزرگترین جراحی اقتصادی تاریخ کشورمان را آغاز کردیم. این نشانه چیست؟ غیر از این است که نشانه یک شرایط بسیار خوب اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در کشور است؟ تعبیر بازگشتن ایران به میز مذاکره، یکی دیگر از اطلاعات نادرستی است که داده می‌شود.
جمهوری اسلامی ایران هیچ‌وقت گفت وگوها را ترک نکرده است و ما همیشه آنها را دعوت می‌کردیم که به گفت وگو برگردند، اتفاقا تحلیل دیگری هست که گفته می‌شود چون تحریم‌کنندگان دیدند که تحریم نمی‌تواند مفید باشد و آن مسیر غلط است، آنها به گفت وگوها برگشتند.

دبیر شورای ‌عالی امنیت ملی تصریح کرد: امروز یکی از بهترین راه‌های مقابله با تولید و اشاعه سلاح‌های هسته‌ای، تقویت «ان.پی.تی» و آژانس است و بهترین راه تقویت «ان.پی.تی» این است که اعضا، به همراه انجام تکالیفشان از حقوقشان نیز برخوردار باشند.

جلیلی در ادامه این پرسش را مطرح کرد که چرا دولت آمریکا با برخی از کشورهایی که «ان.پی.تی» را امضا نکردند و حتی سلاح هسته‌ای آزمایش کردند، روابط هسته‌ای برقرار می‌کند، ولی نسبت به حقوق هسته‌ای یک کشور که زیر نظر بازرسان آژانس فعالیت کاملاً صلح‌آمیز هسته‌ای دارد، این‌گونه حساسیت نشان می‌دهد؟ در حالی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی 25 بار در گزارش‌های رسمی‌اش اعلام کرده است فعالیت‌های صلح‌آمیز ایران هیچ‌گونه انحرافی نداشته است.

دکتر جلیلی با اشاره به برگزاری کنفرانس خلع سلاح تهران با شعار «سلاح هسته‌ای برای هیچ ‌کس و انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای برای همه» در سال گذشته، گفت: ما به صراحت اعلام کرده‌ایم که سلاح هسته‌ای را هم نامشروع می‌دانیم و هم ناکارآمد و کسانی که می‌خواهند با قدرت سلاح‌های هسته‌ای مقاصدشان را پیش ببرند عقب مانده هستند.

دبیر شورای ‌عالی امنیت ملی اظهار داشت: افکار عمومی جهانی این تحلیل را دارند که برخی می‌خواهند با بعضی از موضوعات دروغین و فرضی، تهدیدهای اصلی را در سایه ببرند در حالی که امروز پرسش های بسیار جدی در سطح جهان درباره تهدیدات امنیتی هست که با موضوعات دروغینی که توسط برخی از قدرت‌ها القا می‌شود قابل مقایسه نیست. مثلاً بیش از نزدیک به چهل سال است که دویست پوند مواد هسته‌ای در داخل آمریکا گم شده است، مردم آمریکا می‌پرسند که دولت‌های آمریکا چه تحقیقی در این‌ باره انجام داده‌اند.

جلیلی افزود: بنا بر گزارش‌های خود آمریکا، این‌ها موادی بودند که قابلیت ساخت سلاح هسته‌ای را داشته است. خوب است که مردم آمریکا بپرسند، سرنوشت این دویست پوند مواد هسته‌ای چه شده است؟ آیا گم شدن این‌ها آن هم در درون خاک آمریکا نمی‌تواند امنیت مردم آمریکا را به خطر بیندازد؟ چرا «اف.بی.آی» و سیا هنوز گزارشی به مردم نداده است. البته این پرسش برای جامعه جهانی هم هست که چه رابطه‌ای است بین این مواد هسته‌ای و تجهیز رژیم صهیونیستی به سلاح هسته‌ای؟ ما گمان می‌کنیم، این موضوع بسیار اهمیت دارد و در اسناد رسمی دولت آمریکا هم آمده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۵
مازيار
|
Germany
|
۱۷:۰۹ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۷
اميدوارم در مذاكرات پيروز باشيد و از حق ملت ايران را به هيچ قيمتي چشم پوشي نكنيد
انرژي هسته اي و داشتن چرخه سوخت آينده ايران و ملت رو تضمين ميكنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۰ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۷
ننگ بر هر ایرانی که به این نظر رای منفی بده ننگ .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۱ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۷
آقا مازیار شما خواب و خوراک نداری؟ تابناک اعتیاد میاره داداش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۲ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۸
اونهایی که منفی زدند درواقع میگویند : امیدواریم در مذاکرات شکست بخورید و از حق ملت ایران چشم پوشی کنید و انرژی هسته ای را فراموش کنید و آینده ملت ایران را.....
به نظر شما اینها وطن دوستند یا ...؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۰۶ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۸
امروز این یک پرسش بزرگ برای "مردم آمریکا"ست که نتیجه سی‌سال تقابل با "دمکراسی در ایران" برای آنها چه بوده است؟
ناشناس
|
France
|
۰۴:۲۵ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۸
اسراییل کشور نیست. آقای جلیلی بعید است گفته باشد احتمالا اشتباه شما در تنظیم است دقت کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۶ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۸
سلام علیکم
ازیک رزمنده جانباز دوران دفاع مقدس جز این انتظار نمیرود اگر از اول هم سررشته کار را به اینگونه افرادی که دنیا را سه طلاقه کردهاند داده بودند کار اینقدر طولانی نمیشد
سلطان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۲ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۸
در برابر ظالمان وستمگران كوتاه نيايد كه هر چه شما كوتاه بياييد انتظارات و درخواستهاي انان بيشتر ميشود
ياسين
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۹ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۸
انرژي هسته اي حق همه ملتها است ومن بعنوان يك ايراني ازحقم نميگذرم حتي اگر از روي جسدم رد بشوند. اقاي جليلي ضمن خسته نباشيد اگر كوتاه بياييدتو اين دنيا واخرت جوابگو خواهيد بود .موفق باشيد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۵ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۸
هرکس درنیت عزت ایران اسلامی ومردم نجیب آن باشد وحسب دستورات الهی صادقانه قدم برداردخداونداورادرراه خطیرش موفق خواهدکردماباکسی ومنافعش دربده وبستان نیستیم اولویت اول منافع ایران است وعدالت حکم میکند که درهرمرحله رفتارهابرمبنای منافع ملی بدورازهرگونه باج دهی به بیگانه باشدآمریکا یاممالک دیگراگرمیخواهندهمکاری نمایندحسن نیت خودراثابت کنندلذاآقایان ازشیطنتهای کشورهای رقیب اتمی مقابل آمریکا نیزمواظب باشندتاازموقعیتهای فعلی سواستفاده نکنندآین آیندگان ملت ماهستندکه ماراموردرحمت وتحسین ویاخدای ناکرده موردلعن خودقرارخواهنددادخدایامیهن عزیزمارادرمقابل آیندگان روسفیدگردان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۱ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۸
جلیلی عزیز زنده باشی ایشالا-
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۳ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۸
شيطان بزرگ به خيال خام تفرعني خود مي خواهد بيش از 6 ميليارد جمعيت روي زمين برده او باشند يا بميرند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۸ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۸
اتفاق خاصی افتاده که تا این حد نگران و دلواپس هزینه های مردم آمریکا شده ایم؟ ایشان چند بار در صحبتشان به ان اشاره کرده اند.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟