رئيس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي با اعلام شروع به كار بازنگري در سرفصل هاي 38 رشته دوره كارشناسي از تمركز جدي بخش هاي مسئول در بازنگري سرفصل هاي علوم انساني بر پيگيري اين مهم خبر داد.
به گزارش «تابناک»، دكتر حميدرضا آيت الهي با اشاره به ضرورت حل اين مشكل اساسي در مورد محتوي و شيوه تدريس علوم انساني و هشدار جامعه دانشگاهي درباره تبعات منفي چنين وضعي گفت: پژوهشگاه علوم انساني و مظالعات فرهنگي ماموريت يافته با همكاري بخش هاي مختلف وزارت علوم به عنوان يك ماموريت ويژه روي اين موضوع تمركز كند. ناكارآمدي، به روز نبودن و نا متناسب بودن با جامعه اسلامي سه نقص جدي اي هستند كه در مطالعات اوليه سرفصل هاي علوم انساني از سوي كارشناسان شناسايي شده اند.
دكتر آيت الهي كه اخيرا با حكم معاون آموزشي وزارت علوم به عنوان مسئول هماهنگي امور مربوط به بازنگري سرفصل هاي علوم انساني منصوب شده، از نقش جدي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي در مرحله جديد تغيير سرفصل هاي دروس علوم انساني خبر داد و افزود: با توجه به امكانات و توانمندي هاي پژوهشگاه، بررسي اين موضوع در دستور كار همكاران ما است و در يك بازه زماني مناسب و منطقي به نتيجه خواهد رسيد.
به گفته وي بازنگري سرفصل هاي مربوط 38 رشته مقطع كارشناسي آغاز شده است و جزئيات مروبط به تغيير اين 38 رشته در آينده اعلام خواهد شد.
آغاز فاز دوم پرتال جامع علوم انساني همچنین به گزارش روابط عمومي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي، پرتال جامع علوم انساني اگر چه هنوز در آستانه آغاز فاز دوم است، اما تا همين مرحله نيز به عنوان مرجعي قابل اعتنا و معتبر توانسته پاسخگوي محققان و پژوهشگران در اين حوزه باشد.
اين پرتال كه زير نظر پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي فعاليت مي كند و قرار است جريان سازي در مديريت محتواي علوم را هدايت كند، به نشاني www.ensani.ir فعال است.
لازم به ذكر است با توجه به اينكه ايجاد امكان فني دسترسي انبوه اساتيد دانشجويان و محققان به پرتال جامع علوم انساني، به همراه تمام متن و ديتا در فاز دوم اين پروژه پيش بيني شده، دسترسي به اين پايگاه گسترده اطلاعاتي در اين مرحله محدود است.
هم اكنون بيش از 2500 پايگاه تخصصي در رشته ها و گرايش هاي مختلف علوم انساني در اين پرتال فعالند و داده هاي آنها براي نخستين بار بر اساس 4 معيار مستقل موضوع، صاحب اثر، زمان و منبع انتشار طبقه بندي شده و بدون محدوديت در دسترس همه علاقه مندان قرار دارد. در فاز دوم اين پروژه علمي افزايش دادههاي علمي تا مرز يك ميليون داده پيش بيني شده است.
گفتني است پرتال جامع علوم انساني اهدافي مانند ايجاد مركزي براي دسترسي و هم افزايي فعاليتهاي علمي و پژوهشي در حوزه علوم انساني، ايجاد بانك اطلاعات جامع و روزآمد مقالات، كتب و محصولات چند رسانهاي به صورت متمركز، با دسترسي آسان، رويه يكسان و رفع محدوديت هاي شكلي، زماني و سازماني را دنبال مي كند.
ايجاد جامعه مجازي فعالان عرصه تحقيق و پژوهش در علوم انساني،معرفي تخصصي پژوهشگران و اساتيد در حوزههاي تخصصي علوم انساني و معرفي نيازها و خلاءهاي موجود در موضوعات پژوهشي با هدف هدايت طرح هاي تحقيقاتي به موضوعات كاربردي نيز از ديگر اهداف اين پرتال به شمار مي رود.