روز شنبه 2/11/89 برابر با 22 ژانویه 2011 هفتمین المپیاد زبان فارسی و روز یکشنبه 3/11/89 برابر با 23 ژانویه ششمین آزمون ادبی فردوسی میان 34 نفر از دانشجویان زبان فارسی از دانشگاه روابط بین الملل مسکو، انستیتو آسیا و آفریقا وابسته به دانشگاه دولتی مسکو، دانشگاه زبان شناسی مسکو، دانشگاه دوستی ملل، دانشگاه دولتی آستاراخان، دانشگاه دولتی تاتارستان، دانشگاه علوم انسانی تاتارستان، دانشگاه علوم انسانی روسیه، دانشگاه دولتی سنت پترزبورگ، دانشگاه دولتی باشقیرستان و دانشگاه دولتی کراسنادار، در محل انستیتو آسیا و آفریقا وابسته به دانشگاه دولتی مسکو برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی رایزنی فرهنگی ایران در روسیه، در مراسم اختتامیه این المپیاد که با حضور مهندس سجادی سفیر ج.ا.ایران در فدراسیون روسیه، ابوذر ابراهیمی ترکمان رایزن فرهنگی سفارت ج.ا.ایران در روسیه و گولینگ معاون علمی انستیتو آسیا و آفریقا، اساتید و دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی برگزار شد، ابراهیمی ضمن تشکر از زحمات دانشجویان و تمامی کسانی که در برگزاری این مسابقه شرکت نمودند برگزاری این مسابقه را در جهت رشد و گسترش آموزش زبان فارسی در روسیه مثبت ارزیابی و برتداوم این فعالیتها تاکید نمود.
همچنین آقای گولینگ ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری این المپیاد و آرزوی موفقیت برای دست اندرکاران، آمادگی انستیتو را برای گسترش فعالیتها با رایزنی فرهنگی سفارت ج.ا.ایران درروسیه ابراز داشت.
آقای مهندس سجادی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه ضمن تقدیر و تشکر از دست اندرکاران برگزاری المپیاد، انستیتو آسیا و آفریقا و رایزنی فرهنگی، افزودند: زبان و ادبیات فارسی حاوی مضامین و مفاهیم بسیار غنی است و تنها کلید دسترسی به این گنجینه پر گهر، آموزش زبان فارسی میباشد . امروزه شما دانشجویان علاوه بر دسترسی به این گنجینه نفیس، مسئولیت خطیر دیگری نیز بر عهده دارید و آن انتقال پیام سیاسی ایران به جهانیان و مردم روسیه میباشد.
ایشان افزود متاسفانه امروه شناخت از مردم ایران در روسیه و بالعکس در سطح پایینی میباشد و شما دانشجویان باید پیام آور صلح و دوستی بین طرفین و منتقل کننده مفاهیم و ارزشهای مشترک باشید.
در انتهای مراسم یکی از دانشجویان، قطعه شعری از حافظ را برای حضار قرائت و مورد تشویق قرار گرفت و سپس لوح تقدیر از اساتید و داوران شرکت کننده در این دوره و نیز جوایز دانشجویان برنده، از سوی رایزن فرهنگی ج.ا.ایران و معاون بین الملل انستیتو اهدای گردید.
شایان ذکر است در این مسابقه علمی که به همت رایزنی فرهنگی سفارت ج.ا.ایران در روسیه برگزار شد، دانشجویان در دو بخش المپیاد (در شش رشته دستور زبان، انشاء، گفتگو، متن خوانی «نظم و نثر» ، ترجمه و شنیداری) و آزمون ادبی (در چهار رشته آزمون ادبی تشریحی ، آزمون ادبی تستی، آزمون متن خوانی و آزمون شعرخوانی) به رقابت پرداختند.
در مراسم اختتامیه، از سوی هیئت داوران آقایان واسکانیان و جهانگیر دری از ایرانشناسان مطرح روسیه بخاطر زحمات زیاد در عرصه ایرانشناسی و چاپ و انتشار کتب و مقالات متعدد جایزه چهره ماندگار این دوره را دریافت نمودند.
در زمینه اثر برتر ادبی نیز کتاب «ریشههای زبان شناسی ایرانی در سدههای میانی و جدید» تالیف پروفسور مالچانووا از سوی هیئت داوران حایز دریافت این جایزه گردید.
اسامی برندگان هفتمین المپیاد زبان فارسی به شرح زیر است:1. نفر اول المپیاد زبان فارسی مارسل گیبادولین از دانشگاه دولتی تاتارستان
2. نفر دوم المپیاد زبان فارسی کنستانتین کراسنوف از دانشگاه دوستی ملل
3. نفر سوم المپیاد زبان فارسی آناتولی آستاپچوک از دانشگاه دوستی ملل
4. نفر اول آزمون آیین نگارش ماریا گتاخون از دانشگاه زبان شناسی مسکو
5. نفر اول آزمون انشاء خانم یکاترینا بوبکووا از دانشگاه زبان شناسی مسکو
6. نفر اول آزمون گفتگو الکساندر یاکوولیف از دانشگاه دولتی سنت پترزبورگ
7. نفر اول آزمون متن خوانی الکساندر یاکوولیف از دانشگاه دولتی سنت پترزبورگ
8. نفر اول آزمون ترجمه والنتین لاپتیف از دانشگاه روابط بین الملل مسکو
9. نفر اول آزمون شنیداری ماریا گتاخون از دانشگاه زبان شناسی مسکو
اسامی برندگان ششمین آزمون ادبی فردوسی به شرح زیر است:1. نفر اول آزمون ادبی فردوسی ماریا گتاخون از دانشگاه زبان شناسی مسکو
2. نفر دوم آزمون ادبی فردوسی مارسل گیبادولین از دانشگاه دولتی تاتارستان
3. نفر سوم آزمون ادبی فردوسی الکساندر یاکوولیف از دانشگاه دولتی سنت پترزبورگ
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.