آمریکا از برقراری حکومت مردمی در مصر وحشت دارد

وی نخستین تجاوز به حقوق ملت ها را منع آنها از انتخاب و تحمیل حکومت ظالم بر آنها دانست و گفت: این کار بزرگترین جنایت است و البته کارنامه آمریکا و غرب در این زمینه را فاجعه است، گذشت آن زمانی که آنها خود را در جایگاه مدافع حقوق بشر جا می زدند، آنها پس از 11 سپتامبر، مسلمانان را در زندان های گوناگون شکنجه کرده اند.
کد خبر: ۱۴۸۰۹۰
|
۲۵ بهمن ۱۳۸۹ - ۰۷:۴۹ 14 February 2011
|
8779 بازدید
|
محمد جواد لاریجانی با توجه به اهمیت راهبردی مصر در حیات اسرائیل و وحشت آمریکا از برقراری حکومت مردمی، تمرکز سیاست های آمریکا در یک تا یک و نیم سال آینده را روی مصر دانست.

به گزارش «تابناک»، شب گذشته، محمد جواد لاریجانی، با حضور در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما، با اشاره به چگونگی پوشش خبرهای مصر در خیزش مردمی آن گفت: آن گزارش هایی که 90 درصد شبکه های تلویزیونی و اینترنتی ارایه می دادند، از قابی خاص و در گوشه ای از میدان تحریر بود، در حالی که آن حرکت، حادثه ای آنقدر بزرگ بود که حکومت دیکتاتوری مصر را سرنگون کرد.

وی علت این گونه حرکت غرب را زمینه اسلامی داشتن، ضد آمریکایی و ضد اسرائیلی بودن خیزش مردم مصر دانست و افزود: اینها سه ویژگی خیزش کنونی مردم مصر است که در جاهای دیگر هم هست، به همین دلیل، آمریکا و غرب می خواهند آنها را نادیده بگیرند.

به گزارش واحد مرکزی خبر، لاریجانی با توجه به نظر غربی ها، مبنی بر جا به جایی مهار شده قدرت گفت: اوباما گفته است، هر حکومتی به قدرت برسد، باید به فرآیند صلح خاورمیانه پایبند باشد، به کمپ دیوید متعهد باشد و متحد آمریکا بماند. از این روی، اگر مقصود این باشد، جا به جایی قدرت نیست، بلکه پوست اندازی است. به همین دلیل در آمریکا می بینیم که گفته می شود، کار دست ارتش باشد، چرا که در رده های بالای آن «موساد» و «سی آی ای»، نفوذ دارند.

وی در ادامه افزود: دیدیم که حرکت مصر شد قاهره، قاهره هم میدان التحریر و از سوی دیگر، رهبری های قابل توجهی هم درست کردند؛ از جمله این که گروهی جوان مشغول با صفحات اینترنتی تویتر و فیس بوک بودند و مسئول آنها را محرک مردم معرفی می کردند، البته آنچه ما در ایران از نظر رهبری داشتیم، مائده آسمانی بود.

این صاحب نظر در مسائل سیاسی ترس آمریکا را بیش از همه از جوانان مسلمان متعهد دانست و گفت: در دنیای اسلام هر جا 10 درصد به مردم امکان نظر در حاکمیت داده شود، بلافاصله طرفداران اسلامیت بالا می آیند؛ از جمله در ترکیه ای که سکولارها شصت سال با خشونت حکومت کردند، به محض این که فرصتی فراهم شد، حرکت بزرگی در ترکیه اتفاق افتاد، آن هم به سمت ارزش های دینی؛ بنابراین، دمکراسی که آمریکایی ها از آن سخن می گویند، دروغ بزرگی است.

وی افزود: من گمان می کنم به احتمال 50 درصد، این حکومت نظامی در مصر تا شش ماه هم سر کار نباشد.

لاریجانی فهرست اشتباهات آمریکا را تاریخی دانست و گفت: در هیچ دوره ای آمریکا و غرب مرتکب اشتباهاتی به این بزرگی نشده که علت بیشتر آن، بی اعتنایی به قدرت مسلمانان است.

نگاه غرب به خاورمیانه نیز، منطقه ای است که در آن اسرائیل سیطره کامل دارد و کشورهای عربی آن منفعل هستند؛ نگاهی که به ویژه پس از انقلاب اسلامی بسیار نامعقول است.

وی با نزدیک دانستن و مراوده بین ملت های ایران و مصر چه پیش و چه پس از اسلام افزود: در حالی که در مصر مدتی گرایش های سوسیالیستی و ناسیونالیسی و نزدیکی به شرق در دوران جمال عبدالناصر پیدا شد و در دوره سادات به سمت غرب رفت، ولی ایران در سه دهه به قویترین و پیشرفته ترین کشور منطقه تبدیل شد که خود گویای ماهیت انقلاب اسلامی است.

لاریجانی تصریح کرد: نتیجه حرکت های بیداری در خاورمیانه تزلزل یک به یک پایه های نفوذ آمریکا در خاورمیانه است.

وی نخستین تجاوز به حقوق ملت ها را منع آنها از انتخاب و تحمیل حکومت ظالم بر آنها دانست و گفت: این کار بزرگترین جنایت است و البته کارنامه آمریکا و غرب در این زمینه را فاجعه است، گذشت آن زمانی که آنها خود را در جایگاه مدافع حقوق بشر جا می زدند، آنها پس از 11 سپتامبر مسلمانان را در زندان های گوناگون شکنجه کرده اند.

وی افزود: سناریوی آمریکا در مصر در قدرت ماندن ارتش مصر و کنترل حرکت مردمی با بازی های تویتری و فیس بوکی است، باید هشیار باشیم، چرا که آمریکایی ها حاضرند، ده ها هزار نفر را به دست ایادی خود بکشند تا نفوذشان تهدید نشود.

لاریجانی در ادامه گفت: نه خیلی بیش از یک ماه، ممکن است حرکت کودتایی سنگینی انجام شود؛ به این بهانه که حکومتی هست، نظم را برقرار می کند، و ایادی واسطه ای هم می گویند مردم باید سر کار بروند. از این روی، آنها به دنبال زدن ریشه هستند تا دیگر دردسری برایشان ایجاد نشود.

وی افزود: نخستین باری که آمریکایی ها روی آن تمرکز می کنند، مصر است چرا که حیات اسرائیل آنجاست و هیچ کابوسی برای آمریکا وحشتناک تر از حکومت مردمی در مصر نیست.

لاریجانی تصریح کرد: از این روی، تمرکز سیاست های آمریکا و غرب در یک سال، یک سال و نیم آینده روی مصر خواهد بود؛ البته احتمال این توفیق بسیار ضعیف است و برای همین، باید پیش بینی کرد که در مصر حکومتی سر کار بیاید که دست کم 10 درصد خواسته های مردم را بازتاب دهد، کافی است تا حکومت مصر دگرگون شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Canada
|
۰۸:۱۴ - ۱۳۸۹/۱۱/۲۵
بابا برید شما هم با این تحلیلهای آبگوشتی
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۳ - ۱۳۸۹/۱۱/۲۵
واقعا واضح است کی وحشت دارد ؟ نیاز به توضیح نیست. راستی چرا نظرات را سانسور میکنید.
خميد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۷ - ۱۳۸۹/۱۱/۲۵
مدتي قبل اعلام شد كه پيش بيني ميشود در سال 2011 حداقل انفجار 11 بمب هسنه اي در خاك امريكا او را به پايان عمر ايالات متحده نزديك كند.برخي تصور كردند كه حتما بايد بمب اتمي باشد در حالي مهمتر ازبمب اتمي وجو د دارد كه امريكا را به كرنر ميكشاند تا اين زمان 2 بمب منفجر شده يكي مصر و ديگري تونس. قطعا تبعات اين انفجار ها بيشتر از بمب اتمي است چون بمب اتمي خسارت به بار مياورد ولي انفجارهاي مردمي باعث فروپاشي هيمنه غرب از جمله امريكا ميشود. البته انفخار اتمي هم در خاك امريكا حتمي است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۸۹/۱۱/۲۵
من بسیار علاقمندم که پیروزی انقلاب مصر را به مردم این کشور تبریک بگویم. اما گیج شده‌ام که انقلاب مصر دقیقاً در چه زمینه‌ای پیروز شده که یکاره بیایم اینجا و آن پیروزی را تبریک بگویم. بگذارید مکانیزم گیج شدنم را تشریح کنم: آنطور که از ساعتها لم دادن مقابل تلویزیون و پلاس بودن در اینترنت مطلع شده‌ام از زمان جمال عبدالناصر قدرت اصلی در مصر در اختیار ارتش بوده و انور سادات را هم ارتش بعد از ناصر به مردم تحمیل کرد. بعد از ترور سادات، حسنی مبارک هم که از بدنه‌ی ارتش بود با حمایت ارتش به قدرت رسید. در سی سال حکومت مبارک هم که ارتش شریک استبداد او بود ــ دقیق‌تر: پایه‌ی استبداد او بود.. خب، حالا مردم حسنی مبارک را ساقط کرده‌اند. اما باز هم شورایی از ارتش حکومت را در دست گرفته و کار انقلاب به ارتش واگذار شده و مردم هم جدی جدی خوشحالند.. طبیعتا از ارتش نمی‌توان انتظار داشت بر علیه خودش اقدام و نظام خودش را دگرگون کند.. گیج شده‌ام که مردم برای چی خوشحالند؟


نباید بدبین بود. انقلاب که تنها برای رهایی از استبداد داخلی نیست. شاید مردم از وفاداری سگ‌منشانه‌ی دولت‌شان در مقابل قدرت‌های خارجی (اسرائیل و آمریکا) به پا خاسته بودند و حالا از رسیدن به این هدف خوشحالند. در این صورت هم باز اوضاع مصر من را گیج می‌کند چون ارتش مصر نه فقط بلحاظ مالی وابسته، که اساساً ساخته‌ی دولت آمریکاست و در وقایع اخیر نشان داد که فرمانده‌ واقعی‌اش کیست. پس تغییراتی که به دست چنین ارتشی صورت بگیرد، هر نتیجه‌ای که داشته باشد قطعاً به رهایی از سلطه‌ی آمریکا منجر نخواهد شد. پس مردم نه از شر مستبد داخلی خلاص شده‌اند و نه از شر سلطه‌گر خارجی.. جریان چیست؟ اینها برای پیروزی کدام انقلاب خوشحالند؟

با این اوصاف امیدوار نیستم که انقلاب مردم مصر به ثمر بنشیند. اما آرزومندم.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟