معاون مبارزه با جرايم رايانهاي پليس آگاهي ناجا با تاكيد بر اينكه شركتهاي هرمي براي فعاليتهاي مجوز ندارند، گفت: در نيمه دوم امسال تا كنون بالغ بر يكهزار نفر در سراسر كشور در رابطه با شركتهاي هرمي دستگير شدند كه براي بيش از 800 نفر از اين افراد از سوي مراجع قضايي قرارهاي قانوني صادر شده است.
به گزارش ایسنا، سرهنگ مهرداد اميدي درباره برخورد پليس با شركتهاي هرمي با بيان اين كه برابر تدبير فرمانده ناجا مقابله با شركتهاي هرمي از اول مهر ماه امسال به پليس آگاهي سپرده شده است، افزود: اطلاعرساني عمومي و آگاهسازي افراد كه در معرض فريب و تهديد قرار دارند، از جمله اقداماتي است كه پليس در دستور كار خود قرار دارد.
وي ادامه داد: برخي از افراد به صورت مستعد و بالقوه جذب اين گونه فعاليتها ميشوند و با توجه به اين كه فاقد تجربه كافي هستند، با توجه به تبليغات سازمان يافته اين شبكهها جذب اين سازمانها ميشوند، هر چند معتقد هستيم به اندازه كافي آگاهسازي در اين رابطه انجام شده است، اما ادامه روند اطلاعرساني در دستور كار پليس است.
معاون مبارزه با جرايم رايانهاي پليس آگاهي ناجا برخورد قاطع با سازماندهندگان اين شبكههاي هرمي را از جمله اقدامات پليس عنوان كرد و افزود: برخورد قاطع با سازماندهندگان اين شركتها كه بخشي از آنان ليدرها و رهبران اين گروههاي هستند و بخش دوم كساني هستند كه امكانات و دفاتر خود را در اختيار اين افراد قرار ميدهند، به عنوان معاون جرم محسوب ميشوند، از جمله برنامههاي پليس است.
وي خاطر نشان كرد: هماهنگي و همكاري با سازمانهايي مانند وزارت اطلاعات، وزارت بازرگاني و دستگاه قضايي كه در امر مقابله با شركتهاي هرمي مسئوليت دارند، مد نظر پليس قرار دارد.
اميدي ادامه داد: از جمله اقدامات صورت گرفته در رابطه با شركتهاي هرمي، رسيدگي به شكايات مردمي است كه از اول مهر ماه امسال تا پايان دي ماه حدود سه هزار نفر از مالباختگان در رابطه با شركتهاي هرمي در 24 استان شكايات كردهاند كه بيشترين شكايتها به ترتيب مربوط به تهران بزرگ، اصفهان، كرج، خراسان رضوي و فارس بوده است.
وي اضافه كرد: برخورد با مراكز فعاليتهاي هرمي از جمله طرحهايي بود كه از سوي پليس آگاهي و با همكاري وزارت اطلاعات انجام شد كه با انجام اين طرحها تاكنون 84 دفتر فعاليت شركتهاي هرمي در سراسر كشور شناسايي، مورد بازبيني و پلمپ شدند كه از اين تعداد 81 دفتر در تهران و سه دفتر نيز در ساير استانها بوده است و مهمترين اين دفاتر در طرح اخيري بود كه در تهران پلمپ شد.
معاون مبارزه با جرايم رايانهاي پليس آگاهي ناجا به ايسنا گفت: در نيمه دوم امسال تا كنئون بالغ بر يكهزار نفر در سراسر كشور در رابطه با شركتهاي هرمي دستگير شدند كه براي بيش از 800 نفر از اين افراد از سوي مراجع قضايي قرارهاي قانوني صادر شده است.
وي با بيان اينكه در بررسيهاي صورت گرفته از افراد دستگيرشده مشخص شد كه بيشتر افراد كه جذب اين دفاتر ميشوند، اهل شهرستانها هستند، افزود: انگيزه اصلي اين افراد پيداكردن يك شغل بودند، اين در حالي است كه بيشتر اين افراد توسط آشنايان خود با اين شركتها آشنا شده و برخي از اين افراد از قشر دانشجو يا سرباز بوده كه خدمت خود يا درسشان را رها كرده بودند.
اميدي اضافه كرد: در بررسيها مشخص شد كه بسياري از اين افراد از سوي خانوادههايشان به عنوان مفقودان اعلام شده بودند.
وي گفت: حداقل سرمايهگذاري انجام شده در اين شركتها توسط مالباختگان چهارـ پنج ميليون تومان است.
معاون مبارزه با جرايم رايانهاي پليس آگاهي ناجا با بيان اينكه بيشتر فعاليتهاي شركتهاي هرمي در تهران متمركز شده است، افزود: اخيرا بحث فروش تورهاي مسافرتي به عنوان آخرين شگرد اين شركتها مطرح است، اين در حالي است كه سرمايهگذاري در فعاليت خريد و فروش ارز و بورس جهاني از ديگر شگردهاي شركتهاي هرمي محسوب ميشود.
وي درباره فعاليت شركت گلدكوئيست هم اظهار كرد: با توجه به اقدامات صورت گرفته و ضرباتي كه به شركت كوئيست وارد شده است، اين شركت هرمي رو به زوال رفته و فعاليتهايش به حداقل رسيده است.
اجراي طرحهاي سراسري برخورد با شركتهاي هرمي
شركتهاي هرمي در شهرهاي كوچك فعاليتهاي متمركزي ندارند
اميدي تصريح كرد: مردم همكاري خوبي را با پليس در رابطه با برخورد با شركتهاي هرمي داشتهاند و در حوزه امنيتي و پليسي اطلاعات با ارزشي را در اختيار پليس قرار دادند.
وي با بيان اينكه عملياتهاي طراحي شده با همكاري وزارت اطلاعات و دادستاني اجرا ميشود، افزود: طرحهاي پليسي در رابطه با برخورد با شركتهاي هرمي كماكان ادامه خواهد داشت.
معاون مبارزه با جرايم رايانهاي پليس آگاهي ناجا اضافه كرد: طرحهاي سراسري پليس با اشرافيت كامل اطلاعاتي در شهرهاي بزرگ انجام ميشود.
وي افزود: در شهرهاي كوچك اين شركتها فعاليتهاي متمركزي ندارند و مشكل عمده ما در شهرهاي بزرگ به خصوص در تهران است كه با همكاري بخشهاي امنيتي در حال رسيدن به يك اشراف اطلاعاتي هستيم.
معاون مبارزه با جرايم رايانهاي پليس آگاهي ناجا در ادامه هشدار داد: شركتهاي هرمي براي فعاليتهاي خود مجوزي ندارند و به عنوان بازارياب شبكهاي خود را معرفي ميكنند، اين در حاليست كه اگر كسي بخواهد در حوزه بازاريابي شبكهاي فعاليتي داشته باشد، بايد از وزارت بازرگاني مجوز لازم را دريافت كند.
وي درباره افرادي كه واحدهاي اداري ـ تجاري يا مسكوني خود را به اين شركتها اجاره ميدهند هم به ايسنا گفت: متاسفانه بسياري از اين افراد با دادن اجاره بهاي بالا و بدون پرداخت پول پيش اين واحدها را اجاره ميكنند و پس از مدتي اين مكانها را به محلي براي سكونت اعضاي شركتهاي هرمي تبديل ميكنند.
اميدي ادامه داد: به مشاوران املاك از سوي مقامات قضايي ابلاغ شده است كه مراقب باشند كه مستاجر املاك آنان از اعضاي شركتهاي هرمي نباشند.
وي ادامه داد: برخي از افراد اعلام ميكنند كه اطلاعي از هرمي بودن اين شركتها نداشتهاند، در صورتي كه در بسياري از مواقع همسايهها يا ساكنان مجتمع از فعاليت اعضاي شركتهاي هرمي مطلع شده و مالكان را هم در جريان گذاشتهاند، اما متاسفانه برخي از مالكان به اين موضوع توجهي نميكنند.
معاون مبارزه با جرايم رايانهاي پليس آگاهي ناجا ادامه داد: پليس بنا دارد؛ افرادي را كه از روي علم املاك خود را به اعضاي شركتهاي هرمي اجاره ميدهند به عنوان معاونت در جرم تحت تعقيب قرار داده و محل مورد نظر را پلمپ كند.
وي اضافه كرد: بنگاههاي مشاور املاك موظف شدهاند كه دقت كنند چون اگر احراز شود كه در فعاليت شركتهاي هرمي، شركت داشتهاند، بنگاههاي مورد نظر پلمپ ميشود.