بولتن نیوز نوشت:
امروز جمعه 6 اسفند ماه، کردستان عراق، روزی پر از امید و باور به اراده رشد را پشت سر نهاد. گرچه حزب پارتی دمکرات کردستان، تمام ورودی و خروجی های شهر اربیل را مسدود کرده بود و با مستقر کردن نیروی پیاده نظام و لباس شخصی سعی در کنترل اوضاع و عدم شکل گیری تظاهرات را داشت، در شهر سلیمانیه بیش از 65000 نفر در میدان آزادی به نماز جمعه پیوستند و خواهان اصلاحات و تغییر رئیس حکومت اقلیم و استعفای بارزانی شدند و چهره های مذهبی هم به حرام بودن استفاده از گلوله و ترور علیه برادران هم خون و هم کیش خود، تاکید داشتند که با کف و سوت و نوای الله اکبر مردم، همراه شد.
در کشورهای اروپایی و آمریکا و کانادا نیز تظاهراتی مشابه توسط کردهای عراقی برگزار شد و سی ان ان هم در گزارش خود تصاویری ویدئویی از تظاهرات کردهای مقیم کشور سوید منتشر کرد که در ان دستار قرمز و عکس بارازنی را به آتش کشیدند و زیر پا نهادند و شعارها این بود که دوران سلطه مافیایی خانواده 1975 به پایان رسیده است و یکی از تحلیل گران سیاسی نزدیک به سفارت آمریکا در استکهلم اعلام داشت که " کشور ایالات متحده، دیگر چندان باوری به ریاست اقلیم و بارزانی ندارد، و عقلانیت و نحوه تعامل او با مردمان خودش، چندان امروزی و پسندیده نیست و نحوه کشتار معترضان در شهرهای مختلف کردستان، اثبات کننده این تفکر است " و یکی دیگر از چهره های سیاسی تظاهرات کننده در میدان آزادی سلیمانیه به خبرنگار تابناک اظهار داشت که " انتشار آتش زدن عکس بارزانی از سی ان ان، خود نشانه عدم باور آمریکا به این حزب سیاسی است که از سال 1946 توسط روس ها در موازات با جمهوری مهاباد، تاسیس شده است و آمریکا به دقت اوضاع کردستان را تحت نظارت و مطالعه دارد و فعلا واکنشی رسمی نشان نداده است " در کنار این چهره سیاسی، پلاکاردی روی دست یکی از نوجوانان شرکت کننده در راهپیمایی بود که نوشته بود : BYE BYE BARZANI و نیز کلمات آزادی، زیستن، کردستان و.. به چشم می خورد [گزارش سی ان ان را در اینجا ببینید : http://ireport.cnn.com/docs/DOC-559145 ]
ساعت 11 صبح روز جمعه، اعضای دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان و نهضت تغییر – گوران – با حضور افرادی مانند ملا بختیار، دلیر سید مجید، هیرو ابراهیم احمد و از گوران افرادی مانند نوشیروان مصطفی امین، قادر حاج علی و عثمان حاج محمود شرکت داشتند و اتحادیه مینی کردستان اعلام داشت که برای ایجاد حکومت چند حزبی در کردستان، و انتخابات جدید در اسرع وقت ممکن آمادگی لازم دارد و نیز تلویزیون و رسانه های گوران و اتحاد میهنی کردستان، فضای جلسه و نتایج آن را مثبت اعلام کردند.
اما همانگونه که بسیاری از تحلیل گران سیاسی باور دارند، بارزانی به آسانی دست از قدرت نمی شوید و او در برابر این پرسش که در کردستان نارضایتی وجود دارد، به آژانس خبری IPALMO اعلام کرد که " آماده ام که به ملتم گوش فرا دهم، همیشه همراه خواسته های روای ملتم بوده ام، متاسفانه در هنگام تظاهرات، گروهی اندک از خط خود پا فراتر گذاشته اند و به مقر حزب ها ، هجوم برده اند و مرکز کانال تلویزیون را به آتش کشیده اند و مغازه های مردمان را تاراج کرده اند. من همیشه با خواسته های ملتم همگام بوده ام، از 16 سالگی به صفوف مبارزه برای خدمت به این ملت پیوسته ام ، مطمئنا در سن و سال فعلی ام، علیه خواسته های مردمانم نخواهم ایستاد . در انتخابات 72% آرا را به دست آورده ام اما اگر امروز، 50000 نفر، خواهان رفتن من باشند، من آماده ام که از قدرت، استعفا دهم و من هرگز علیه ملت خودم، نیروی نظامی را به کار نبرده ام ".
این سخنان تبلیغی، در حالی منتشر شد که تنها در شهر سلیمانیه 65000 نفر یکصدا فریاد استعفای او را سر می دادند، در چمچمال هم همین شیوه ادامه داشت و مردمان در جلوی ساختمان شاخه 19 پارتی تظاهرات کردند که بازهم فاجعه سلیمانیه تکرار شد و با تیراندازی افراد حزب بارزانی 1 نوجوان 12 ساله – به اسم دیلان محمد - کشته و 5 نفر زخمی شده اند. که عکاس تلویزیون KURD SAT و خبرنگار KURDESTAN TV هم جزو زخمی شدگان هستند. و در کلار هم تظاهرات به تیراندازی ختم شد و نیروی زرهی بارزانی برای پشتبانی از مقر حزب پارتی، از خانقین وارد شهر کلار شد و تا ساعت 8 شب روز جمعه، 1 نفر کشته و 27 نفر زخمی ، توسط آژانس های خبری اعلام شدند. و شهرهای حلبچه و سلیمانیه و کلار و خانقین و چمچمال و ... شعار اصلی شان، برکناری بارزانی از قدرت می باشد و شاید رفتارهای خشن این حزب، صحت گفته های بارزانی را با چالشی جدی روبرو می کند. یکی از مقامات امنیتی کردستان به خبرنگار ما اظهار می دارد که " حکومت اقلیم نمی تواند بیش از این فساد قدرت و مالی و اداری ساختار خود را مورد چشم پوشی قرار دهد و دیگر نیروی مخالف حکومت و اپوزیسیون، روز به روز در حال قدرت گرفتن است و برای نسل جوان مشتاق تغییر، نمی شود که وعده های رنگین و فریبنده داد " .
نیروهای حزب پارتی، تمام سعی خود را به کار بستند که تظاهراتی در این شهر شکل نگیرد اما بسیاری از مردمان از کتک زدن چند جوان توسط چماق به دست های این حزب حکایت دارد که در حال عبور کارناوال خیابانی و نمایشی هواداران حزب پارتی، رخ داد.