عضو مجلس خبرگان رهبري گفت: خطري كه من احساس ميكنم، شديدترين خطري است كه تاکنون اسلام را تهديد كرده و آن هم از سوي نفوذيهايي است كه در بين خوديها در حال رشد هستند.
به گزارش «تابناک»، رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در ديدار با جمعي از مسئولان شوراي عالي زنان، با اشاره به نعمت پيروزي انقلاب اسلامي و رهبري حضرت امام خميني (ره) و جانشين شايستهاش گفت: امروز بيش از سه دهه از انقلاب اسلامي ميگذرد و فعاليتهاي بسياري در نظام صورت گرفته و گاه باعث بهت جهانيان شده است، اما هنوز تا رسيدن به نقطه ايدهآل، فاصله بسياري داريم.
آيتالله مصباح يزدي، با بيان اينكه نواقص و مشكلاتي در اين سه دهه، باعث شده تا به اسلام ناب نرسيم، ادامه داد: بايد مسائل را ريشهاي حل كرد و مشكلات و نواقصي را كه جلوي تحقق اين امر را گرفتهاند، شناسايي و در راستای رفع آنها برآمد.
وي با اشاره به وجود دو مشكل در بعد شناخت و بينش گفت: به اسلام بايد به عنوان يك مجموعه ارگانيك نظر كرد؛ يعني بدانيم اسلام مجموعهاي است كه اعضايش تأثير و تأثر متقابل در يكديگر دارند و همه اعضاي آن، زمينه رسيدن به هدف واحد را فراهم ميكنند.
آيتالله مصباح يزدي، نخستين مشكل را نبود اين نوع بينش در كشور دانست و گفت: متأسفانه، اين نگرش كه همه بخشهاي اسلام مانند پيكره واحدي است كه تنها رشد در يك بخش نميتواند راهگشا باشد، در كشور ما و ديگر كشورها جا نيفتاده است.
عضو خبرگان رهبري در توضيح این مطلب ادامه داد: اين كه ميگویيم اسلام جامع بوده و همه چيز از فرهنگ و اقتصاد گرفته تا حقوق و سياست در آن وجود دارد، نه بدان معناست كه هر كدام بخش مستقلي است، بلكه همه اين بخشها به هم پيوسته و در يكديگر تأثيرگذارند.
آيتالله مصباح يزدي، با اشاره به اينكه هر بخش از اسلام، داراي لايههاي گوناگون است، دومين مشكل را نگاه سطحي به اسلام دانست و اظهار داشت: اگر به لايههاي عميق آن توجه نكنيم، چه بسا در دراز مدت، دين را از بين ببريم، چرا كه نگاه سطحي به اسلام مانند درختي است كه ريشهاي ندارد.
رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) در ادامه به عنوان نمونه به مسأله ولايت فقيه اشاره كرد و گفت: حتي در بين مسئولان نيز كساني كه واقعا ولايت فقيه را شناخته و بدان اعتقاد دارند، کمند و حتي عدهاي بر این باورند، اين كه يك روحاني آن هم به حكم دين در رأس مسائل كشور قرار بگيرد، اشتباه است.
وي افزود: با وجود اين مشكلات، اگر هزار بار درباره حقوق زن تحقيق و اجتهاد كرده و مراجع هم نظر بدهند، ولي مسئولان كشور به آن اعتقاد نداشته باشند، اصلا تصويب و اجرا نخواهد شد؛ حتي قوانيني بوده است كه با رأي قاطع تصويب شده و شوراي نگهبان نيز تأييد كرده، اما از آنجا كه بنا بر ميل مجريان نبوده، متروك مانده است.
آيتالله مصباح يزدي ادامه داد: پس مشخص ميشود، آنچه اهميت دارد، تقويت اعتقاد قلبي مردم و مسئولان به اسلام است كه در اين صورت، حاضرند تا پاي جان براي آن ايستادگي كنند.
آيتالله مصباح يزدي، با اشاره به لزوم فعاليت و تلاش در دو جهت فكري ادامه داد: نخست این كه اسلام به طور كامل در نظر گرفته شود و تجزيه نشود، چرا كه اگر مثلا مسأله حقوق زن حل شود و ديگر بخشهاي اسلام اجرا نشود، اثري نخواهد داشت و باز هم ضعف خواهد بود.
عضو خبرگان رهبري خاطرنشان كرد: اگر روزي مسئوليني بر سر كار آيند كه در ابدي بودن احكام اسلام تشكيك كنند ـ همان گونه كه در دورهاي چنين شد ـ اساس اسلام زير سوال ميرود و جايي براي بحثهايي مانند حقوق زن در اسلام و غيره باقي نميماند.
وي ادامه داد: دومين فعاليتي كه بايد انجام شود، پي بردن به عمق اسلام و عقيده قلبي نسبت به آن به ويژه در مسائل اعتقادي و عمل به اسلام است.
آيتالله مصباح يزدي با هشدار به مسئولان گفت: امروزه در دورن جامعه ما تشکيلاتي فراماسونري در حال شكل گرفتن است و همان گونه که در دوران مشروطه، فراماسونري با شعار قرآن و اسلام پيش آمد، امروز نيز فراماسونري با شعارهاي انقلاب و اسلام جلوه ميكند و تحت پوشش آن، حرف خود را بيان ميكند؛ يعني قالب را حفظ و محتوا را عوض ميكند.
وي ادامه داد: چگونه كسي كه در عمرش با عالمي ارتباط نداشته و افزون بر آن، هر روز ضربهاي به اسلام ميزند، ميتواند براي اسلام مفيد باشد و معلوم نيست چه شده كه برخي نيز به آنها دل بستهاند؟!
استاد اخلاق حوزه علميه قم گفت: اگر تنبلي كنيم، زماني از خواب غفلت بيدار ميشويم كه تيرگي فتنه همه جا را فراگرفته و ميبينيم، همان كساني فتنه را آغاز كردهاند كه خود پرورش دادهايم. اين عزل و نصبها از كجا درميآيد؟ اين حرفهاي مليگرايانه و مكتب ايراني، آن هم در زماني كه نهضت اسلامي در جهان اسلام در حال شكلگيري است، براي چيست؟ ملي گرايي و دم زدن از مكتب ايراني با چه انگيزهاي ميتواند باشد؟
اين متفكر اسلامي افزود: اگر روزي از ما بپرسند، چرا براي تساوي ارث زن و مرد كاري نكرديد، شايد بتوانيم عذري بياوريم، ولي اگر به ما بگويند، چرا اساس اسلام را حفظ نكرديد، چه عذري ميتوانيم بياوريم؟!
آيتالله مصباح يزدي، با اشاره به تاريخ صدر اسلام گفت: همان كساني كه از اصحاب رسول خدا ـ صلياللهعليهوآله ـ بودند، پس از رحلت ايشان، علي ـ عليهالسلام ـ را خانهنشين كردند، و بنياميه كه با نام اسلام بر سر كار آمدند، كاري كردند كه بر همه منابر به لعن علي ـ عليهالسلام ـ ميپرداختند و مجاهدان و ياران پيامبر ـ صلياللهعليهوآله ـ نيز اعتراضي نكردند.
پس جاي تعجب نيست، اگر برخي از ياران امام، روزي عليه اسلام و انقلاب به پا خيزند (همان گونه كه سران فتنه گذشته اين چنين کردند) و جاي تعجب نخواهد بود، اگر برخي از كساني كه امروز دم از رهبري ميزنند و از ياران رهبري هستند، فردا فتنه بزرگتري پدید آورند.
رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) ادامه داد: خطري كه من احساس ميكنم، شديدترين خطري است كه تا كنون اسلام را تهديد كرده و آن هم از سوي نفوذيهايي است كه در بين خوديها در حال رشد هستند.
آيتالله مصباح يزدي در پايان، طول عمر رهبر شايسته و مدبر نظام اسلامي را از خداوند مسألت كرد و گفت: بزرگترين نعمتي كه براي حفظ اسلام به آن اميد داريم، وجود مقام معظم رهبري است.
گفتني است، اين مراسم 21 فروردين ماه در سالن تشريفات مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) برگزار شد.