چندی پیش، نمایندگان مجلس در کمیسیون تلفیق، با حذف ردیف بودجه شورای عالی ایرانیان، موافقت کرده و با وجود پافشاری عدهای بر بازگشت این ردیف، در راستای تحقق اهداف مقام رهبری در سال جهاد اقتصادی ـ که همانا جلوگیری از اسراف هزینههای بیتالمال است ـ حذف این ردیف بودجه را تصویب کردند.
به گزارش «تابناک»، البته نگرانی ها از این بابت همچنان باقی است، چراکه جانشین رئیسجمهور در این شورا، با اختیاراتی که در دخل و تصرف بودجه و... دارد، همچنان به برگزاری همایشهای پرخرج، بیخاصیت و هزینههای سرسامآور در خرید املاک برای خانه ایرانیان در خارج از کشور و... پافشاری می کند.
با این حال، نکاتی به شرح زیر برای روشن شدن افکار عمومی و به ویژه نمایندگان محترم مجلس و هیأت تحقیق و تفحص و سازمان بازرسی کل کشور تقدیم میشود تا با دید شفافتر و روشنتر به مسائل تأسف برانگیز شورای عالی ایرانیان نگریسته شود.
بنابر این گزارش، پس از استقرار ملکزاده، رخدادی که بارها مشاهده شده، بیرون راندن نیروهای متعهد و کارآمد از مجموعه شورای عالی ایرانیان است که میتوان از جمله به دکتر میرزاپور، امیر صالحی، زمانیان، اطهری، پورکرمی و به تازگی، مدیر مالی خانه ایرانیان آقای سعیدی اشاره کرد؛ که بعضا به دلیل مخالفت با مدیریت این مجموعه، مجبور به استعفا شده اند!
از سوی دیگر، همان گونه که پیشتر، بارها به آن پرداخته شده، ایجاد تشکیلات موازی از جمله با وزارت امور خارجه و دخالتهای بیمورد کاری در همه امور ـ که سالهاست دارای متولی بوده ـ از دیگر موارد است؛ برای نمونه می توان به مرکز پاسخگویی 2777 شبانهروزی که هزینه بسیاری به بیت المال تحمیل میکند (یک مورد اینکه تماسگیرندگان از خارج کشور، بابت تماس خود وجهی پرداخت نمی کنند!)، ایجاد معاونتهای متعدد و موازی با وزارت خارجه یا مکاتبه مستقیم با سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و... که صد البته تاکنون نه گزارش دقیقی از عملکرد این مجموعه هست و نه نظارتی بر آن، اشاره کرد.
در این باره و به عنوان نمونه، «تابناک» در روزهای آینده شکایت یک ایرانی از چگونگی برخورد مسئولان ایرانی با وی را منتشر خواهد کرد.
از دیگر نکات مهم، برگزاری دومین همایش پرهزینه و پرحاشیه است که افراد مسألهدار ـ همان گونه که بارها رسانهها به آن پرداختهاند ـ در آن شرکت میکنند؛ افرادی چون آقای «ع.ع» که بدون هیچ استعلامی از مراجع ذیربط در این همایش راه می یابد یا برگزاری دیگر همایشها در کیش و... یا همایشهای خارج از کشور و صرف هزینههای ارزی خرید هدایای گوناگون و البته گران قیمت که صد البته از نتایج و اثرات این همایشها تاکنون ارزیابی دقیق و گزارشی منتشر نشده است!
همچنین موضوع کمک دولت به NGO ها از جمله خانه ایرانیان، که سود سپرده آن ماهانه شصت میلیون تومان بوده و بدون هیچگونه نظارتی با تشخیص جناب مدیر هزینه میشود، یکی دیگر از این موارد است.
از سویی اخبار رسیده حاکی است، ملکزاده و مسئولان شورای عالی ایرانیان با سماجت تمام و میدانداری و پیگیریهای خاص خود از راههای گوناگون ـ مدیران کارگروهها، نمایندگان خاص، ارسال پیام از مرکز شورای عالی ایرانیان ـ و همچنین با فضاسازی رسانه ای، قصد بازگرداندن بودجه شورا را داشتهاند که بجاست نمایندگان محترم و نهادهای نظارتی هشیار باشند.
برای نمونه به این پیامکها توجه کنید:1 ـ مدیران مسئول نشریات دانشجویی دانشگاههای خوزستان (امیر علیپور) نشریه زیر ذرهبین (محمود نجفی) نشریه دولوک الشمس از نمایندگان استان خوزستان، تصویب بودجه شورای عالی ایرانیان را خواستار شدند.
2 ـ مدیران مسئول نشریات دانشجویی دانشگاههای آذربایجان غربی (بابک حیدرلو) نشریه ندای دانشجو، نشریه ایستگاه اول (وحید رحیمی)، نشریه چاپار (فخرالدین بایزیدی) نشریه کیمیا و نشریه ایران 1404 از نمایندگان استان آذربایجان غربی تصویب بودجه شورای عالی ایرانیان را خواستار شدند که آنچه مشخص است، این پیامها از مرکز 3000277 بوده و همه افرادی که هیچگونه ارتباطی با موضوع ایرانیان در خارج از کشور ندارند، تقاضای بازگشت بودجه را دارند.
از سوی دیگر، شنیدهها حاکی است، آقای «ح ـ ب» که از بازنشستگان تیم حفاظت یکی از شخصیتها بوده، دوباره از سوی ملکزاده برای حفاظت شخصی به کار گرفته شده و حقوقی نیز برای وی در نظر گرفته اند؛ افزون بر آن که شنیدهها حاکی است با وجود استقرار تیم سازمان بازرسی در این شورا، امکان دسترسی آزاد برای هموطنان و شاکیان نبوده و برای ورود به این مرکز در خیابان ولیعصر، ارمغان غربی، باید از دستگاه ایکسری گذر کرد که البته این شامل همکاران شاغل در آن نهاد هم میشود!
از دیگر موارد، داشتن ساختمانهای متعدد است که از جمله میتوان به خیابان ولیعصر در کوچه ارمغان غربی، کوچه چهارم خیابان وزرا (ساختمان پیشین شورا) و ساختمان جدید الوند جهت خانه ایرانیان اشاره کرد که این کار بر خلاف توصیههای حتی ریاستجمهوری مبنی بر پرهیز از اسراف و... بوده است.
در واقع بررسی اسنادی که «تابناک» به آنها دست یافته، مشخص میکند که اقدام مجلس در حذف ردیف بودجه چنین تشکیلاتی، تا چه اندازه سودمند و بجا بوده است.
در این باره، اسنادی که تنها بخشی از آنها جهت اطلاع عموم در زیر منتشر می شود، شاهدی است بر این مسئله که بودجه هنگفت شورای عالی ایرانیان، صرف مواردی میشود که چندان اولویت و اهمیت خاصی نداشته و برای همین، شبهات متعددی در نحوه و ضرورت چنین هزینهکردهایی را پدید آورده است: