شليك تبليغات ماهواره‌اي به سلامت ايرانيان

مهمترين مسأله در مورد اين داروها اين است كه هيچ كدام مورد تأييد مراجع معتبر علمي نيستند، چون اگر غير از اين بود، بي ترديد در مجلات علمي پزشكي معرفي مي‌شدند.
کد خبر: ۱۶۶۶۲۴
|
۰۳ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۱ 24 May 2011
|
9480 بازدید
روزنامه «قدس» در گزارشی نوشت:

روآوردن گروهي از مردم به برنامه‌هاي شبكه‌هاي ماهواره‌اي سبب شده كه پاي تبليغات بخصوص تبليغات پزشكي هم در اين مكان باز شود. از تبليغ داروي ترك اعتياد 24 ساعته تا درمان چين و چروك و افزايش قد كه هيچ كدام مورد تأييد مراجع معتبر علمي نيستند.

اين داروها كه به صورت قاچاق، از سوي عده‌اي سودجو وارد بازار مي‌شوند تأييديه ندارند و در كشورهاي پيشرفته به فروش نمي‌رسند و جزو فارماكوپه دارويي نيستند و غيرمجاز به شمار مي‌آيند.

اين قلم محصولات در كشور ما به وسيله چند شماره تلفن به فروش مي‌رسند و تعداد زيادي از مردم، متأثر از اين تبليغات به خريد اقدام مي‌كنند.

اگرچه بعد از گذشت سالها سرانجام دكتر محمدرضا شانه ساز، مديركل نظارت بر دارو و موادمخدر سازمان غذا و داروي وزارت بهداشت از اقدامات اين وزارتخانه در جهت برخورد با تبليغات دارويي غيرمجاز شبكه‌هاي ماهواره‌اي خبر داده است اما به نظر مي‌رسد كه همچنان اين مسأله در گير و دار كاغذ بازي مانده است و در عمل، برخورد جدي با اين مسأله انجام نمي‌شود، زيرا كه اعلام شده است وزارت ارشاد «در حال انجام اقدامات لازم است» و اين در حالي است كه تبليغات نادرست اين شبكه‌ها چند سالي است، همچنان نظام سلامت كشور را تهديد مي‌كند.

داروهاي معجزه گر قاچاق!

دكتر رامين صادقي داروساز در مورد داروهاي تبليغ شده در شبكه‌هاي ماهواره‌اي مي‌گويد: شبكه‌هاي ماهواره‌اي علاوه بر پيامدهاي منفي كه براي افراد جامعه به وجود آورده‌اند با پخش تبليغات پزشكي سلامت مردم را نيز تهديد مي‌كنند. آنان با آگهي‌هاي فريبنده و ارائه داروهاي معجزه گر مردم جامعه را گمراه مي‌كنند و متأسفانه افراد ساده‌اي كه در دام اين تبليغات مي‌افتند كم نيستند.

او مي‌افزايد: مهمترين مسأله در مورد اين داروها اين است كه هيچ كدام مورد تأييد مراجع معتبر علمي نيستند، چون اگر غير از اين بود، بي ترديد در مجلات علمي پزشكي معرفي مي‌شدند. واقعيت اين است كه بيشتر اين داروها به صورت قاچاق و با شماره‌هاي ايرانسل و گاه ثابت در سراسر كشور به دست مردم مي‌رسد.

او يادآوري مي‌كند: مهم ترين عوارض اين داروها اين است كه يك درمان ناموفق ايجاد مي‌كنند و البته در بسياري از مواقع عوارض قلبي، كبدي و كليوي را نيز به همراه دارند، در عين حال چون اين داروها به صورت كپسول و شربت در ديگر كشورها توليد مي‌شوند محتواي مشخصي هم ندارند و مردم بايد بدانند كه اگر با مصرف آنها دچار عوارض شوند، نمي‌توانند به مراجع قانوني شكايت كنند.
او مي‌گويد: وزارت ارشاد بايد جلوي تبليغات فريبنده و نادرست را بگيرد وزارت بهداشت هم بايد آگاهي‌هاي لازم را به مردم بدهد تا مردم در دام اين شيادان گرفتار نشوند.

درمان از راه خيلي دور!

دكتر صادقي يادآوري مي‌كند: نبايد وضعيت بهداشت و درمان مردم به گونه‌اي باشد كه مردم اطلاعات پزشكي خود را از ماهواره‌ها بگيرند و يا از پزشكاني كه صلاحيت اظهارنظر در مورد بيماري‌ها را ندارند و جالب هم اينجاست كه از راه دور اقدام به درمان مي‌كنند.

آنان فقط به دنبال سودجويي و كسب درآمد ميلياردي هستند و دلشان براي مردم نسوخته است.
او مي‌گويد: بيشتر تبليغات شبكه‌هاي ماهواره‌اي گمراه كننده و اسباب تشويش اذهان عمومي است، از اين رو توصيه مي‌شود افراد سلامت خود را فداي چنين سودجويي‌هايي نكنند. با اين همه، اكنون بايد منتظر ماند و ديد نامه نگاري‌هاي وزارتخانه‌هاي ارشاد و بهداشت كي به ثمر مي‌رسد تا سرانجام فكري به حال سلامت مردم شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟